![background image](/i/nord/153232/nord-dh-517-010-dh-548-010/h/nord-dh-517-010-dh-548-010-012.png)
12
6
ПОРЯДОК
РАБОТЫ
6.1
В
верхней
части
холодильника
ДХ
548
находится
пульт
управления
7 (
рису
-
нок
Б
.1),
на
нем
-
ручка
датчика
-
реле
температуры
.
В
холодильнике
ДХ
517
ручка
датчика
-
реле
находится
на
плафоне
освещения
8.
6.2
ХК
освещается
электрической
лампочкой
,
которая
включается
автоматически
при
открывании
двери
и
выключается
при
ее
закрывании
.
6.3
Включение
в
сеть
холодильного
прибора
производится
вилкой
шнура
питания
(
ручка
датчика
-
реле
при
этом
должна
быть
в
положении
“
выключено
”).
Включение
холодильника
в
работу
осуществляется
поворотом
ручки
по
часовой
стрелке
,
при
этом
должен
ощущаться
легкий
щелчок
.
В
момент
пуска
и
остановки
прибора
возможен
незначительный
шум
.
Внимание
!
Повторное
включение
холодильного
прибора
в
электросеть
необходимо
производить
не
ранее
,
чем
через
3 - 4
мин
после
его
отключения
.
6.4
Регулирование
температуры
в
холодильнике
осуществляется
ручкой
датчика
-
реле
.
По
-
нижение
температуры
задается
поворотом
ручки
по
часовой
стрелке
от
крайнего
левого
до
крайнего
правого
положения
.
После
этого
температура
поддерживается
автоматически
.
Температура
внутри
камеры
также
зависит
от
температуры
окружающего
воздуха
,
частоты
открывания
дверей
и
количества
хранимых
продуктов
.
Внимание
!
При
первом
включении
холодильного
прибора
или
же
после
его
длитель
-
ного
отключения
перед
загрузкой
продуктов
необходимо
включить
прибор
не
менее
,
чем
на
3
час
,
при
этом
ручку
датчика
-
реле
температуры
установить
в
крайнее
правое
положение
(
максимальный
холод
).
Внимание
!
Жидкость
и
газы
,
циркулирующие
в
герметичной
системе
охлаждения
холодиль
-
ного
прибора
,
могут
издавать
некоторые
шумы
как
при
работе
компрессора
,
так
и
после
отключения
.
Также
могут
быть
слышны
легкие
потрескивания
материалов
под
воздействием
температурных
деформаций
,
щелчки
срабатывания
датчика
-
реле
температуры
.
Не
волнуйтесь
,
это
совершенно
нормально
.
Если
не
удается
открыть
только
что
закрытую
дверь
ХК
,
следует
подождать
2-3
минуты
,
пока
давление
внутри
камеры
не
выровняется
с
наружным
,
и
открыть
дверь
.
6.5
Холодильник
предназначен
для
охлаждения
,
кратковременного
хранения
свежих
и
про
-
шедших
кулинарную
обработку
продуктов
,
а
также
овощей
,
фруктов
и
напитков
.
Основные
рекомендации
по
размещению
и
хранению
продуктов
приведены
в
таблице
3.
6.6
При
размещении
продуктов
в
холодильнике
соблюдайте
следующие
правила
:
-
горячие
продукты
перед
загрузкой
охладите
до
комнатной
температуры
;
-
для
предотвращения
передачи
запаха
от
одного
продукта
к
другому
и
высыхания
продуктов
,
храните
их
в
упаковке
;
-
растительные
масла
и
жиры
не
должны
попадать
на
пластмассовые
детали
холодильного
прибора
и
на
уплотнитель
двери
,
так
как
эти
детали
могут
стать
пористыми
;
-
во
избежание
примерзания
продуктов
к
задней
стенке
ХК
не
прислоняйте
их
к
ней
вплот
-
ную
;
-
запрещается
помещать
в
холодильный
прибор
щелочи
,
кислоты
,
лекарственные
препараты
без
герметичной
упаковки
,
горючие
и
взрывоопасные
жидкости
.
ТАБЛИЦА
3
-
ОСНОВНЫЕ
РЕКОМЕНДАЦИИ
ПО
РАЗМЕЩЕНИЮ
И
ХРАНЕНИЮ
ПРОДУК
-
ТОВ
В
ХОЛОДИЛЬНОЙ
КАМЕРЕ
Продукты
Упаковка
Срок
хранения
Место
размещения
Сырое
мясо
,
рыба
Пленка
,
пакеты
,
емкости
1-2
дня
На
нижней
полке
Сырой
мясной
фарш
Сосуд
с
крышкой
1
день
На
нижней
полке
Свежая
или
приготовленная
курица
,
гусь
,
утка
Пленка
или
сосуд
с
крышкой
3-5
дней
На
нижней
полке
Молоко
,
кефир
,
йогурты
,
напитки
Заводская
упаковка
см
.
на
упаковке
На
одной
из
барьер
-
полок
Продукты
после
кулинарной
обработки
Сосуд
с
крышкой
3-4
дня
На
любой
полке
Масло
сливочное
,
маргарин
,
сыры
Заводская
упаковка
или
пленка
неделя
На
любой
барьер
-
полке
или
на
верхней
полке
Колбасные
изделия
Пленка
2-4
дня
На
любой
полке
Яйца
Без
упаковки
до
1
месяца
Во
вкладыше
на
барьер
-
полке
RUS
37
SIFATLI, XAVFSIZ, IShONChLI!
1 UMUMIY KO’RSATMALAR
SIZNI SOVUTGICH XARID QILGANINGIZ BILAN TABRIKLAYMIZ!
ДХ
517
ХХХ
139/138 N/ST
А
+,
ДХ
548
ХХХ
277/275 N/ST
А
+
ТУ
У
27.5-13533086-023:2012
sovutgichlari uskunalari Ukrainada qabul qilingan texnik reglamentlarga muvo
qlik to’g’risidagi
deklaratsiyaga, UkrSEPRO (Ukraina) Serti
katsiya tizimlarida muvo
qlik serti
katlariga va Bojxona
Ittifoqining muvo
qlik serti
katlariga ega.
“Nord” Ochiq aktsiyadorlik jamiyati (OAJ) tomonidan ishlab chiqarilgan sovutgich uskunalari
Ukraina Vazirlar Mahkamasi qarori bilan tasdiqlangan elektr va elektron asbob-uskunalarda ayrim xav
i
moddalardan foydalanishni cheklash Texnik reglamenti talablariga, shuningdek Yevropa Parlamenti
va Yevropa Ittifoqi Kengashining 2002/95/ES Direktivalari talablariga javob beradi. Ushbu talablarga
asosan, qo’rg’oshin, simob, olti valentlik xrom, polibrombifenil va polibromdifenil e
rlarining maksimal
to’yinganlik darajasi 0,1%dan, kadmiyning maksimal to’yinganlik darajasi 0,01%dan oshmaydi.
Ishlab chiqaruvchi korxonaning sifat menejmenti tizimi ISO 9001:2008 xalqaro standarti talablariga
javob beradi va TIC (T
Ü
V International Certi
cation, Germaniya), GOST R (Rossiya), UkrSEPRO
(Ukraina) tizimlarida serti
katlangan.
Sovutgich uskunasining tuzilishi sovutgichdan uzoq yillar mobaynida murakkab bo’lmagan va
qulay tarzda foydalanish imkoniyatini ta’minlaydi, biroq Sizga mazkur qo’llanmani o’rganib chiqish
uchun muayyan vaqt ajratishingizni tavsiya qilamiz. Sovutgich uskunasining ishonchli va tejamkorlik
bilan ishlashi undan to’g’ri foydalanishga, xavfsizlik talablariga va qo’llanmada qayd etib o’tilgan
ko’rsatmalarga rioya qilinishiga bog’liq.
1.1
ДХ
517,
ДХ
548
maishiy elektr sovutgichlari sovutish kamerasida turli mahsulotlarni sovutish
va sovutilgan mahsulotlarni saqlash uchun mo’ljallangan. Sovutgich uskunalari muayyan bo’shliq ichiga
o’rnatilish uchun moslab ishlab chiqarilgan, ya’ni ularni shkaf ichiga, oldindan tayyorlangan devor
tokchaga yoki shunga o’xshash joylarga o’rnatish mumkin. Sovutgich uskunalarida
R600a
sovutish
agenti (xladagent)dan foydalaniladi.
1.2 Sovutgich uskunalari
50 Hz
chastotali o’zgaruvchan tokning
(220±33) V
kuchlanishga ega elektr
tarmog’i orqali ishlatiladi hamda
70%
dan yuqori bo’lmagan nisbiy namlikka va sovutgich uskunasining
tablichkasida ko’rsatilgan iqlim darajasiga muvo
q atrof-muhitning havo haroratiga ega oshxonalarda
o’rnatish uchun mo’ljallangan. Tablichka uskunaning sovutish kamerasi ichki yon devori pastki qismida
joylashtirilgan.
N
iqlim darajasi uchun atrof-muhitning havo harorati plyus 16°C dan 32°C gacha,
ST
iqlim darajasi uchun – plyus 16°C dan 38°C gacha,
T
iqlim darajasi uchun – plyus 16°C dan 43°C gacha
haroratni tashkil qiladi.
1.3 Sovutgich uskunasining tuzilishi muntazam ravishda takomillashtirib boriladi, shu tufayli
mazkur qo’llanmada aks ettirilmagan ayrim o’zgarishlar bo’lishi mumkin.
2 TEXNIK MA’LUMOTLAR
UZB
1-JADVAL:
TEXNIK MA’LUMOTLAR
Ko’rsatkichlar
ДХ
517
ДХ
548
Sovutgichning umumiy (brutto) hajmi, dm
3
139
277
Sovutish kamerasining foydali hajmi, dm
3
138
275
Sovutish kamerasidagi harorat, °C, ushbu darajadan past emas / yuqori emas
0 / 8
0 / 8
Atrof-muhit havosi 25°C harorat sharoitida elektr energiyasining bir sutkalik sar
anishi,
kVt./soat
0,331
0,379
Energetik samaradorlik darajasi
А
+
А
+
Mahsulotlarni saqlash uchun mo’ljallangan umumiy maydon, m
2
0,627
1.020
Tashqi (gabarit) o’lchamlari, mm, eng ko’pi bilan:
balandligi
kengligi
chuqurligi
850
574
610
1410
574
625
025