Инструкция для VITEK VT-1455 W, VT-1455 BK

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

6

 ENGLISH

• 

Remove stems of herbs, peel the nuts.

• 

Remove bones, veins and cartilage from meat.

Note: 

To  achieve  the  best  results  refer  to  the  table 

below.

Attention: 
The  blades  of  chopping  knife  (11)  are  very  sharp! 
Always hold the knife only by the upper plastic end.

 

– 

Set the chopping knife (11) on the axis in the chop-
per bowl (12) by holding the plastic end. 

– 

Put  the  foodstuffs  meant  for  processing  into  the 
bowl (12).

– 

Match  the  ledges  on  the  geared  lid  (10)  with  the 
grooves of the bowl (12) and turn the geared lid (10) 
clockwise until bumping. 

– 

Insert the motor unit (4) into the geared lid (10) till 
the release buttons click.

– 

Holding the ON button (2), select the required chop-
ping knife rotation speed by turning the speed con-
trol knob (1) or press and hold the turbo mode “T” 
button (3). 

– 

Hold the motor unit (4) with one hand and hold the 
bowl (12) with the other hand during operation. 

– 

Unplug the unit after you finish using it.

– 

To remove the motor unit (4), press the release but-
tons (5) and remove the motor unit (4) by pulling it 
upwards.

– 

Remove the geared lid (10) rotating it counterclock-
wise.

– 

Carefully  detach  the  chopping  knife  (11)  from  the 
bowl taking it by the plastic end.

– 

Take  the  chopped  products  out  of  the  chopper 
bowl (12).

– 

Right after the end of operation clean, wash and dry 
all the parts used during the products processing.

Attention! 

– 

Strictly  follow  the  described  sequence  of  op-
erations.

– 

Continuous  operation  time  of  the  chopper 
should not exceed 30 seconds with subsequent 
3 minutes break at least.

USING THE BOWL (18) (pic. 4 and pic. 5). 

Grating attachment (19) and the slicing attachment (20) 
are  intended  for  processing  vegetables  or  fruits.  The 
chopping knife (16) is used to chop meat, hard cheese, 
onion, herbs, garlic, carrots, walnuts, almonds or fruits.

Attention! 
Do  not  use  the  chopping  knife  (16)  to  chop  very 
hard products, such as nutmegs, ice, coffee beans 
or cereals.

– 

Set  the  grating  attachment  (19)  and  the  slicing  at-
tachment  (20)  into  the  grating/slicing  disc  holder 
(21) and provide that the attachment is fixed. Click 
of  the  attachment  clamp  shows  that  the  attach-
ments are set properly. 

– 

Set the disc holder (21) on the axis of the bowl (18). 

Note:

 If you use the chopping knife (16), do not forget 

to  remove  the  protective  cover  before  placing  it  into 
the bowl.

– 

Set the geared lid (14) on the bowl (18) so that the 

mark 

 is opposite the release button (17). Turn 

the geared lid (14) clockwise until bumping. 

– 

Place the motor unit (4) on the geared lid (14), click 
of the release buttons shows that the adjustment is 
done properly. 

– 

Press  and  hold  the  ON  button  (2),  select  the  re-
quired  attachment  rotation  speed  by  turning  the 
speed control knob (1) or press and hold the turbo 
mode “T” button (3). 

– 

Using the grating attachment (19) or the slicing at-
tachment (20), put the food products meant for pro-
cessing into the feeding chute (15) and press them 
gently with the pusher (13). 

Attention! 
During the operation use only the pusher (13) sup-
plied  with  the  unit;  do  not  use  any  other  objects 
for  pushing,  do  not  push  the  products  with  your 
hands. 

– 

Using  the  chopping  knife  (16),  put  food  products 
into the bowl (18) before switching the unit on.

– 

Unplug the unit after you finish using it.

– 

To remove the motor unit (4), press the release but-
tons (5) and remove the motor unit (4) by pulling it 
upwards.

– 

To  remove  the  motor  unit  (14),  press  the  release 
button  (17)  and  turn  the  geared  unit  (14)  counter-
clockwise.

– 

Carefully  take  the  chopping  knife  (16)  or  the  disc 
holder (21) out of the bowl. 

Attention! Be careful when removing the chopping 
knife (16) out of the bowl (18) and hold the chopping 
knife (16) only at the plastic tip.

– 

Take  the  chopped  products  out  of  the  chopper 
bowl (18). 

– 

To remove the attachments (19 or 20) from the disc 
holder  (21),  press  the  attachment  clamp  upwards 
and take the attachment off. 

Be  very  careful:  The  cutting  blades  of  the  slicing 
attachment (20) are very sharp!

 

– 

Right after the end of operation clean, wash and dry 
all the parts used during the products processing.

Attention! 

– 

Strictly  follow  the  described  sequence  of  op-
erations.

– 

Continuous  operation  time  with  attachments 
(19, 20) should not exceed 1 minute, and con-
tinuous operation time with chopping knife (16) 
should  not  exceed  30  seconds.  Make  at  least 
a 3-minute breaks between operation cycles.

CLEANING

ATTENTION! 
The blades of the blender attachment (6), chopping 
knives (11, 16) and slicing attachment (20) are very 
sharp  and  dangerous.  Handle  these  attachments 
very carefully!

– 

Unplug the unit before cleaning.

– 

Detach all the attachments.

VT-1455_IM.indd   6

31.05.2013   16:40:02

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
Оглавление инструкции
  • Страница 1 из 49
    1 VT-1455_IM.indd 1 31.05.2013 16:39:58
  • Страница 2 из 49
    VT-1455_IM.indd 2 31.05.2013 16:39:59
  • Страница 3 из 49
    VT-1455_IM.indd 3 31.05.2013 16:40:01
  • Страница 4 из 49
    ENGLISH • Before using the unit, make sure that all parts are HAND BLENDER SET Blender set is intended for chopping products, mixing or beating them. installed properly. • Use the unit on a flat stable surface. • Products should be put into the bowls before switching the unit on. DESCRIPTION 1.
  • Страница 5 из 49
    ENGLISH Notes: – Products should be put into the bowl before switching the unit on. – Before you start to chop/mix, we recommend to peel fruit and vegetables, remove inedible parts, such as stones, and cut fruit or vegetables into approximately 2х2 cm cubes. – While using the blender attachment
  • Страница 6 из 49
    ENGLISH • Remove stems of herbs, peel the nuts. • Remove bones, veins and cartilage from meat. – Set the geared lid (14) on the bowl (18) so that the is opposite the release button (17). Turn mark the geared lid (14) clockwise until bumping. – Place the motor unit (4) on the geared lid (14), click
  • Страница 7 из 49
    ENGLISH Food products, attachments used and approximate time of products processing Product type Weight Meat (without fat streaks) 250 g Chopping knife (16) Attachment type 15 sec. Herbs 50 g Chopping knife (11) 10 sec. Almond, nuts 150 g Chopping knife (11 or 16) 15 sec. Hard cheese 100 g Chopping
  • Страница 8 из 49
    DEUTSCH • Es ist nicht gestattet, den Messbecher und die Zer- STABMIXER-SET Das Stabmixer-Set ist für Zerkleinerung, Mischen oder Schlagen von Nahrungsmitteln geeignet. • BESCHREIBUNG 1. Regler der Aufsatzdrehgeschwindigkeit mit Betriebskontrolleuchte 2. Einschalttaste 3. Taste des Turbo-Betriebs
  • Страница 9 из 49
    DEUTSCH – berühren Sie das Wasser nicht; – ziehen Sie sofort den Netzstecker aus der (10 und 14), das Netzkabel und den Netzstecker ins Wasser oder andere Flüssigkeiten zu tauchen. – Es ist nicht gestattet, die Aufsätze und die Behälter in der Geschirrspülmaschine zu waschen. Wahl der
  • Страница 10 из 49
    DEUTSCH – Bei der Nutzung des Stabmixeraufsatzes (6) halten Vor der Zerkleinerung: • Schneiden Sie Fleisch, Käse, Zwiebel, Knoblauch, Möhre in gleiche Stücke. • Entfernen Sie Stängel bei Kräutern, schälen Sie die Nüsse. • Entfernen Sie Knochen, Sehnen und Knorpel aus dem Fleisch. Anmerkung: Um die
  • Страница 11 из 49
    DEUTSCH – Nehmen Sie die zerkleinerten Nahrungsmittel aus geeignet. Das Zerkleinerungsmesser (16) ist für die Zerkleinerung von Fleisch, hartem Käse, Zwiebel, Aromakräuter, Knoblauch, Möhren, Walnüssen, Mandeln und Früchten bestimmt. Achtung! Es ist nicht gestattet, den Zerkleinerer (16) für die
  • Страница 12 из 49
    DEUTSCH Nahrungsmittel, benutzte Aufsätze und ungefähre Dauer der Nahrungsmittelverarbeitung Nahrungsmitteltyp Gewicht Aufsatztyp Betriebszeit Fleisch (ohne Fettschichten) 250 g Zerkleinerungsmesser (16) 15 Sek. Kräuter 50 g Zerkleinerungsmesser (11) 10 Sek. Mandeln, Nüsse 150 g
  • Страница 13 из 49
    русский • Запрещено помещать мерный стакан и чаши из- БЛЕНДЕРНЫЙ НАБОР Блендерный набор предназначен для измельчения продуктов, смешивания или взбивания. мельчителей в микроволновую печь. • Не используйте прибор вне помещений. • Не используйте принадлежности, не входящие в ОПИСАНИЕ 1. Регулятор
  • Страница 14 из 49
    русский – обратитесь в авторизованный сервисный • • • • • • • Выбор скорости вращения насадок – Для выбора скорости вращения насадок нажмите и удерживайте кнопку (2) и поворачивайте ручку регулятора скорости вращения (1). – Для увеличения скорости вращения насадок поворачивайте ручку (1) по часовой
  • Страница 15 из 49
    русский – Чтобы не повредить лезвия не перерабаты- – – Держась за пластмассовый хвостовик, устано- вайте слишком твёрдые продукты, такие как крупы, рис, кофе, лёд, замороженные продукты. Время непрерывной работы не должно превышать 1 минуты с последующим перерывом не менее трёх минут. вите
  • Страница 16 из 49
    русский – Установите крышку-редуктор (14) на чашу (18) ЧИСТКА ВНИМАНИЕ! Режущие лезвия насадки-блендера (6), ножейизмельчителей (11, 16) и насадки-шинковки (20) острые и представляют опасность. Обращайтесь с данными насадками крайне осторожно! – Перед чисткой устройства отключите его от
  • Страница 17 из 49
    русский Продукты, используемые насадки и приблизительное время переработки продуктов Тип продукта Вес Тип насадки Время работы Мясо (без жировых прослоек) 250 г. Нож-измельчитель (16) 15 сек. Травы 50 г. Нож чоппера (11) 10 сек. Миндаль, орехи 150 г. Нож-измельчитель (11 или 16) 15 сек. Твёрдый сыр
  • Страница 18 из 49
    Қазақша БЛЕНДЕРЛІК ЖИНАҚ Блендерлік жинақ тағамдарды ұсату, араластыру немесе бұлғау үшін арналған. • Құрылғыны үйден тыс жерде пайдаланбаңыз. • Жеткізілім жинағына кіретін жабдықтарды ғана СИПАТТАМАСЫ 1. Жұмыс істеу көрсеткіші бар айналу жылдамдығының реттегіші 2. Іске қосу батырмасы 3. «T»
  • Страница 19 из 49
    Қазақша • • • • Жұмыс істеу ұзақтығы Блендерлік жинақ жылдам және нәтижелі жұмыс істеуге мүмкіндік береді, бірақ сонымен қатар үздіксіз жұмыс істеудің ұзақтығы қондырма-блендермен (6), бұлғауышпен (8), қондырма-үккішпен (19), қондырма-ұсатқышпен (20) жұмыс істеген кезде 1 минуттан және
  • Страница 20 из 49
    Қазақша – Іске қосу батырмасын (1) басып ұстап, реттегіш ЕСКЕРТУ: Құрастыру алдында, желілік баудың айыртетігі ашалыққа салынбағанына көз жеткізіңіз. – Бұлғауышты (8) бәсеңдеткішке (7) салыңыз. – Бәсеңдеткішті (7) моторлық блокқа (4) бекіткіштердің шыртылына дейін салыңыз (5). – Желілік айыртетікті
  • Страница 21 из 49
    Қазақша – батырманы (2) басып ұстап тұрыңыз, реттегіш – Тазалау алдында құрылғыны сөндіріңіз және оны тұтқасын (1) бұрап қондырма-блендер пышағының қажетті жұмыс жылдамдығын белгілеңіз немесе «Т» турборежим батырмасын (3) басып ұстап тұрыңыз. – Қондырма-үккішті (19) немесе қондырмаұсатқышты (20)
  • Страница 22 из 49
    Қазақша Тағамдар, пайдаланылатын қондырмалар және тағамдарды өңдеудің таяу уақыты Тағам түрі Салмағы Қондырма түрі Жұмыс уақыты Ет (майлы қабаттарсыз) 250 г Ұсатқыш-пышақ (16) 15 сек. Шөптер Бадам, жаңғақтар Қатты ірімшік Жуа Жемістер Сәбіз 50 г 150 г 100 г 200 г 200 г 200 г 10 сек. Шикі картоп
  • Страница 23 из 49
    romÂnĂ/ Moldovenească SET BLENDER Set blender este destinat pentru tocarea alimentelor, amestecarea sau baterea. • Nu conectaţi dispozitivul fără alimente. Înainte de DESCRIERE 1. Regulatorul vitezei de rotaţie a duzelor cu indicatorul de lucru 2. Buton de conectare 3. Buton de conectare a
  • Страница 24 из 49
    romÂnĂ/ Moldovenească – nu atingeţi apa; – extrageţi imediat fişa cablului de alimentare • • • • • • • de alimentare şi fişa cablului de alimentare în apă sau în alte lichide. – Nu plasaţi duzele şi vasele în maşina de spălat vase. din priza electrică, şi numai atunci puteţi scoate dispozitivul din
  • Страница 25 из 49
    romÂnĂ/ Moldovenească – După finisarea utilizării dispozitivului extrageţi • Tăiaţi carnea, ceapa, usturoiul, morcovul în bucăţi fişa cablului de alimentare din priza electrică şi detaşaţi duza-blender (6), apăsând butoanele fixatoarelor (5). Atenţie! – Se interzice detaşarea duzei-blender (6) în
  • Страница 26 из 49
    romÂnĂ/ Moldovenească Respectaţi precauţiele: marginile de tăiere a duzei-tocatoare (20) sunt foarte ascuţite! – Imediat după finisarea utilizării clătiţi şi uscaţi toate părţile care aг fost utilizate în timpul prelucrării alimentelor. Atenţie! – Respectaţi strict succesiunea acţiunelor descrise.
  • Страница 27 из 49
    romÂnĂ/ Moldovenească Alimente, duze utilizate şi timpul aproximativ de prelucrare a produselor Tipul produsului Greutate Tipul duzei Carne (fără straturi de grăsime) 250 g Cuţit de tocare (16) Ierburi Migdale, nuci Caşcaval dur Ceapă Fructe Morcov 50 g 150 g 100 g 200 g 200 g 200 g Cartofi cruzi
  • Страница 28 из 49
    Český • Umístěte přístroj na rovný a stabilní povrch. • Potraviny by měly být umístěny v misce chopperu MIXÉROVA SOUPRAVA Mixérova souprava je určena pro změlnění potravin, míchání nebo šlehání. Popis 1. Regulátor rychlosti rotace násad s indikátorem práce (kontrolkou) 2. Tlačítko zapnutí 3.
  • Страница 29 из 49
    Český PŘÍPRAVA K PROVOZU Po přepravě nebo skladování přístroje při nízké teplotě je nutno nechat ho bez provozu při pokojové teplotě po dobu nejméně dvou hodin. – Rozbalte mixérovou soupravu a odstraňte všechny nálepky, které brání provozu přístroje. – Zkontrolujte celistvost zařízení, pokud jsou
  • Страница 30 из 49
    Český Poznámka: Pokud používáte nůž-drtič (16), před jeho vložením do misky (18), nezapomeňte odstranit ochranný kryt. – Umístěte redukční víko (14) na misku (18) tak, byla naproti tlačítku fixátoru (17). aby značka Otočte redukční víko (14) ve směru hodinových ručiček až na doraz. – Nainstalujte
  • Страница 31 из 49
    Český Potraviny, použité násady a přibližná doba zpracování potravin Druh potraviny Hmotnost Druh násady Doba zpracování Maso (s výjimkou mastných vrstev) 250 g Nůž-rozmělňovač (16) 15 s Bylinky 50 g Nůž-rozmělňovač (11) 10 s Mandle, ořechy 150 g Nůž-rozmělňovač (11 nebo 16) 15 s Tvrdý sýr 100 g
  • Страница 32 из 49
    УКРАЇНЬСКа БЛЕНДЕРНИЙ НАБІР Блендерний набір призначений для подрібнення продуктів, змішування або збивання. • ОПИС 1. Регулювальник швидкості обертання насадок з індикатором роботи 2. Кнопка включення 3. Кнопка включення турборежиму «T» 4. Моторний блок 5. Кнопки фіксатори 6. Насадка-блендер 7.
  • Страница 33 из 49
    УКРАЇНЬСКа – зверніться в авторизований (уповноважений) • • • • • • • – Для збільшення швидкості обертання насадок повертайте ручку (1) за годинниковою стрілкою, а для зменшення швидкості обертання насадок повертайте ручку (1) проти годинникової стрілки. – Для роботи в режимі максимальної швидкості
  • Страница 34 из 49
    УКРАЇНЬСКа – Вставте моторний блок (4) в кришку-редуктор (10) ВИКОРИСТАННЯ ВІНОЧКА (8) (мал. 2) Використовуйте віночок (8) лише для збивання крему, приготування бісквітного тесту або перемішування готових десертів. ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Перед збіркою блендеру переконайтеся в тому, що вилка мережевого шнура
  • Страница 35 из 49
    УКРАЇНЬСКа – Утримуючи кнопку включення (2), поворотом ручки є дуже гострими і представляють небезпеку. Поводьтеся з даними насадками украй обережно! – Перед чищенням пристрою відключите його від електричної мережі. – Зніміть всі насадки. – Для чищення моторного блоку (4) і редукторів (7, 10, 14)
  • Страница 36 из 49
    УКРАЇНЬСКа Продукти, використовувані насадки і приблизний час переробки продуктів Тип продукту Вага Тип насадки Час роботи М‘ясо (без жирових прошарків) 250 г Ніж-подрібнювач (16) 15 сек. Трави 50 г Ніж-подрібнювач (11) 10 сек. Мигдаль, горіхи 150 г Ніж-подрібнювач (11 або 16) 15 сек. Твердий сир
  • Страница 37 из 49
    Беларуская БЛЭНДАРНЫ НАБОР Блэндарны набор прызначаны для драбнення прадуктаў, змешвання ці ўзбівання. • • АПІСАННЕ 1. Рэгулятар хуткасці кручэння насадак з індыкатарам працы 2. Кнопка ўключэння 3. Кнопка ўключэння турбарэжыму «T» 4. Маторны блок 5. Кнопкі-фіксатары 6. Насадка-блэндар 7. Рэдуктар
  • Страница 38 из 49
    Беларуская – Не змяшчайце насадкі і ёмістасці ў – неадкладна выцягніце вілку сеткавага шнура • • • • • • • посудамыйную машыну. Выбар хуткасці кручэння насадак – Для выбару хуткасці кручэння насадак націсніце і ўтрымлівайце кнопку (2) і паварочвайце ручку рэгулятара хуткасці кручэння (1). – Для
  • Страница 39 из 49
    Беларуская Лёзы нажа-здрабняльніка (11) з’яўляюцца вельмі вострымі! Заўсёды трымайце нож толькі за пластмасавы хваставік. – Трымаючыся за пластмасавы хваставік, устанавіце нож-здрабняльнік (11) на вось у чары (12). – Прадукты, прызначаныя для перапрацоўкі, змясціце ў чару (12). – Сумясціце выступы
  • Страница 40 из 49
    Беларуская – Устанавіце дыскавы трымальнік (21) на вось чары а час бесперапыннай працы з нажомздрабняльнікам (16) не павінен перавышаць 30 секунд, паміж цыкламі працы рабіце перапынкі не меней трох хвілін. (18). Нататка: Калі вы будзеце выкарыстоўваць ножздрабняльнік (16), то перад устаноўкай яго ў
  • Страница 41 из 49
    Беларуская Прадукты, выкарыстоўваныя насадкі і прыблізны час перапрацоўкі прадуктаў Тып прадукта Вага Мяса (без тлушчавых праслоек) 250 г Нож-здрабняльнік (16) Тып насадкі Час працы 15 сек. Травы 50 г Нож-здрабняльнік (11) 10 сек. Міндаль, гарэхі 150 г Нож-здрабняльнік (11 ці 16) 15 сек. Цвёрды сыр
  • Страница 42 из 49
    O’zbekcha BLЕNDЕR TO’PLАMI Blеndеr to’plаmi mаsаlliqni mаydаlаsh, аrаlаshtirish yoki ko’pirtirishgа ishlаtilаdi. • Mаsаlliq sоlinmаgаn jihоzni ishlаtish tа’qiqlаnаdi. qismlаri 1. Ishlаyotgаnini ko’rsаtаdigаn chirоq qo’yilgаn birikmаlаri аylаnаdigаn tеzlikni o’zgаrtirаdigаn murvаt 2. Ishlаtish
  • Страница 43 из 49
    O’zbekcha – tеkshirtirish yoki tа’mirlаtish uchun vаkоlаtli Birikmаlаri аylаnаdigаn tеzlikni tаnlаsh – Birikmаlаri аylаnаdigаn tеzlikni tаnlаsh uchun tugmаsini (2) bоsib ushlаb аylаnish tеzligini o’zgаrtirаdigаn murvаtini (1) burаng. – Birikmаlаri аylаnishini tеzlаshtirish uchun murvаtini (1) sоаt
  • Страница 44 из 49
    O’zbekcha – Mаydаlаnаdigаn mаsаlliqni idishgа (12) sоling. – Rеduktоr qоpqоqdаgi (10) chiqib turgаn jоyni – Tig’i shikаstlаnmаsligi uchun dоn, guruch, zirаvоr, qаhvа, muz, muzlаgаn mаhsulоtgа o’хshаsh judа qаttiq mаsаlliqni mаydаlаmаng. – Jihоz to’хtаmаsdаn ishlаydigаn vаqt 1 dаqiqаdаn оshmаsligi
  • Страница 45 из 49
    O’zbekcha shuning uchun хаvfli bo’lаdi. Bu аsbоblаrni judа ehtiyot bo’lib оling. – Tоzаlаshdаn оldin jihоzni elеktrdаn аjrаtib qo’ying. – Birikmаlаrining hаmmаsini yеchib оling. – Mоtоr blоki (4) bilаn rеduktоrlаrini (7, 10, 14) nаm mаtо bilаn аrting, so’ng quruq mаtо bilаn аrtib quriting. – Sho’r,
  • Страница 46 из 49
    O’zbekcha Mаsаlliq, ishlаtilаdigаn birikmа vа tахminаn mаydаlаnаdigаn vаqti Mаsаlliq turi Go’sht (yog’ qаtlаmi bo’lmаsligi kеrаk) Оg’irligi Birikmа turi Ishlаsh vаqti 250 g Mаydаlаgich pichоq (16) 15 sеk. Ko’kаt 50 g Mаydаlаgich pichоq (11) 10 sеk. Bоdоm, yong’оq 150 g Mаydаlаgich pichоq (11 yoki
  • Страница 47 из 49
    gb A production date of the item is indicated in the serial number on the technical data plate. A serial number is an eleven-unit number, with the first four figures indicating the production date. For example, serial number 0606ххххххх means that the item was manufactured in June (the sixth month)
  • Страница 48 из 49
    VT-1455_IM.indd 48 31.05.2013 16:40:06
  • Страница 49 из 49