Инструкция для GORENJE EC51102AW, EC51102ABR

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

3

 

 

Противни  и  сковороды  не  рассчитаны  на  долгосрочное  хранение  пищи  (дольше  48 
часов). Для продолжительного хранения поместите пищу в подходящую посуду.

 

PLOĈE ZA KUHANJE - STAKLO-KERAMIĈKE PLOĈE 

 

Dugmetom  za  upravljanje  moţete  odabrati  jednog  od  šest  mogućih  poloţaja  za 
regulisanje temperature, i to od m

inimalne na poloţaju 1 do maksimalne na poloţaju 

6. 

 

ProizvoĎač ne preuzima odgovornost za ozlede lica ili za materijalnu štetu, nastalu 
kao posledica nepravilnog rukovanja aparatom 

СТОЛ ВАРОЧНЫЙ - ЭЛЕКТРОВАРОЧНОЙ ЗОНЫ 

 

С  помощью  переключателя  управления  можно  выбрать  один  из  шести 
вариантов  температуры:  от  минимальной  в  позиции  1  до  максимальной  в 
позиции 6. 

 

Производитель  не  несет  ответственности  за  дефекты  стеклокерамической 
полки,  вызванные  использованием  неподходящей  посуды  или  неправильным 
использованием. 

 

 

NAĈELA KORIŠĆENJA STAKLO-KERAMIĈKE PLOĈE 

  Staklo-

keramička ploča prilikom pravilne manipulacije prema uputstvu ispunjava sve 

zahteve koji se tr

aţe od istog ureĎaja u domaćinstvu.  

 

Pre prvog korišćenja ureĎaja neophodno je glavni prekidač i ureĎaj redovno očistiti 
(sredstva za čišćenje, vidi: poglavlje ―Čišćenje i odrţavanje‖). 

 

UreĎaj prema uputstvu za rukovanje mogu posluţivati samo odrasla lica.  

 

Nije dozvoljeno ostavljati decu bez nadzora kraj ureĎaja koji radi. 

 

Električna ploča za kuvanje je ureĎaj čiji rad zahteva nadzor. 

 

Izbegavati  grejanje  praznih  emajliranih  posuda,  njihova  dna  se  na  taj  način  mogu 
oštetiti i prilikom prenošenja posude se površina ploče za kuvanje moţe se oštetiti. 

  Nisu dobre posude sa brazdama, odn. sa rupicama na dnu.  
  Zbog  postizanja  najboljih  rezultata,  (prilikom  kuvanja  na  indukcijskoj  zoni  kuvanja) 

dno  metalnih  posuda  bi  trebalo  biti  od  2-

3  mm  jako,  kod  posuda  od  nerĎajućeg 

čelika sa umetnutim (sendvič) dnom od 4 do 6 mm. 

 

Na sobnoj temperaturi dno bi trebalo biti malo udubljeno, pošto se na uţarenosti širi, 
i  bi  kasnije  na  površini  zone  kuvanja  bilo  ravno.  Ovim  se  obezbeĎuje  minimalan 
gubitak toplote prilikom dodira pov

ršina. 

 

Ako  hoćete  da  sprečite  ogrebotine  na  staklo-keramičkoj  ploči  koristite  posude  sa 
čistim i glatkim dnom. 

 

Uvek  se  trudite  da  dno  posude  koju  koristite  odgovara  veličini  prečnika  izabrane 
zone kuvanja. 

 

Toplota nastala na dnu lonca zavisi o prečniku lonca. Što je lonac manji, manja je i 
snaga. Ne dolazi do uzaludnog trošenja energije, ukoliko zona kuvanja nije sasvim 
pokrivena sa loncem. MeĎutim, lonac uvek stavite na sredinu zone kuvanja. 

 

Zbog kuvanja hrane na tački vrenja koristite veći stepen snage. Posle toga kad se 

ПРАВИЛА ПОЛЬЗОВАНИЯ ПЛИТОЙ СО СТЕКЛОКЕРАМИЧЕСКОЙ 
ПАНЕЛЬЮ 

 

Нагревается только та часть поверхности панели, которая обозначена   графически. 
Остальная  часть  поверхности  остаѐтся  относительно  холодной и  еѐ  можно 
использовать, если необходимо отставить кастрюлю с варочной зоны. 

 

Красное  излучение  от  нагревательного  элемента  может  под  определѐнным  углом 
зрения  просвечивать  через  толщину  плоскости  панели  в  области  обозначенной 
зоны. 

 

Не используйте варочную панель с иной целью, например, как рабочую поверхность 
кухонного стола. 

 

Стеклокерамическая панель не должна применяться для отапливания помещения. 

 

Избегайте  нагрева  пустой  эмалированной  посуды,  так  как  этим  можно   повредить 
панель, а при сдвиге посуды панель можно поцарапать. 

 

Непригодны  для  использования  кастрюли  с  рифлѐным  дном  или  с  заусенцами  на 
дне, которыми можно панель поцарапать. 

 

Случайно  поцарапать  панель  можно  песком,  попавшим  на  неѐ  при  чистке  овощей, 
остатками чистящего средства, а также острыми гранями перстней. 

 

При  приготовлении  пищи  нужно  пользоваться  посудой  с  ровным  дном,  диаметр 
которой не должен быть меньше, чем диаметр варочной зоны, чтобы не произошло 
срабатывание ограничителя температуры в результате перегрева варочной зоны.  

 

Варочную  панель  содержите  сухой  и  чистой.  При  необходимости,  попавшие  на 
варочную  зону  в  момент  приготовления  куски  пищи  нужно  удалить  немедленно 
скребком из принадлежностей плиты, а окончательную очистку стеклокерамической 
панели выполнить сразу же, после окончания приготовления пищи. 

 

Попавшие  на  панель  сахар,  варенье,  мармелад  и  т.п.,  необходимо  очистить 
моментально,  так  как  длительное  воздействие  остатков  этих  продуктов  может 
нарушить структуру стеклокерамической панели.   

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Оглавление инструкции
  • Страница 1 из 17
    AИ01 SRB ELEKTRIČNI ŠPORET RU ЭЛЕКТРИЧЕСКАЯ ПЛИТА
  • Страница 2 из 17
    SRB RU Poštovani kupac, zahvaljujemo Vam na poverenju, koje ste nam iskazali kupnjom našeg električnog šporeta. Uputstva koja slede pomoći će Vam u razumevanju njegovih funkcija i bezbednom rukovanju aparatom. Nadamo se da će Vam aparat uspešno sluţiti niz godina. Уважаемый покупатель! Вы приобрели
  • Страница 3 из 17
    ПАНЕЛЬ УПРАВЛЕНИЯ KONTROLNA TABLA ZA UPRAVLJANJE APARATOM 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Dugme za upravljanje leve prednje ploče Dugme za upravljanje leve straţnje ploče Dugme za upravljanje desne zadnje ploče Dugme za upravljanje desne zadnje ploče Dugme termostata rerne Dugme za izbor funkcije rerne
  • Страница 4 из 17
    Противни и сковороды не рассчитаны на долгосрочное хранение пищи (дольше 48 часов). Для продолжительного хранения поместите пищу в подходящую посуду. PLOĈE ZA KUHANJE - STAKLO-KERAMIĈKE PLOĈE Dugmetom za upravljanje moţete odabrati jednog od šest mogućih poloţaja za regulisanje temperature, i to od
  • Страница 5 из 17
    hrana već kuva prebacite na manju snagu zone kuvanja. Ne koristite zdjelice od Aluminijske folije niti posuĎe proizvedeno od materijala koje sadrţi aluminijum. Na vrele zone kuvanja ne odlagati predmete od veštačke mase (kšike, zdjelice, cedila i sl.), ovi materijali se tope i lako zagore.
  • Страница 6 из 17
    FUNKCIJE I UPOTREBA RERNE ФУНКЦИИ ДУХОВКИ И ИХ ПРИМЕНЕНИЕ Osvetljenje unutrašnjosti rerne je uključeno čim izaberete neku od funkcija rerne. Освещение духовки, работающее при установке всех функций. Statička toplota rerne iz gornjeg i donjeg grejača. Dugmetom termostata moţete izabrati temperaturu
  • Страница 7 из 17
    Pre no što stavite hranu u rernu, u odreĎenim slučajevima potrebno ju je temeljito ugrejati. Pre no što je izabrana temperatura postignuta, kontrolna lampica termostata gori. Kad je izabrana temperatura postignuta, kontrolna lampica termostata se gasi. Preporučujemo da u drugu vodilicu odozdo
  • Страница 8 из 17
    поверхности от повреждения сахаром в случае перекипения или разлития блюда на поврехность плиты. Sjajne metalne mrlje se stvaraju zbog ogrebotine dna aluminijskog lonca ili zbog upotrebe neprikladnog sredstva za čišćenje. Ovakve mrlje se odstrane čišćenjem više puta. Promene boje na ploĉi za
  • Страница 9 из 17
    1 – Stakleni poklopac 2 – Ţarulja 3 – Grlo 4 – Zadnja stenka rerne 1. Плафон 2. Лампа 3. Патрон 4. Задняя стенка духовки OSTVARIVANJE GARANTNIH USLOVA ГАРАНТИЙНОЕ ОБСЛУЖИВАНИЕ Ako u garantnom roku doĎe do kvarova u delovanju aparata, ne pokušavajte ih otklanjati sami, nego kod ovlašćenog zastupnika
  • Страница 10 из 17
    PRIKLJUĈENJE APARATA NA ELEKTRIĈNU MREŢU ИНСТРУКЦИИ ПО УСТАНОВКЕ И НАСТРОЙКЕ Elektriĉni šporet je potrošaĉ elektriĉne energije, stoga njegova instalacija i postavljanje mora odgovarati vaţećim propisima i standardima. Электрическая плита является потребителем тепла, установка и расположение
  • Страница 11 из 17
    10
  • Страница 12 из 17
    РАСПОЛОЖЕНИЕ ПЛИТЫ Elektriĉni šporet je potrošaĉ elektriĉne energije, stoga njegova instalacija i postavljanje mora odgovarati vaţećim propisima i standardima. Установку плиты разрешается выполнять только квалифицированному персоналу, и она должна выполняться в соответствии с местными стандартами и
  • Страница 13 из 17
    POSTAVLJANJE ŠPORETA U HORIZONTALAN POLOŢAJ РЕГУЛИРОВАНИЕ ВЫСОТЫ ПЛИТЫ Površinu za kuvanje moţete postaviti u horizontalan poloţaj pomoću četiri šrafa za Подставка для пищи должна быть установлена в горизонтальное положение при regulisanje, priloţena k aparatu. помощи 4 регулировочных болтов,
  • Страница 14 из 17
    Opremljenost šporeta dodacima i pomagalima ovisi o pojedinom modelu. Dodatna pomagala (polica, tepsija za roštilj, regulacione noţice) moţete nabaviti u trgovinama GORENJA, ili kod naših ovlašćenih zástupníka /servisera. ПРИНАДЛЕЖНОСТИ ПЛИТЫ OPREMA Ţičana polica Tepsija Tepsija Regulacione noţice
  • Страница 15 из 17
    ИНФОРМАЦИОННЫЙ ЛИСТ SPISAK PODATAKA ProizvoĎač Изготовитель Model Модель A – Efikasno B C D E F G – Manje efikasno A – Самой эффективной B C D E F G – Наименее эффективной B Ззатрата энергии Час (хвил.) 0,94 54,9 Potrošnja energije (kWh) Vreme Potrošnja energije Vreme / (kWh) EC 51102 A Ззатрата
  • Страница 16 из 17
    ES EC 51102 A / SRB RU / 2012 06 13 / SAP 399989
  • Страница 17 из 17