Инструкция для NORD ДХ 274 010, ДХ 273 010, ДХ 275 010, ДХ 271 010

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

14

водоотвода

 1 (

можно

 

использовать

 

медицинскую

 

грушу

), 

затем

 

воду

 

из

 

сосуда

 

талой

 

воды

 2 

уда

-

лите

  

с

 

помощью

 

губки

 

или

 

мягкой

 

салфетки

Повторите

 

эту

 

операцию

 

несколько

 

раз

пока

 

вода

 

в

 

сосуде

 

не

 

станет

 

чистой

.

Во

 

избежание

 

засорения

 

системы

 

водоотвода

 

рекомендуется

 

выполнять

 

эту

 

процедуру

 1  - 2 

раза

 

в

 

год

7.2 

Если

 

образовался

 

плотный

 

снеговой

 

покров

 

толщиной

 

более

 5 

мм

 (

определяется

 

визуаль

-

но

), 

холодильник

  

следует

 

отключить

 

для

 

оттаивания

.

Запрещается

 

использовать

 

для

 

удаления

 

снегового

 

покрова

 

острые

 

металлические

 

предметы

Оттаивание

 

МК

 

желательно

 

приурочить

 

ко

 

времени

когда

 

в

 

холодильнике

 

мало

 

продуктов

 

и

 

совместить

 

его

 

с

 

общей

 

уборкой

 

холодильного

 

прибора

.

Оттаивание

 

производите

 

в

 

следующем

 

порядке

:

отключите

 

холодильный

 

прибор

 

от

 

электросети

;

удалите

 

из

 

МК

 

продукты

заверните

 

их

 

в

 

несколько

 

слоев

 

бумаги

 

и

 

положите

  

в

 

прохладное

 

место

т

.

к

повышение

 

температуры

 

замороженных

 

продуктов

 

может

 

сократить

 

срок

 

хранения

;

оставьте

 

дверь

 

МК

 

открытой

По

 

окончании

 

оттаивания

 

воду

 

из

 

МК

 

удалите

 

с

 

помощью

 

губки

 

или

 

мягкой

 

салфетки

 

и

 

произ

-

ведите

 

уборку

 

холодильного

 

прибора

 

в

 

соответствии

 

с

 

пунктом

 5.2.

МК

 

рекомендуется

 

оттаивать

 

с

 

профилактической

 

целью

 

не

 

реже

 

одного

 

раза

 

в

 

пять

 - 

шесть

 

месяцев

мыть

 

ХК

 - 

не

 

реже

 

одного

 

раза

 

в

 

месяц

.

7.3 

При

 

выключении

 

холодильника

 

на

 

долгое

 

время

 

следует

 

выполнить

оттаивание

уборку

 

и

 

оставить

 

двери

 

прибора

 

слегка

 

открытыми

чтобы

 

в

 

камерах

 

не

 

образо

-

вывался

 

неприятный

 

запах

.

ПРАВИЛА

 

ХРАНЕНИЯ

 

И

 

ТРАНСПОРТИРОВАНИЯ

10 

ВОЗМОЖНЫЕ

 

НЕИСПРАВНОСТИ

 

И

 

МЕТОДЫ

 

ИХ

 

УСТРАНЕНИЯ

ТЕХНИЧЕСКОЕ

 

ОБСЛУЖИВАНИЕ

8.1 

Холодильный

 

прибор

 

храните

 

в

 

упакованном

 

виде

 

в

 

закрытых

 

помещениях

 

с

 

естествен

-

ной

 

вентиляцией

при

 

относительной

 

влажности

 

не

 

выше

 70 %. 

8.2 

Транспортируйте

 

прибор

 

в

 

упаковке

 

в

 

вертикальном

 

рабочем

 

положении

 

любым

 

видом

 

крытого

 

транспорта

Надежно

 

закрепляйте

 

прибор

чтобы

 

исключить

   

возможные

 

удары

 

и

 

пере

-

мещения

 

его

 

внутри

 

транспортных

 

средств

8.3 

При

  

погрузочно

-

разгрузочных

 

работах

 

не

 

допускается

 

подвергать

 

холодильный

 

прибор

  

ударным

  

нагрузкам

.

9.1 

Холодильные

 

приборы

  

обеспечиваются

 

гарантийным

 

и

 

техническим

  

обслуживанием

9.2 

При

 

обнаружении

 

неисправностей

которые

 

не

 

удается

 

устранить

 

в

 

соответствии

 

с

 

рекомендациями

изложенными

 

в

 

разделе

 10 

настоящего

 

руководства

 

по

 

эксплуатации

необ

-

ходимо

 

обратиться

 

в

 

торговое

 

предприятие

продавшее

 

изделие

или

 

в

 

мастерскую

 

по

 

ремонту

 

холодильных

 

приборов

.

9.3 

На

 

основании

 

требований

 “

Порядка

 

учета

 

покупателей

получивших

 

гарантийную

 

замену

 

товаров

 

или

 

услуг

 

по

 

гарантийному

 

ремонту

 (

обслуживанию

)” 

и

 

ст

. 140 

Налогового

 

кодекса

 

Украины

потребитель

 

в

 

обязательном

 

порядке

 

предоставляет

 

информацию

 

о

 

себе

указанную

 

в

 

гарантийных

 

талонах

 (

формы

 3- 

и

 4-

гарант

сервисной

 

книжки

.

9.4 

Внимание

При

 

одновременном

 

выполнении

 

работ

 

по

 

гарантийному

 

ремонту

 

и

 

техниче

-

скому

 

обслуживанию

 

изымается

 

только

 

один

 

талон

.

9.5 

Внимание

!

 

Ложный

 

вызов

 

оплачивается

 

потребителем

.

Если

 

причиной

 

вызова

 

механика

 

является

 

невыполнение

 

потребителем

 

руководства

 

по

 

эксплуатации

нарушение

 

условий

 

установки

 

или

 

несоответствующие

 

условия

 

эксплуатации

 

(

см

пункт

 1.2), 

вызов

 

и

 

выполненные

 

работы

 

подлежат

 

оплате

 

согласно

 

прейскуранту

 

службы

 

сервиса

.

10.1 

Возможные

 

неисправности

 

и

 

методы

 

их

 

устранения

 

приведены

 

в

 

таблице

 4.

Внимание

Перед

 

проведением

 

работ

 

по

 

устранению

 

неисправностей

 

отключите

 

холо

-

дильный

 

прибор

 

от

 

электросети

!

RUS

39

Lapte, che

 r,iaurturi,

b

ă

uturi

Ambalajul produc

ă

torului

vezi pe ambalaj

Pe unul din rafturile-bariere

Produse dup

ă

 prelucrare 

culinar

ă

Vas cu capac

3-4 zile

Pe orice raft

Unt, margarin

ă

, ca

ş

caval

Ambalajul produc

ă

torului 

sau pelicul

ă

1 s

ă

pt

ă

m

â

n

ă

Pe orice raft-barier

ă

 sau pe 

raftul de sus

Mezeluri

Pelicul

ă

2-4 zile

Pe orice raft

Ou

ă

F

ă

r

ă

 ambalaj

p

â

n

ă

 la 1 lun

ă

Î

n pana de pe raftul-barier

ă

Pr

ă

jituri, 

torturi cu crem

ă

Vas cu capac

2-4 zile

Pe orice raft

Ciuperci proaspete

Pelicul

ă

2-5 zile

Î

n vasul pentru legume

Legume, fructe

F

ă

r

ă

 ambalaj sau pelicul

ă

p

â

n

ă

 la 10 zile

Î

n vasul pentru legume

6.6 Congelarea 

ş

i p

ă

strarea produselor 

î

n camera de congelare

6.6.1  CC  este  destinat

ă

  pentru  congelarea 

ş

i  p

ă

strarea 

î

ndelungat

ă

  a  produselor  congelate, 

ş

pentru preg

ă

tirea ghe

ţ

ii combustibile.

6.6.2 Cantitatea maxim

ă

 de produse (capacitatea de congelare) care poate 

  congelat

ă

 timp de 24 

ore la temperatura aerului ambiant de 25

о

С

 este indicat

ă

 

î

n tabelul 1. Dep

ăş

irea normei indicate poate 

duce la cre

ş

terea duratei de congelare 

ş

i la reducerea cantit

ăţ

ii produselor congelate.

6.6.3  Pentru  preg

ă

tirea  ghe

ţ

ii  combustibile  umple

ţ

i  cu  ap

ă

  forma  pentru  ghea

ţă

  2  (

 gura  B.1) 

ş

instala

ţ

i-o 

î

n CC. 

Î

nghe

ţ

ata 

ș

i cuburile de ghea

ţă

 nu trebuie consumate imediat dup

ă

 ce au fost scoase 

din CC, deoarece, aceasta poate provoca deger

ă

turi ale cavit

ăţ

ii bucale.

6.6.4 Respecta

ţ

i termenii de p

ă

strare a produselor 

 nite congelate procurate din magazin (termenii 

sunt indica

ţ

i pe ambalaj).

Termenii recomanda

ţ

i de p

ă

strare a produselor 

î

n CC congelate 

î

n condi

ţ

ii casnice:

- pentru produse grase 

ş

i s

ă

rate – p

â

n

ă

 la trei luni;

- pentru produse dup

ă

 prelucrarea culinar

ă

 

ş

i produse cu con

ţ

inut mic de gr

ă

sime – p

â

n

ă

 la jum

ă

tate 

de an;

- pentru produse de post – p

â

n

ă

 la un an.

Î

n  cazul 

î

ntreruperilor  de  energie 

î

n  re

ț

ea  pentru  o  perioad

ă

  de  timp  mai 

î

ndelungat

ă

  dec

î

t  cea 

speci

 cat

ă

 

î

n pl

ă

cu

ţ

a cu datele tehnice, alimentele decongelate trebuie consumate 

î

ntr-un timp c

î

t mai 

restr

î

ns sau supuse imediat unui tratament termic 

ș

i, dup

ă

 r

ă

cire, s

ă

 

 e re-congelate.

 7  

Î

NTRE

Ţ

INEREA APARATULUI FRIGORIFIC 

7.1  

Î

n aparatul frigori

 c este prev

ă

zut

ă

 

î

ndep

ă

rtarea automat

ă

 a stratului de z

ă

pad

ă

 de pe peretele 

posterior al CF. Aceasta 

î

nseamn

ă

 c

ă

 de 

 ecare dat

ă

 c

â

nd 

î

n perioada opririi compresorului peretele 

posterior se acoper

ă

 cu pic

ă

turi de ap

ă

 care se scurg prin canalele de pe cur

ăţă

torul 4 (

 gura B.1) 

î

ori

 ciul pe canalul de scurgere format pe peretele posterior al CF 

ş

i prin man

ş

onul canalului de scurgere 

1 (

 gura B.3) – 

î

n vasul cu apa dezghe

ţ

at

ă

 2 amplasat pe corpul compresorului 3, unde ea se evapor

ă

 

pe contul c

ă

ldurii compresorului 

ş

i mediului ambiant. O asemenea dezghe

ţ

are periodic

ă

 a stratului de 

z

ă

pad

ă

 

î

n CF este obligatorie 

ş

i serve

ş

te drept dovad

ă

 a func

ţ

ion

ă

rii normale a aparatului frigori

 c.

Not

ă

 

–  Cur

ăţă

torul  4  (

 gura  B.1)  trebuie  s

ă

  se  a

 e  permanent 

î

n  ori

 ciul  de  scurgere  a  apei 

dezghe

ţ

ate din CF 

ş

i s

ă

 

î

mpiedice 

î

nfundarea sistemului de scurgere de ap

ă

. Dar dac

ă

 

î

nfundarea s-a 

produs 

ş

i r

ă

sucirea cur

ăţă

torului 

î

n  ori

 ciu nu 

î

nl

ă

tur

ă

 

î

nfundarea,  este necesar de efectuat sp

ă

larea 

sistemului (

 gura B.3). Turna

ţ

î

ncet 200 g de ap

ă

 cald

ă

 

î

n ori

 ciul man

ş

onului canalului de scurgere 

1 (se poate de folosit para medical

ă

), apoi apa din vasul cu apa dezghe

ţ

at

ă

 2 

î

ndep

ă

rta

ţ

i cu ajutorul 

buretelui sau 

ş

erve

ţ

elului moale. Repeta

ţ

i aceast

ă

 opera

ţ

ie de c

â

teva ori, p

â

n

ă

 ce apa din vas nu va 

deveni curat

ă

.

Î

n  scopul  evit

ă

rii 

î

nfund

ă

rii  sistemului  de  scurgere  de  ap

ă

  se  recomand

ă

  de  efectuat  aceast

ă

 

procedur

ă

 1  - 2 ori pe an. 

7.2 Dac

ă

 s-a format un strat dens de z

ă

pad

ă

 cu grosimea mai mare de 5 mm (se determin

ă

 vizual), 

frigiderul trebuie deconectat pentru dezghe

ţ

are.

Este  interzis

ă

  folosirea  obiectelor  ascu

ţ

ite  din  metal  pentru 

î

ndep

ă

rtarea  stratului  de 

z

ă

pad

ă

Dezghe

ţ

area CC este de dorit s

ă

 se realizeze 

î

n acel timp c

â

nd 

î

n frigider sunt pu

ţ

ine produse 

ş

i s

ă

 

 e combinat

ă

 cu cur

ăţ

area general

ă

 a aparatului frigori

 c.

S

ă

 realiza

ţ

i dezghe

ţ

area 

î

n urm

ă

toarea ordine:

- deconecta

ţ

i aparatul frigori

 c de la re

ţ

ea;

- scoate

ţ

i produsele din CC, 

î

nf

ăş

ura

ţ

i-le 

î

n c

â

teva straturi de h

â

rtie 

ş

i pune

ţ

i-le 

î

ntr-un loc r

ă

coros;

- l

ă

sa

ţ

i u

ş

a CC deschis

ă

MOL

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Оглавление инструкции

Document Outline

  • Îáë ÄÕ 271,273,274,275.pdf