Инструкция для NORD ДХ 274 010, ДХ 273 010, ДХ 275 010, ДХ 271 010

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

40

 8  REGULI DE P

Ă

STRARE 

Ş

I TRANSPORTARE

8.1 Aparatul  frigori

 c 

î

l  p

ă

stra

ţ

î

n  ambalaj 

î

î

nc

ă

peri 

î

nchise cu ventilare natural

ă

,  la umiditatea 

relativ

ă

 nu mai sus de 70%. 

8.2 Transporta

ţ

i aparatul 

î

n ambalaj 

î

n pozi

ţ

ia vertical

ă

 de lucru cu orice fel de transport acoperit. 

Fixa

ţ

i bine aparatul pentru a exclude loviturile 

ş

i permut

ă

rile sale posibile 

î

n interiorul vehiculelor. 

8.3 La lucr

ă

ri de 

î

nc

ă

rcare 

ş

i desc

ă

rcare nu se admite expunerea aparatului la sarcini de 

ş

oc.

 9  DESERVIRE TEHNIC

Ă

9.1 Aparatele frigori

 ce se asigur

ă

 cu deservire de garan

ţ

ie 

ş

i tehnic

ă

9.2 La depistarea defect

ă

rilor pe care nu se reu

ş

e

ş

te s

ă

 le 

î

nl

ă

tura

ţ

î

n conformitate cu recomand

ă

rile 

expuse 

î

n capitolul 10 al prezentului manual de exploatare, este necesar de adresat la 

î

ntreprinderea 

comercial

ă

 care v-a v

â

ndut produsul sau la atelierul de repara

ţ

ie a frigiderelor.

9.3 

Î

n baza cerin

ţ

elor „Procedurii de eviden

ţă

 a cump

ă

r

ă

torilor care a primit schimbul de garan

ţ

ie 

a produselor sau  serviciilor  conform  repara

ţ

iei (deservirii)  de garan

ţ

ie” 

ş

i  art. 140  al Codului 

 scal  al 

Ucrainei,  consumatorul 

î

n  mod  obligatoriu  va  prezenta  informa

ţ

ia  despre  sine  indicat

ă

 

î

n  biletele  de 

garan

ţ

ie (forma 3- 

ş

i 4-garant) a c

ă

r

ţ

ii de service.

9.4 

Aten

ţ

ie! 

La executarea simultan

ă

 a lucr

ă

rilor de garan

ţ

ie 

ş

i deservire tehnic

ă

 se extrage numai 

un singur bilet.

9.5 

Aten

ţ

ie!

 Apelul fals se achit

ă

 de c

ă

tre consumator.

La depistarea defect

ă

rilor pe care nu se reu

ş

e

ş

te s

ă

 le 

î

nl

ă

tura

ţ

î

n conformitate cu recomand

ă

rile 

expuse 

î

n capitolul 10 al prezentului manual de exploatare, este necesar de adresat la 

î

ntreprinderea 

comercial

ă

 care v-a v

â

ndut produsul sau la atelierul de repara

ţ

ie a frigiderelor.

 10  DEFECT

Ă

RI POSIBILE 

Ş

I METODELE DE 

Î

NL

Ă

TURARE A LOR

10.1 Defect

ă

rile posibile 

ş

i metodele de 

î

nl

ă

turare a lor sunt prezentate 

î

n tabelul 4.

Aten

ţ

ie! 

Î

nainte  de  executarea  lucr

ă

rilor  de 

î

nl

ă

turare  a  defect

ă

rilor,  deconecta

ţ

i  aparatul 

frigori

 c de la re

ţ

eaua electric

ă

!

TABELUL 4 

– DEFECT

Ă

RI POSIBILE 

Ş

I METODELE DE 

Î

NL

Ă

TURARE A LOR 

Defectarea 

ş

i manifestarea sa 

exterioar

ă

, semne suplimentare

Cauza posibil

ă

Metoda de 

î

nl

ă

turare 

Aparatul frigori

 c conectat la re

ţ

ea 

nu func

ţ

ioneaz

ă

, becul de iluminare 

nu arde

Lipse

ş

te tensiunea 

î

n re

ţ

eaua 

electric

ă

Veri

 ca

ţ

i prezen

ţ

a tensiunii re

ţ

elei 

electrice 

î

n priz

ă

Asigura

ţ

i contactul 

 

ş

ei cu priza

Becul de iluminare nu arde c

â

nd 

u

ş

a frigiderului este deschis

ă

 cu 

agregatul frigori

 c 

î

n func

ţ

iune

A ars becul de iluminare

Scoate

ţ

i plafonul ce 

î

nchide becul 

ap

ă

s

â

nd u

ş

or clichetele 

ş

i schimba

ţ

becul de iluminare

Zgomot sporit

Frigiderul este instalat incorect

Conductele agregatului frigori

 c 

se ating de corpul frigiderului sau 

î

ntre ele

Instala

ţ

i frigiderul 

î

n conformitate cu 

cerin

ţ

ele prezentului manual (vezi 

punctul 5.5). 

Î

nl

ă

tura

ţ

i atingerea 

conductelor de corpul frigiderului sau 

î

ntre ele,  f

ă

r

ă

 a admite deterior

ă

ri

Prezen

ţ

a unui sunet speci

 c 

desprinderii unui sunet de plesnire 

la deschiderea u

ş

ii, deschiderea 

î

ncordat

ă

 a u

ş

ii

Lipirea etan

ş

orului de suprafa

ţ

ader

ă

rii u

ş

ii din partea de 

montare a ei

Sp

ă

la

ţ

i etan

ş

orul u

ş

ii 

ş

i suprafa

ţ

dulapului la care ader

ă

 u

ş

a cu ap

ă

 

cald

ă

 cu s

ă

pun, 

ş

terge

ţ

i p

â

n

ă

 la uscat 

cu p

â

nz

ă

 moale

Prezen

ţ

a apei 

î

n partea de jos a 

frigiderului 

Î

nfundarea deversorului 

Sp

ă

la

ţ

i deversorul cu ap

ă

 cald

ă

 (vezi 

7.1)

MOL

La sf

â

r

ş

itul dezghe

ţă

rii 

î

ndep

ă

rta

ţ

i apa din CC cu ajutorul buretelui sau 

ş

erve

ţ

elului moale 

ş

i cur

ăţ

a

ţ

aparatul frigori

 c 

î

n conformitate cu punctul 5.2.

Se  recomand

ă

  dezghe

ţ

area  CC 

î

n  scop  de  pro

 laxie  nu  mai  rar  de  o  dat

ă

  la  cinci  – 

ş

ase  luni, 

sp

ă

larea CF – nu mai rar de o dat

ă

 pe lun

ă

.

7.3 La oprirea frigiderului  pe termen 

î

ndelungat trebuie de efectuat dezghe

ţ

area, cur

ăţ

area 

ş

i de 

l

ă

sat u

ş

ile aparatului pu

ţ

in deschise, pentru ca s

ă

 nu s

ă

 se formeze miros nepl

ă

cut 

î

n camere.

13

по

 

размещению

 

и

 

хранению

 

продуктов

 

в

 

ХК

 

приведены

 

в

  

таблице

 3. 

ТАБЛИЦА

   3

 - 

ОСНОВНЫЕ

 

РЕКОМЕНДАЦИИ

 

ПО

 

РАЗМЕЩЕНИЮ

 

И

 

ХРАНЕНИЮ

 

ПРОДУК

-

ТОВ

 

В

 

ХОЛОДИЛЬНОЙ

 

КАМЕРЕ

Продукты

Упаковка

Срок

 

хранения

Место

 

размещения

Сырое

 

мясо

рыба

Пленка

пакеты

емкости

1-2 

дня

На

 

нижней

 

полке

Сырой

 

мясной

 

фарш

Сосуд

 

с

 

крышкой

день

На

 

нижней

 

полке

Свежая

 

или

 

приготовленная

 

курица

гусь

утка

Пленка

 

или

 

сосуд

 

с

 

крышкой

3-5 

дней

На

 

нижней

 

полке

Молоко

кефир

йогурты

напитки

Заводская

 

упаковка

см

на

 

упаковке

На

 

одной

 

из

 

барьер

-

полок

Продукты

 

после

 

кулинарной

 

обработки

Сосуд

 

с

 

крышкой

3-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Масло

 

сливочное

маргарин

сыры

Заводская

 

упаковка

 

или

 

пленка

неделя

На

 

любой

 

барьер

-

полке

 

или

 

на

 

верхней

 

полке

Колбасные

 

изделия

Пленка

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Яйца

Без

 

упаковки

до

 1 

месяца

Во

 

вкладыше

 

на

 

барьер

-

полке

Пироженые

торты

 

с

 

кремом

Сосуд

 

с

 

крышкой

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Грибы

 

свежие

Пленка

2-5 

дней

В

 

сосуде

 

для

 

овощей

Овощи

фрукты

Без

 

упаковки

 

или

 

пленка

до

 10 

дней

В

 

сосуде

 

для

 

овощей

6.6 

Замораживание

 

и

 

хранение

 

продуктов

 

в

 

морозильной

 

камере

6.6.1 

МК

 

предназначена

 

для

 

замораживания

 

и

 

длительного

 

хранения

 

замороженных

 

продук

-

тов

а

 

также

 

для

 

приготовления

 

пищевого

 

льда

.

6.6.2 

Максимальное

 

количество

 

продуктов

 (

мощность

 

замораживания

), 

которое

 

может

 

быть

 

заморожено

 

в

 

течение

 24 

час

 

при

 

температуре

 

окружающего

 

воздуха

 

плюс

 25 

О

С

указано

 

в

 

та

-

блице

  1. 

Превышение

 

указанной

 

нормы

 

ведет

 

к

 

увеличению

 

длительности

 

замораживания

 

и

 

к

 

снижению

 

качества

 

замороженных

 

продуктов

.

6.6.3 

Для

 

приготовления

 

пищевого

 

льда

 

заполните

 

водой

 

форму

 

для

 

льда

 2 (

рисунок

 

Б

.1) 

и

 

установите

 

ее

 

в

 

МК

Мороженое

 

и

 

кубики

 

льда

 

не

 

следует

 

употреблять

 

сразу

 

после

 

извлечения

 

из

 

МК

т

.

к

это

 

может

 

вызвать

 

обморожение

 

полости

 

рта

.

6.6.4 

Соблюдайте

 

сроки

 

хранения

 

для

 

купленных

 

в

 

магазине

 

готовых

 

замороженных

 

продук

-

тов

 (

сроки

 

указаны

 

на

 

упаковке

).

Рекомендованные

 

сроки

 

хранения

 

в

 

МК

 

продуктов

замороженных

 

в

 

домашних

 

условиях

та

-

кие

:

для

 

жирных

 

и

 

соленых

 

продуктов

 - 

до

 

трех

 

месяцев

;

для

 

продуктов

 

после

 

кулинарной

 

обработки

 

и

 

продуктов

 

с

 

небольшим

 

содержанием

 

жира

 - 

до

 

полугода

;

для

 

постных

 

продуктов

 - 

до

 

одного

 

года

.

При

 

отключении

 

электроэнергии

 

в

 

сети

   

более

 

времени

указанного

 

в

 

таблице

 

технических

 

данных

размороженные

 

продукты

 

следует

 

быстро

 

употребить

 

в

 

пищу

 

или

 

немедленно

 

подвер

-

гнуть

 

тепловой

 

обработке

 

и

после

 

остывания

повторно

  

заморозить

.

УХОД

 

ЗА

 

ХОЛОДИЛЬНЫМ

 

ПРИБОРОМ

7.1  

В

 

Вашем

 

холодильном

 

приборе

 

предусмотрено

 

автоматическое

 

удаление

 

снегового

 

по

-

крова

 

с

 

задней

 

стенки

 

ХК

Это

 

означает

что

 

каждый

 

раз

 

в

 

период

 

остановки

 

компрессора

 

задняя

 

стенка

 

покрывается

 

каплями

 

воды

которая

 

стекает

 

по

 

канавкам

 

на

 

очистителе

 4 (

рисунок

 

Б

.1) 

в

 

отверстие

 

на

 

отформованном

 

сливе

 

на

 

задней

 

стенке

 

ХК

 

и

 

через

 

втулку

 

водоотвода

 1 (

рисунок

 

Б

.3) - 

в

 

сосуд

 

талой

 

воды

  2, 

расположенный

 

на

 

корпусе

 

компрессора

 3, 

где

 

она

 

испаряется

 

за

 

счет

 

тепла

 

компрессора

 

и

 

окружающей

 

среды

Такое

 

периодическое

 

оттаивание

 

снегового

 

по

-

крова

 

в

 

ХК

 

является

 

обязательным

 

и

 

служит

 

доказательством

 

нормального

 

функционирования

 

холодильного

 

прибора

.

Примечание

  - 

Очиститель

  4  (

рисунок

 

Б

.1) 

должен

 

постоянно

 

находиться

 

в

 

отверстии

 

для

 

отвода

 

талой

 

воды

 

из

 

ХК

 

и

 

предупреждать

 

засорение

 

системы

 

водоотвода

.  

Но

 

если

 

засорение

 

произошло

   

и

 

проворачивание

 

очистителя

 

в

 

отверстии

 

его

 

не

 

устраняет

необходимо

 

провести

 

промывание

 

системы

  (

рисунок

 

Б

.3). 

Медленно

 

налейте

  200 

г

 

теплой

 

воды

 

в

 

отверстие

 

втулки

 

RUS

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Оглавление инструкции

Document Outline

  • Îáë ÄÕ 271,273,274,275.pdf