![background image](/i/nord/152625/nord-dh-274-010-dh-273-010-dh-275-010-dh-271-010/h/nord-dh-274-010-dh-273-010-dh-275-010-dh-271-010-012.png)
12
6
ПОРЯДОК
РАБОТЫ
6.1
Холодильник
разделен
на
две
камеры
:
морозильную
(
МК
)
и
холодильную
(
ХК
).
На
боковой
внутренней
стенке
ХК
находится
плафон
освещения
10 (
рисунок
Б
.1)
с
ручкой
датчика
-
реле
температуры
,
электрической
лампочкой
и
выключателем
.
Лампочка
включается
автоматически
при
открывании
двери
ХК
и
выключается
при
ее
закрывании
.
6.2
Включение
в
сеть
холодильного
прибора
производится
вилкой
шнура
питания
(
ручка
датчика
-
реле
при
этом
должна
быть
в
положении
“
выключено
”),
включение
в
работу
-
поворотом
ручки
датчика
-
реле
по
часовой
стрелке
,
при
этом
должен
ощущаться
легкий
щелчок
.
В
момент
пуска
и
остановки
прибора
возможен
незначительный
шум
.
Внимание
!
Повторное
включение
холодильного
прибора
в
электросеть
необходимо
производить
не
ранее
,
чем
через
3-4
мин
после
его
отключения
.
6.3
Регулирование
температуры
в
холодильнике
осуществляется
ручкой
датчика
-
реле
.
Пони
-
жение
температуры
задается
поворотом
ручки
по
часовой
стрелке
от
крайнего
левого
до
крайнего
правого
положения
.
После
этого
температура
в
камерах
поддерживается
автоматически
.
Темпе
-
ратура
внутри
камер
также
зависит
от
температуры
окружающего
воздуха
,
частоты
открывания
дверей
и
количества
хранимых
продуктов
.
Примечание
-
Между
ХК
и
МК
в
передней
части
холодильного
прибора
за
металлической
по
-
перечиной
имеется
система
обогрева
,
которая
необходима
для
предотвращения
конденсации
влаги
на
металлических
поверхностях
.
В
процессе
работы
холодильного
прибора
в
зависимости
от
температуры
окружающей
среды
эта
поверхность
нагревается
,
что
не
является
причиной
для
беспокойства
.
Прибор
может
работать
ненадлежащим
образом
в
случае
,
если
он
длительное
время
находился
при
температуре
,
выходящей
за
пределы
установленных
интервалов
(
п
. 1.2).
Внимание
!
Жидкость
и
газы
,
циркулирующие
в
герметичной
системе
охлаждения
холодиль
-
ного
прибора
,
могут
издавать
некоторые
шумы
как
при
работе
компрессора
,
так
и
после
отклю
-
чения
.
Также
могут
быть
слышны
легкие
потрескивания
материалов
под
воздействием
темпе
-
ратурных
деформаций
,
щелчки
срабатывания
датчика
-
реле
температуры
.
Не
волнуйтесь
,
это
совершенно
нормально
.
Если
не
удается
открыть
только
что
закрытую
дверь
,
следует
подождать
2-3
минуты
,
пока
давление
внутри
камеры
не
выровняется
с
наружным
,
и
открыть
дверь
.
6.4
При
размещении
продуктов
в
ХК
и
МК
соблюдайте
следующие
правила
:
-
горячие
продукты
перед
загрузкой
охладите
до
комнатной
температуры
;
-
для
предотвращения
передачи
запаха
от
одного
продукта
к
другому
и
высыхания
продуктов
храните
их
в
упаковке
(
жидкости
-
в
плотно
закрытой
посуде
);
-
растительные
масла
и
жиры
не
должны
попадать
на
пластмассовые
детали
холодильного
прибора
и
на
уплотнитель
двери
(
так
как
эти
детали
могут
стать
пористыми
);
-
во
избежание
примерзания
продуктов
не
прислоняйте
их
к
задней
стенке
ХК
вплотную
;
-
запрещается
помещать
в
холодильный
прибор
щелочи
,
кислоты
,
лекарственные
препараты
без
герметичной
упаковки
,
горючие
и
взрывоопасные
жидкости
;
-
нельзя
хранить
в
МК
жидкие
продукты
в
стеклянной
таре
.
Выбор
камеры
для
размещения
сохраняемых
продуктов
необходимо
осуществлять
в
зависи
-
мости
от
предполагаемого
срока
хранения
.
6.5
Хранение
продуктов
в
холодильной
камере
6.5.1
ХК
предназначена
для
охлаждения
,
кратковременного
хранения
свежих
и
прошедших
кулинарную
обработку
продуктов
,
а
также
овощей
,
фруктов
и
напитков
.
Основные
рекомендации
RUS
ков
тепла
,
влаги
и
в
зоне
попадания
прямых
солнечных
лучей
.
При
встраивании
холодильного
прибора
в
шкаф
,
в
подготовленную
нишу
в
стене
или
по
-
добное
место
следует
учесть
:
внутренняя
глубина
должна
не
менее
чем
на
50
мм
превышать
га
-
баритную
глубину
холодильного
прибора
,
внутренняя
ширина
-
не
менее
,
чем
на
6
мм
,
внутренняя
высота
-
не
менее
,
чем
на
4
мм
.
Внимание
!
Необходимо
обеспечить
свободную
циркуляцию
воздуха
вокруг
прибора
(
рисунок
Б
.4).
Не
закрывайте
отверстия
для
притока
и
оттока
воздуха
.
5.5
При
установке
прибора
его
следует
выровнять
по
горизонтали
.
Это
,
а
также
надежность
установки
прибора
,
особенно
на
неровном
полу
,
достигается
при
помощи
двух
передних
регули
-
ровочных
опор
.
5.6
Установите
комплектующие
изделия
согласно
рисунку
Б
.1.
5.7
Холодильный
прибор
,
находившийся
на
холоде
,
перед
включением
в
электросеть
необходимо
выдержать
при
комнатной
температуре
не
менее
8
час
.
5.8
Для
более
рационального
использования
пространства
холодильной
камеры
и
внутрен
-
ней
панели
двери
конструкцией
предусмотрена
перестановка
полок
3
и
барьер
-
полок
7
по
высоте
(
рисунок
Б
.1).
5.9
Ваш
прибор
имеет
правосторонее
открывание
дверей
.
С
целью
обеспечения
более
удоб
-
ного
размещения
его
в
интерьере
кухни
в
конструкции
предусмотрена
возможность
перенавески
дверей
для
левостороннего
открывания
.
При
необходимости
это
может
выполнить
механик
ма
-
стерской
по
ремонту
холодильных
приборов
(
производится
за
счет
потребителя
).
41
SIFATLI, XAVFSIZ, IShONChLI!
1 UMUMIY KO’RSATMALAR
SIZNI SOVUTGICH-MUZLATGICHI XARID QILGANINGIZ BILAN TABRIKLAYMIZ!
ДХ
271
ХХХ
D 256/255/46 N/ST 2,0
А
+,
ДХ
273
ХХХ
D 185/184/46 N/ST 2,0
А
+,
ДХ
274
ХХХ
D 330/329/68 N/ST 3,0
А
+,
ДХ
275
ХХХ
D 278/277/68 N/ST 3,0
А
+
ТУ
У
27.5-13533086-023:2012
sovutgich-muzlatgichlari Ukrainada qabul qilingan texnik reglamentlarga muvo
qlik to’g’risidagi
deklaratsiyaga, UkrSEPRO (Ukraina) Serti
katsiya tizimlarida muvo
qlik serti
katlariga va Bojxona
Ittifoqining muvo
qlik serti
katlariga ega.
“Nord” Ochiq aktsiyadorlik jamiyati (OAJ) tomonidan ishlab chiqarilgan sovutgich uskunalari
Ukraina Vazirlar Mahkamasi qarori bilan tasdiqlangan elektr va elektron asbob-uskunalarda ayrim xav
i
moddalardan foydalanishni cheklash Texnik reglamenti talablariga, shuningdek Yevropa Parlamenti
va Yevropa Ittifoqi Kengashining 2002/95/ES Direktivalari talablariga javob beradi. Ushbu talablarga
asosan, qo’rg’oshin, simob, olti valentlik xrom, polibrombifenil va polibromdifenil e
rlarining maksimal
to’yinganlik darajasi 0,1%dan, kadmiyning maksimal to’yinganlik darajasi 0,01%dan oshmaydi.
Ishlab chiqaruvchi korxonaning sifat menejmenti tizimi ISO 9001:2008 xalqaro standarti talablariga
javob beradi va TIC (T
Ü
V International Certi
cation, Germaniya), GOST R (Rossiya), UkrSEPRO
(Ukraina) tizimlarida serti
katlangan.
Sovutgich uskunasining tuzilishi sovutgichdan uzoq yillar mobaynida murakkab bo’lmagan va
qulay tarzda foydalanish imkoniyatini ta’minlaydi, biroq Sizga mazkur qo’llanmani o’rganib chiqish
uchun muayyan vaqt ajratishingizni tavsiya qilamiz. Sovutgich uskunasining ishonchli va tejamkorlik
bilan ishlashi undan to’g’ri foydalanishga, xavfsizlik talablariga va qo’llanmada qayd etib o’tilgan
ko’rsatmalarga rioya qilinishiga bog’liq.
1.1
ДХ
271,
ДХ
273,
ДХ
274,
ДХ
275
maishiy elektr sovutgich-muzlatgichlari turli mahsulotlarni
muzlatish va muzlatilgan mahsulotlarni saqlash, muzlatish kamerasida ovqatga ishlatiladigan muz
tayyorlash uchun, sovutish kamerasida turli mahsulotlarni sovutish va sovutilgan mahsulotlarni saqlash
uchun mo’ljallangan. Sovutgich uskunalari muayyan bo’shliq ichiga o’rnatilish uchun moslab ishlab
chiqarilgan, ya’ni ularni shkaf ichiga, oldindan tayyorlangan devor tokchaga yoki shunga o’xshash joylarga
o’rnatish mumkin. Sovutgich uskunalarida
R600a
sovutish agenti (xladagent)dan foydalaniladi.
1.2 Sovutgich uskunalari
50 Hz
chastotali o’zgaruvchan tokning
(220±33) V
kuchlanishga ega elektr
tarmog’i orqali ishlatiladi hamda
70%
dan yuqori bo’lmagan nisbiy namlikka va sovutgich uskunasining
tablichkasida ko’rsatilgan iqlim darajasiga muvo
q atrof-muhitning havo haroratiga ega oshxonalarda
o’rnatish uchun mo’ljallangan. Tablichka uskunaning sovutish kamerasi ichki yon devori pastki qismida
joylashtirilgan.
N
iqlim darajasi uchun atrof-muhitning havo harorati plyus 16°C dan 32°C gacha,
ST
iqlim darajasi uchun – plyus 16°C dan 38°C gacha,
T
iqlim darajasi uchun – plyus 16°C dan 43°C gacha
haroratni tashkil qiladi.
1.3 Sovutgich uskunasining tuzilishi muntazam ravishda takomillashtirib boriladi, shu tufayli
mazkur qo’llanmada aks ettirilmagan ayrim o’zgarishlar bo’lishi mumkin.
2 TEXNIK MA’LUMOTLAR
UZB
Ko’rsatkichlar
ДХ
271
ДХ
273
ДХ
274
ДХ
275
Sovutgichning umumiy (brutto) hajmi, dm
3
256
185
330
278
Muzlatish kamerasining umumiy (brutto) hajmi, dm
3
46
46
68
68
Muzlatish kamerasining foydali hajmi, dm
3
46
46
68
68
Sovutish kamerasining foydali hajmi, dm
3
209
138
261
209
Muzlatish kamerasidagi harorat, °C, ushbu darajadan
yuqori emas
-18
-18
-18
-18
Sovutish kamerasidagi harorat, °C,
ushbu darajadan past emas / yuqori emas
0 / 8
0 / 8
0 / 8
0 / 8
Atrof-muhit havosi 25°C harorat sharoitida elektr
energiyasining bir sutkalik sar
anishi, kVt./soat
0,712
0,628
0,829
0,768
1-JADVAL:
TEXNIK MA’LUMOTLAR
025