5
FUNKCIJE I UPOTREBA RERNE
ФУНКЦИИ ДУХОВКИ И ИХ ПРИМЕНЕНИЕ
Osvetljenje unutrašnjosti rerne je uključeno čim izaberete neku od funkcija rerne.
Освещение духовки, работающее при установке всех функций.
Statička toplota rerne iz gornjeg i donjeg grejača.
Dugmetom termostata moţete izabrati temperaturu od 50 do 250° C.
Статический нагрев духовки с использованием верхнего и нижнего
нагревательных элементов.
На термостате можно установить температуру в пределах 50–250 °C.
Rerna djeluje samo s donjim grejačem. Toplota se prenosi prirodnom izmenom.
Dugmetom termo
stata moţete izabrati temperaturu od 50 do 250° C.
Savet:
ova je funkcija prikladna za dovršenje pečenja jela, kojima je potrebna viša
temperatura s donje strane.
Нагрев с использованием нижнего нагревательного элемента. Можно установить
температуру в пределах 50–250 °C.
Совет.
Эта функция используется для запекания, требующего высокой
температуры нагрева снизу.
Rer
na deluje samo s gornjim grejačem. Toplota se prenosi prirodnom izmenom.
Dugmetom termostata moţete izabrati temperaturu od 50 do 250° C.
Savet:
ova je funkcija prikladna za dovršenje pečenja jela, kojima je potrebna viša
temperatura s gornje strane, odnosno za hrskavu koricu.
Нагрев с использованием верхнего нагревательного элемента. Позволяет
установить температуру в пределах 50–250 °C.
Совет.
Эта функция используется для запекания блюд, требующих высокой
температуры нагрева сверху (для образования корочки).
Kao okvirni savet navodimo preporučljive temperature za pripremu odreĎenih vrsta
jela:
Требуемое время и температура, необходимые для приготовления каждого вида
блюда, могут быть более точно установлены в соответствии с Вашим опытом и
навыком.
50
– 70° C - Sušenje
50 -
70°C - cушение
80 -
100° C - Konzervisanje
80 - 10
0°C - стерилизование
130 -
150° C - Dinstanje
130 -
150°C - тушение
180 -
220° C - Pečenje dizanog testa
180 -
220°C - выпечка изделий из теста
220 -
250° C - Pečenje mesa
220 -
250°C - приготовление мяса
Za pojedine vrste hrane te način pečenja, potrebno je pomoću iskustva tačnije
odrediti optimalnu temperaturu.
Для каждого вида пищи и метода выпечки или поджаривания необходимо
опытным путем подобрать точную температуру.