Инструкция для NORD ДХ 517 010, ДХ 548 010

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

12

ПОРЯДОК

 

РАБОТЫ

6.1 

В

     

верхней

   

части

   

холодильника

   

ДХ

  548     

находится

   

пульт

   

управления

    7    (

рису

-

нок

 

Б

.1), 

на

  

нем

 - 

ручка

  

датчика

-

реле

  

температуры

.  

В

  

холодильнике

 

ДХ

 517 

ручка

 

датчика

-                                    

реле

   

находится

  

на

  

плафоне

  

освещения

   8.

6.2   

ХК

   

освещается

     

электрической

   

лампочкой

,   

которая

   

включается

   

автоматически

                               

при

  

открывании

  

двери

  

и

  

выключается

  

при

  

ее

  

закрывании

.

6.3 

Включение

   

в

   

сеть

   

холодильного

   

прибора

   

производится

     

вилкой

     

шнура

     

питания

                        

(

ручка

  

датчика

-

реле

  

при

  

этом

  

должна

  

быть

  

в

  

положении

  “

выключено

”).

Включение

  

холодильника

  

в

  

работу

  

осуществляется

 

поворотом

 

ручки

 

по

 

часовой

 

стрелке

,  

при

  

этом

  

должен

  

ощущаться

 

легкий

 

щелчок

В

 

момент

 

пуска

 

и

 

остановки

 

прибора

  

возможен

   

незначительный

  

шум

.

Внимание

!

 

Повторное

 

включение

  

холодильного

  

прибора

  

в

  

электросеть

 

необходимо

 

производить

   

не

   

ранее

,   

чем

   

через

   3 - 4 

мин

   

после

   

его

   

отключения

.

6.4 

Регулирование

  

температуры

 

в

 

холодильнике

 

осуществляется

  

ручкой

 

датчика

-

реле

По

-

нижение

   

температуры

   

задается

 

поворотом

   

ручки

 

по

 

часовой

   

стрелке

 

от

 

крайнего

 

левого

 

до

 

крайнего

 

правого

 

положения

После

 

этого

 

температура

 

поддерживается

   

автоматически

.

Температура

 

внутри

 

камеры

 

также

 

зависит

 

от

 

температуры

 

окружающего

 

воздуха

частоты

 

открывания

 

дверей

 

и

 

количества

 

хранимых

 

продуктов

.

Внимание

 

При

  

первом

  

включении

  

холодильного

  

прибора

   

или

  

же

  

после

  

его

  

длитель

-

ного

   

отключения

   

перед

   

загрузкой

   

продуктов

   

необходимо

  

включить

 

прибор

 

не

  

менее

чем

 

на

 3 

час

при

 

этом

 

ручку

  

датчика

-

реле

  

температуры

  

установить

  

в

 

крайнее

   

правое

   

положение

   

(

максимальный

 

холод

).

Внимание

!

  

Жидкость

  

и

 

газы

циркулирующие

 

в

 

герметичной

 

системе

 

охлаждения

 

холодиль

-

ного

  

прибора

,  

могут

    

издавать

   

некоторые

   

шумы

 

как

 

при

 

работе

 

компрессора

так

   

и

  

после

   

отключения

Также

 

могут

 

быть

 

слышны

 

легкие

 

потрескивания

   

материалов

   

под

 

воздействием

 

температурных

 

деформаций

щелчки

  

срабатывания

 

датчика

-

реле

   

температуры

.  

Не

 

волнуйтесь

,  

это

  

совершенно

   

нормально

.

Если

 

не

 

удается

 

открыть

 

только

 

что

 

закрытую

 

дверь

 

ХК

следует

 

подождать

 2-3 

минуты

пока

 

давление

 

внутри

 

камеры

 

не

 

выровняется

 

с

 

наружным

и

 

открыть

 

дверь

.

6.5 

Холодильник

 

предназначен

 

для

 

охлаждения

кратковременного

 

хранения

 

свежих

   

и

   

про

-

шедших

    

кулинарную

    

обработку

    

продуктов

а

 

также

 

овощей

фруктов

 

и

 

напитков

Основные

 

рекомендации

 

по

 

размещению

 

и

 

хранению

 

продуктов

 

приведены

 

в

 

таблице

 3.

6.6 

При

 

размещении

 

продуктов

 

в

 

холодильнике

 

соблюдайте

 

следующие

 

правила

:

горячие

 

продукты

 

перед

 

загрузкой

 

охладите

 

до

 

комнатной

 

температуры

;

для

 

предотвращения

 

передачи

 

запаха

 

от

 

одного

 

продукта

 

к

 

другому

 

и

 

высыхания

 

продуктов

храните

 

их

 

в

 

упаковке

;

растительные

 

масла

 

и

 

жиры

 

не

 

должны

 

попадать

 

на

 

пластмассовые

 

детали

 

холодильного

 

прибора

 

и

 

на

 

уплотнитель

 

двери

так

 

как

 

эти

 

детали

 

могут

 

стать

 

пористыми

;

во

 

избежание

 

примерзания

 

продуктов

 

к

 

задней

 

стенке

 

ХК

 

не

 

прислоняйте

 

их

 

к

 

ней

 

вплот

-

ную

;

запрещается

 

помещать

 

в

 

холодильный

 

прибор

 

щелочи

кислоты

лекарственные

 

препараты

 

без

 

герметичной

 

упаковки

горючие

 

и

 

взрывоопасные

 

жидкости

.

ТАБЛИЦА

   3

 - 

ОСНОВНЫЕ

 

РЕКОМЕНДАЦИИ

 

ПО

 

РАЗМЕЩЕНИЮ

 

И

 

ХРАНЕНИЮ

 

ПРОДУК

-

ТОВ

 

В

 

ХОЛОДИЛЬНОЙ

 

КАМЕРЕ

Продукты

Упаковка

Срок

 

хранения

Место

 

размещения

Сырое

 

мясо

рыба

Пленка

пакеты

емкости

1-2 

дня

На

 

нижней

 

полке

Сырой

 

мясной

 

фарш

Сосуд

 

с

 

крышкой

день

На

 

нижней

 

полке

Свежая

 

или

 

приготовленная

 

курица

гусь

утка

Пленка

 

или

 

сосуд

 

с

 

крышкой

3-5 

дней

На

 

нижней

 

полке

Молоко

кефир

йогурты

напитки

Заводская

 

упаковка

см

на

 

упаковке

На

 

одной

 

из

 

барьер

-

полок

Продукты

 

после

 

кулинарной

 

обработки

Сосуд

 

с

 

крышкой

3-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Масло

 

сливочное

маргарин

сыры

Заводская

 

упаковка

 

или

 

пленка

неделя

На

 

любой

 

барьер

-

полке

 

или

 

на

 

верхней

 

полке

Колбасные

 

изделия

Пленка

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Яйца

Без

 

упаковки

до

 1 

месяца

Во

 

вкладыше

 

на

 

барьер

-

полке

RUS

37

SIFATLI,  XAVFSIZ,  IShONChLI!

1  UMUMIY KO’RSATMALAR

SIZNI SOVUTGICH XARID QILGANINGIZ BILAN TABRIKLAYMIZ!

ДХ

  517 

ХХХ

 139/138  N/ST  

А

+, 

ДХ

 548 

ХХХ

 277/275  N/ST 

А

+  

ТУ

 

У

 27.5-13533086-023:2012 

sovutgichlari    uskunalari  Ukrainada  qabul  qilingan  texnik  reglamentlarga  muvo

 qlik  to’g’risidagi 

deklaratsiyaga,    UkrSEPRO  (Ukraina)  Serti

 katsiya  tizimlarida  muvo

 qlik  serti

 katlariga  va  Bojxona 

Ittifoqining muvo

 qlik serti

 katlariga ega. 

“Nord”  Ochiq  aktsiyadorlik  jamiyati  (OAJ)  tomonidan  ishlab  chiqarilgan  sovutgich  uskunalari 

Ukraina Vazirlar Mahkamasi qarori bilan tasdiqlangan elektr va elektron asbob-uskunalarda ayrim xav

 i 

moddalardan  foydalanishni  cheklash  Texnik  reglamenti  talablariga,  shuningdek  Yevropa  Parlamenti 

va  Yevropa  Ittifoqi  Kengashining  2002/95/ES  Direktivalari  talablariga  javob  beradi.  Ushbu  talablarga 

asosan, qo’rg’oshin, simob,  olti valentlik xrom, polibrombifenil va polibromdifenil e

 rlarining maksimal 

to’yinganlik darajasi 0,1%dan, kadmiyning maksimal to’yinganlik darajasi 0,01%dan oshmaydi. 

Ishlab chiqaruvchi korxonaning sifat menejmenti tizimi ISO 9001:2008 xalqaro standarti talablariga 

javob  beradi  va  TIC  (T

Ü

V  International  Certi

 cation,  Germaniya),  GOST  R  (Rossiya),  UkrSEPRO 

(Ukraina) tizimlarida serti

 katlangan.

Sovutgich  uskunasining  tuzilishi  sovutgichdan  uzoq  yillar  mobaynida  murakkab  bo’lmagan  va 

qulay  tarzda  foydalanish  imkoniyatini  ta’minlaydi,  biroq  Sizga  mazkur  qo’llanmani  o’rganib  chiqish 

uchun  muayyan  vaqt  ajratishingizni  tavsiya  qilamiz.  Sovutgich  uskunasining  ishonchli  va  tejamkorlik 

bilan  ishlashi  undan  to’g’ri  foydalanishga,  xavfsizlik  talablariga  va  qo’llanmada  qayd  etib  o’tilgan 

ko’rsatmalarga rioya qilinishiga bog’liq.

1.1

 

ДХ

 517, 

ДХ

 548 

 maishiy elektr sovutgichlari sovutish kamerasida turli mahsulotlarni sovutish 

va sovutilgan mahsulotlarni saqlash uchun mo’ljallangan. Sovutgich uskunalari muayyan bo’shliq ichiga 

o’rnatilish  uchun  moslab  ishlab  chiqarilgan,  ya’ni  ularni  shkaf  ichiga,  oldindan  tayyorlangan  devor 

tokchaga  yoki  shunga  o’xshash  joylarga  o’rnatish  mumkin.  Sovutgich  uskunalarida 

R600a

  sovutish 

agenti (xladagent)dan foydalaniladi.

1.2 Sovutgich uskunalari 

50 Hz

 chastotali o’zgaruvchan tokning 

(220±33) V

 kuchlanishga ega elektr 

tarmog’i orqali ishlatiladi hamda 

70%

dan yuqori bo’lmagan nisbiy namlikka va sovutgich uskunasining 

tablichkasida ko’rsatilgan iqlim  darajasiga muvo

 q atrof-muhitning  havo haroratiga  ega  oshxonalarda 

o’rnatish uchun mo’ljallangan. Tablichka uskunaning sovutish kamerasi ichki yon devori pastki qismida 

joylashtirilgan. 

N

  iqlim  darajasi  uchun  atrof-muhitning  havo  harorati  plyus  16°C  dan  32°C  gacha, 

ST

 

iqlim darajasi uchun – plyus 16°C dan 38°C gacha,  

T

 iqlim darajasi uchun – plyus 16°C dan 43°C gacha 

haroratni tashkil qiladi.

1.3 Sovutgich uskunasining tuzilishi muntazam ravishda takomillashtirib boriladi, shu tufayli 

mazkur qo’llanmada aks ettirilmagan ayrim o’zgarishlar bo’lishi mumkin.

2  TEXNIK MA’LUMOTLAR

UZB

1-JADVAL:

 TEXNIK MA’LUMOTLAR

Ko’rsatkichlar

ДХ

  517

ДХ

  548 

Sovutgichning umumiy (brutto) hajmi, dm

3

139

277

Sovutish kamerasining foydali hajmi, dm

3

138

275

Sovutish kamerasidagi harorat, °C,  ushbu darajadan past  emas / yuqori emas

0 / 8

0 / 8

Atrof-muhit havosi 25°C harorat sharoitida elektr energiyasining bir sutkalik sar

 anishi, 

kVt./soat

0,331

0,379

Energetik samaradorlik darajasi

А

+

А

+

Mahsulotlarni saqlash uchun mo’ljallangan umumiy maydon, m

2

0,627

1.020

Tashqi (gabarit) o’lchamlari, mm, eng ko’pi bilan: 

balandligi                                               

kengligi

chuqurligi

850

574

610

1410

574

625

   

025                                                               

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Оглавление инструкции

Document Outline