Инструкция для VITEK VT-4218 BK, VT-4218

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

8

 ENGLISH

 

To avoid scorching food, switch the keep warm 
function  off  right  after  the  «Baking»  program 
ends. 

 

Attention! Do not move the multicooker dur-
ing operation in the «Yogurt» and «Cottage 
cheese» program.

 

The «Multicook» program is intended for advanced 
users with sufficient cooking experience.

 

See  recipes  of  dishes  in  the  recipe  book 
(supplied with the unit). All recipes are to be 
taken as recommendations as the required 
amount and proportions of the ingredients 
may vary depending on local peculiarities of 
the food and altitude above sea level.

USING THE MULTICOOKER

Notes:

 

Despite the unit keeps the ready dish warm 
for  24  hours,  it  is  not  recommended  to 
leave the cooked food in the bowl for a long 
time, because this may spoil the food.

 

Do  not  use  the  keep  warm  function  for 
heating up the products.

ATTENTION!

 

Never leave the operating unit unattended.

 

To avoid scalding, be careful when opening 
the lid (4). Do not bend over the steam valve 
(6) during operation of the multicooker and 
do not place open parts of your body above 
the bowl (11)! 

 

During  the  first  operation  of  the  multi-
cooker, some foreign smell from the heat-
ing element can appear. It is normal.

 

Watch the food during cooking and, if nec-
essary,  stir  the  products  with  the  plastic 
soup ladle (22) or spatula (23). Do not use 
metal  objects  that  can  scratch  the  non-
stick coating of the bowl (11).

Loading  the  products  and  connecting  to  the 
mains

Notes: 

 

Do  not  use  the  bowl  (11)  for  washing  cereals 
and do not chop products in it, this can dam-
age the non-stick coating;

 

Make  sure  that  there  are  no  foreign  objects, 
dirt or moisture in the process chamber and on 
the bottom of the bowl (11);

 

Wipe the outer surface and the bottom of the 
bowl (11) dry before use.

 

In the middle of the heating element (9) there is 
a temperature sensor (10). Make sure that the 
movement of the sensor is not limited.

 

Make sure that the level of ingredients and liq-
uids does not exceed the maximal mark «10» 
and  is  not  lower  than  the  minimal  mark  «2». 
The maximal level mark for porridges (except 
rice) is «8».

General example of rice loading 
Measure rice with the measuring cup (24), wash it 
and put into a casserole. 
The  water  level  required  for  a  certain  amount  of 
rice  is  given  on  the  scale  inside  the  bowl  (11): 
rice – «RICE», water level in cups – «CUP». Pour 
water up to the corresponding mark.
Example:  After  putting  four  measuring  cups  of 
cereal, pour water till the mark «4 CUP» (4 cups). 
For liquid porridges the recommended proportion 
of rice and water is 1:3.

1. 

Put the food into the bowl (11) following the rec-
ipe (see the recipe book). 

2. 

Install  the  bowl  (11)  in  the  process  chamber. 
Make  sure  that  the  outer  surface  of  the  bowl 
is  clean  and  dry,  and  the  bowl  itself  is  placed 
evenly and is in secure contact with the surface 
of the heating element (9).

3. 

If you steam products, pour water into the bowl 
(11) so that boiling water doesn’t reach the bot-
tom  of  the  basket  (21).  Put  the  food  into  the 
basket (21) and place it on the bowl (11).

4. 

Close the lid (4) until clicking. If you are using 
the «Roasting» program, leave the lid open.

5. 

Insert  the  power  cord  jack  into  the  connector 
(8)  and  the  power  cord  plug  into  the  socket. 
You’ll  hear  a  sound  signal,  the  button  (14) 
«START»  illumination  and  the  symbol 

  will 

be flashing.

Selecting the program from the upper part of 
the menu

6. 

Select  the  food  type  using  the  «+/-»  buttons 
(19): beef 

, lamb 

, pork 

, poultry

seafood 

  or  vegetables 

.  The  selected 

product icon will be flashing.

7. 

Touch the «MENU» button (15) and then use the 
buttons (19) «+/-» to select a cooking program: 
«Slow  cooking» 

  ,  «Boiling» 

,  «Steam 

cooking» 

,  «Roasting» 

  or  «Stewing» 

. The selected program icon will be flashing.

8. 

Go to the chapter «Setting the cooking time».

Selecting a program from the lower part  
of the menu

9. 

Consequently  press  the  button  (15)  «MENU» 
until the «Rice» program icon will start flashing. 

VT-4218.indd   8

11.08.2014   14:40:27

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
Оглавление инструкции
  • Страница 1 из 49
    VT-4218 BK Multi cooker Мультиварка 3 11 20 29 38 1 VT-4218.indd 1 11.08.2014 14:40:22
  • Страница 2 из 49
    VT-4218.indd 2 11.08.2014 14:40:24
  • Страница 3 из 49
    ENGLISH •• Before switching the unit on make sure that MULTICOOKER VT-4218 BK The main purpose of the multicooker is quick and quality food cooking. •• DESCRIPTION 1. Body 2. Control panel 3. Display 4. Lid 5. Lid opening button 6. Steam valve 7. Carrying handle 8. Power cord connector 9. Heating
  • Страница 4 из 49
    ENGLISH •• Do not touch the surface of the lid during mul- •• To avoid damages, transport the unit in original ticooker operation, open the lid by pressing the lid opening button. •• To avoid scalding by hot steam, be very careful when opening the multicooker lid. •• Keep the steam valve clean,
  • Страница 5 из 49
    ENGLISH Example: If you set the delayed start time 2:00, and duration of the selected program is 50 minutes, the unit will stay in standby mode for 1 hour 10 minutes and then the cooking process will start. objects that can be damaged by the released steam of high temperature. Attention! Do not
  • Страница 6 из 49
    ENGLISH Delayed start Keep warm mode + + + + 1:00 + + Beef 0:30 + + Lamb 0:30 + + Pork 0:30 + + Poultry 0:25 + + Seafood 0:25 + + Vegetables 0:15 + + Program Time set by default (hours) Poultry 1:00 Seafood 1:00 Vegetables Cooking time (hours) 1:00 – 6:00 Boiling 0:10 – 5:00 Steam-cooking Beef 0:30
  • Страница 7 из 49
    ENGLISH Program Time set by default (hours) Poultry 0:25 Seafood 0:25 Vegetables 0:25 Cooking time (hours) 0:05 – 4:00 Delayed start Keep warm mode + + + + + + BOTTOM PART OF THE MENU Rice Not available Not available + + Porridge 0:20 0:20 - 1:10 + + Soup 1:00 0:30 - 4:00 + + Pasta 0:25 0:15 - 0:40
  • Страница 8 из 49
    ENGLISH •• To avoid scorching food, switch the keep warm •• Make sure that the level of ingredients and liq- function off right after the «Baking» program ends. •• Attention! Do not move the multicooker during operation in the «Yogurt» and «Cottage cheese» program. •• The «Multicook» program is
  • Страница 9 из 49
    ENGLISH 10. Use the buttons (19) «+/-» to select the cook- 21. To switch the unit off while in the delayed start ing program. mode or during cooking, press the «START» button (14). Setting the cooking time and temperature Note: This function is not available for «Rice» program; go to the step
  • Страница 10 из 49
    ENGLISH Note: Use natural yogurt with minimum shelf-life free of additives and coloring agents as a leaven. You can make leaven by yourself from special bacteria leaven (you can find it in a drugstore or in health food stores) following the instructions attached. – Place the filled cups (25)
  • Страница 11 из 49
    DEUTSCH •• Vor der Nutzung des Geräts prüfen Sie MULTIKOCHER VT-4218 BK Die Hauptbestimmung des Multikochers ist schnelle Nahrungsmittelzubereitung von hoher Qualität. BESCHREIBUNG 1. Gehäuse 2. Bedienungsplatte 3. Bildschirm 4. Deckel 5. Taste der Deckelöffnung 6. Dampfventil 7. Tragegriff 8.
  • Страница 12 из 49
    DEUTSCH •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• Nehmen Sie den Behälter während des herausnehmen. Tauchen Sie dabei Ihre Hände ins Wasser nicht ein. Wenden Sie sich an einen autorisierten (bevollmächtigten) Kundendienst hinsichtlich weiterer Gerätenutzung. Stecken Sie keine fremden Gegenstände in
  • Страница 13 из 49
    DEUTSCH rieren. Bitte wenden Sie sich an einen autorisierten (bevollmächtigten) Kundendienst, falls Probleme mit dem Gerät auftreten. •• Bewahren Sie das Gerät an einem trockenen, kühlen und für Kinder und behinderte Personen unzugänglichen Ort auf. Stellen Sie den Multikocher auf einer ebenen
  • Страница 14 из 49
    DEUTSCH „STARTRÜCKSTELLUNG“-Taste (16) Benutzen Sie die Taste (16) zur Einstellung der Kochenende-Zeit. Sehen Sie die Liste der Programme mit der Startrückstellung-Funktion in der Tabelle „Kochprogramme“ nach. Beispiel: Falls Sie die Startrückstellungszeit 2:00 eingestellt haben und die Dauer des
  • Страница 15 из 49
    DEUTSCH Programm Voreingestellte Kochzeit Zeit (in Stunden) (in Stunden) Startrückstellung Temperaturhaltung Meeresprodukte 0:25 + + Gemüse 0:15 + + Rindfleisch 0:30 + + Hammelfleisch 0:30 + + Schweinefleisch 0:30 + + Geflügel 0:25 + + Meeresprodukte 0:25 + + Gemüse 0:15 + + Dampfkochen Rösten 0:10
  • Страница 16 из 49
    DEUTSCH Programm Voreingestellte Kochzeit Zeit (in Stunden) (in Stunden) Startrückstellung Temperaturhaltung Quark 2:00 1:00 - 5:00 - - Joghurt 4:00 4:00 - 12:00 - - Soße 0:05 0:05 – 0:30 - + Getränke 0:10 0:05-0:40 + + Pizza Temperatur von +130° bis +150° 1:00 0:30-2:00 - + Kohlrouladen 0:20
  • Страница 17 из 49
    DEUTSCH •• Bei erster Nutzung des Multikochers kann 2. Stellen Sie den Behälter (11) in die Arbeitskammer des Geräts ein. Vergewissern Sie sich, dass die Außenoberfläche des Behälters sauber und trocken ist, und der Behälter selbst aufrecht steht und sich mit der Oberfläche des Heizelements (9) eng
  • Страница 18 из 49
    DEUTSCH Funktion der Temperaturhaltung Anmerkungen: Falls das Kochprogramm die Funktion der Temperaturhaltung hat, wird die Beleuchtung der „TEMPERATURHALTUNG“Taste (18) leuchten. Sehen Sie die Liste der Programme mit der Funktion der Temperaturhaltung in der Tabelle „Kochprogramme“ nach. 22. Um
  • Страница 19 из 49
    DEUTSCH ZUSÄTZLICHE EMPFEHLUNGEN „Joghurt“-Programm – Gießen Sie Milch und Sauerteig in die Gläser (25) ein (siehe das Kochbuch). Anmerkung: Als Sauerteig benutzen Sie Naturaljoghurt ohne Zusatzstoffe und Färbemittel mit minimaler Aufbewahrungsfrist. Den Sauerteig können Sie auch aus speziellem
  • Страница 20 из 49
    русский причинению вреда пользователю или его имуществу. •• Перед использованием прибора внимательно осмотрите сетевой шнур и разъём для подключения сетевого шнура, расположенный на корпусе прибора, убедитесь в том, что они не имеют повреждений. Не используйте прибор при наличии повреждений
  • Страница 21 из 49
    русский •• В случае падения прибора в воду немед- •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• Не вынимайте чашу во время работы ленно отключите его от электросети, вынув вилку сетевого шнура из розетки. При этом ни в коем случае не опускайте в воду руки. По вопросу дальнейшего использования прибора
  • Страница 22 из 49
    русский По всем вопросам ремонта обращайтесь в авторизованный (уполномоченный) сервисный центр. •• Храните устройство в сухом прохладном месте, недоступном для детей и людей с ограниченными возможностями. Установите мультиварку на ровную теплостойкую поверхность, вдали от всех кухонных источников
  • Страница 23 из 49
    русский смотрите в таблице «Программы приготовления». Запустив программу приготовления, прикоснитесь к кнопке (20), чтобы выключить или включить функцию поддержания температуры до её активации. цией отложенного старта смотрите в таблице «Программы приготовления». Пример: Если вы установили время
  • Страница 24 из 49
    русский Программа Время по умолчанию (в часах) Птица Время готовки (в часах) Отложенный старт Поддержание температуры 0:25 + + Морепродукты 0:25 + + Овощи 0:15 + + Говядина 0:30 + + Баранина 0:30 + + Свинина 0:30 + + Птица 0:25 + + Морепродукты 0:25 + + Овощи 0:15 + + На пару Жарка 0:10 – 3:00 0:10
  • Страница 25 из 49
    русский Программа Время по умолчанию (в часах) Время готовки (в часах) Отложенный старт Поддержание температуры Плов 0:30 0:20 - 2:00 + + Варенье 0:30 0:20 - 4:00 + - Творог 2:00 1:00 - 5:00 - - Йогурт 4:00 4:00 - 12:00 - - Соус 0:05 0:05 – 0:30 - + Напитки 0:10 0:05-0:40 + + Пицца Температура от
  • Страница 26 из 49
    русский Для жидких каш рекомендуем использовать рис и воду в пропорции 1:3. ВНИМАНИЕ! •• Никогда не оставляйте работающее устройство без присмотра. •• Во избежание ожогов соблюдайте осторожность, открывая крышку (4). Не наклоняйтесь над паровым клапаном (6) в процессе работы мультиварки, не
  • Страница 27 из 49
    русский 11. Прикоснитесь к кнопке (17) «t°/ВРЕМЯ», 21. Чтобы выключить устройство в режиме отложенного старта или во время приготовления, нажмите кнопку (14) «СТАРТ». затем кнопками (19) «+/-» установите продолжительность приготовления (формат времени «00:00»). 12. Для программ «Жарка», «Пицца»,
  • Страница 28 из 49
    русский Извлеките вилку сетевого шнура из электрической розетки. 30. Откройте крышку (4), нажав на клавишу (5). Наденьте кухонные рукавицы и извлеките чашу (11), взяв её за ручки (12). Протрите поверхность нагревательного элемента (только в остывшем состоянии) мягкой сухой тканью, ни в коем случае
  • Страница 29 из 49
    Қазақша МУЛЬТИПІСІРГІШ VT-4218 BK Мультипісіргіштің негізгі тағайындалуы – бұл тағамдарды жылдам және сапалы пісіру. •• Аспапты қолданар алдында желілік сымды СИПАТТАМАСЫ 1. Корпусы 2. Басқару панелі 3. Дисплей 4. Қақпақ 5. Қақпақ ашу батырмасы 6. Бу клапаны 7. Тасымалдауға арналған тұтқа 8.
  • Страница 30 из 49
    Қазақша •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• Аспапты кейін қолдану мәселесі бойынша авторландырылған сервис орталығына жүгініңіз. Құрылғы кертіктеріне және бөлшектерінің арасына бөгде заттар қоюға болмайды. Киім жиегінің немесе бөгде заттардың аспап қақпағы мен корпусының арасына түсіп
  • Страница 31 из 49
    Қазақша пісіргіш тақта сияқтылардан) алшақ жерге орналастырыңыз. – Құрылғыны корпусының қабырғамен ара қашықтығы 20 см кем болмайтындай және мультипісіргіш үстіндегі бос кеңістік 30-40 см кем болмайтындай орналастыру керек. – Құрылғыны шығатын будың жоғары температурасынан бүлінуі мүмкін заттарға
  • Страница 32 из 49
    Қазақша Мысал: Егер сіз кейінге қалдырылған мәре уақытын 2:00 белгілесеңіз, ал таңдалған бағдарлама ұзақтығы 50 минутты құрайтын болса, құрылғы 1 сағат 10 минут бойы күту тәртібінде болады да, осыдан кейін даярлауға кіріседі. Әзірлеу бағдарламасын қосқаннан кейін белсендіргенге дейін температураны
  • Страница 33 из 49
    Қазақша Тағайындалу бойынша уақыт (сағат) Бағдарлама Әзірлеу уақыты (сағат) Кейінге қалдырылған мәре Температураны ұстап тұру + + + + Буда Cиыр еті 0:30 Қой еті 0:30 Шошқа еті 0:30 + + Кұс 0:25 + + Теңіз өнімдері 0:25 + + Көкөністер 0:15 + + Қуыру 0:10 – 3:00 0:10 – 2:00 (+135°С ден +150°С дейін
  • Страница 34 из 49
    Қазақша Бағдарлама Тағайындалу бойынша уақыт (сағат) Әзірлеу уақыты (сағат) Кейінге қалдырылған мәре Температураны ұстап тұру Тұздық 0:05 0:05 – 0:30 - + Сусындар 0:10 0:05 – 0:40 + + 1:00 0:30-2:00 - + 0:20 0:15-1:00 + + Дірілдек 4:00 1:00-8:00 - - Нан пісіру +120°С ден +140°С дейін температура
  • Страница 35 из 49
    Қазақша барысында бу клапанының (6) үстінде еңкеймеңіз, терінің ашық бөліктерін тостаған (11) үстінде орналастырмаңыз! •• Мультипісіргіштi алғаш пайдаланғанда қыздыру элементінен бөгде иіс пайда болуы мүмкін, бұлай борлмауы керек. •• Тағамдардың дайын болуын дайындау процесінде дайындаңыз, қажет
  • Страница 36 из 49
    Қазақша Температураны ұстап тұру қызметі Ескерту: Егер дайындау бағдарламасының температураны ұстау бағдарламасы болса, «ТЕМПЕРАТУРАНЫ ҰСТАУ» түймешігінің (18) жарығы жанады. Температураны қолдау қызметі бағдарламаларының тізімін «Даярлау бағдарламалары» кестесінен қараңыз. 22. Температураны сақтау
  • Страница 37 из 49
    Қазақша ҚОСЫМША ҰСЫНЫСТАР «Йогурт» бағдарламасы – Стақандарға (25) сүтті және ашытқыны құйыңыз («Рецепттер кітабын» қар.) Ескертпе: Ашытқы ретінде сақтау мерзімі барынша аз болатын, қоспалар мен бояғыштар қосылмаған табиғи йогуртты қолданыңыз. Ұйытқыны өз бетіңізше арнайы бактериялық ұйытқыдан
  • Страница 38 из 49
    УКРАЇНЬСКа •• Перед використанням приладу уважно МУЛЬТІВАРКА VT-4218 BK Основне призначення мультіварки – це швидке та якісне приготування продуктів. ОПИС 1. Корпус 2. Панель управління 3. Дисплей 4. Кришка 5. Кнопка відкриття кришки 6. Паровий клапан 7. Ручка для перенесення 8. Гніздо для
  • Страница 39 из 49
    УКРАЇНЬСКа •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• •• корпусі, попереду вимкнувши пристрій з електричної мережі, вийнявши чашу з продуктами і давши пристрою остигнути. •• Під час роботи кришка, чаша для приготування продуктів, а також деталі корпусу сильно нагріваються, не торкайтеся них.
  • Страница 40 из 49
    УКРАЇНЬСКа Увага! Не розміщуйте прилад поблизу ванн, раковин або інших ємностей, наповнених водою. – Відкрийте кришку (4), натиснувши на кнопку (5). – Вимийте м’якою губкою з нейтральним миючим засобом всі знімні деталі: чашу (11), лоток для готування на парі (21), ополоник (22), лопатку (23),
  • Страница 41 из 49
    УКРАЇНЬСКа Кнопки (19) «НАСТРОЙКИ +/-» Кнопками (19) «+/-» вибирайте тип продукту та програму приготування, установлюйте тривалість приготування та температуру нагрівального елементу, а також настроюйте функцію відкладеного старту. та температури. Доступні настройки програм дивіться у таблиці
  • Страница 42 из 49
    УКРАЇНЬСКа Програма Час за умовчанням (у годинах) Час готування (у годинах) Відкладений старт Підтримання температури + + На парі Яловичина 0:30 Баранина 0:30 + + Свинина 0:30 + + Птиця 0:25 + + Морепродукти 0:25 + + Овочі 0:15 + + Смаження 0:10 – 3:00 0:10 – 2:00 (температура від +135°С до +150°С)
  • Страница 43 из 49
    УКРАЇНЬСКа Програма Час за умовчанням (у годинах) Час готування (у годинах) Відкладений старт Підтримання температури Йогурт 4:00 4:00 – 12:00 - - Соус 0:05 0:05 – 0:30 - + Напої 0:10 0:050:40 + + Піца Температура від +130°С до +150°С 1:00 0:30-2:00 - + Голубці 0:20 0:15-1:00 + + Холодець 4:00
  • Страница 44 из 49
    УКРАЇНЬСКа •• При першому використанні мультіварки 3. Якщо ви готуєте продукти на парі, налийте можливо з’явлення стороннього запаху від нагрівального елементу, це допустимо. •• Наглядайте за готовністю продуктів у ході приготування, при необхідності помішуйте продукти пластиковим ополоником (22)
  • Страница 45 из 49
    УКРАЇНЬСКа кнопки (18) «ПIДТРИМАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ», підсвічування кнопки погасне. 23. Щоб знову увімкнути функцію підтримання температури, повторно торкніться кнопки (18). з’явиться індикатор першого етапу приготування. 14. Кнопками (19) «+/-» установіть температуру приготування. 15. Натисніть на
  • Страница 46 из 49
    УКРАЇНЬСКа Наповнені скляночки (25) без кришок установіть у чашу (11). – Установіть чашу (11) у робочу камеру, виберіть програму і установіть час приготування (див. «Використання мультіварки»). – Скляночки з готовим йогуртом закрийте кришками і помістить в холодильник на декілька годин, щоб
  • Страница 47 из 49
    gb A production date of the item is indicated in the serial number on the technical data plate. A serial number is an eleven-unit number, with the first four figures indicating the production date. For example, serial number 0606ххххххх means that the item was manufactured in June (the sixth month)
  • Страница 48 из 49
    © ООО ГОЛДЕР-ЭЛЕКТРОНИКС, 2014 © GOLDER-ELECTRONICS LLC, 2014 VT-4218.indd 48 11.08.2014 14:40:33
  • Страница 49 из 49