Инструкция для ViTESSE VS-400

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

COOKING IN THE TURBO OVEN ..

GRILLING & BROILING:

To broil or grill in your Turbo Oven, the temperature should be set at 450-500°F.  
Food should be placed onto the double rack to bring it closer to the heat source.  
Add hickory liquid smoke or mesquite to the bottom of the glass container to get 
a smoky flavor. Any seasonings should be applied to the surface of the meat.
If you are cooking fish or lean meat, spray cooking oil onto the rack or grill. Or 
brush with cooking oil prior to arrange the food on the rack. This will prevent the 
food from sticking to the grill.
For browner or more seared surfaces, broil on both sides of the meat such as with 
thick steaks.

ROASTING:

Line the bottom of the glass container with aluminum foil to catch any fat or 
grease drippings. To let the hot cooking air to freely circulate, use the lower rack.  
The circulating air cooks meat evenly and seals in the juice.  Turning and basting is 
not necessary.
A meat thermometer is suggested. But in its absence, you can use the reference 
cooking chart, or follow a chart given for conventional or regular ovens, and 
subtract 50°F.

P/3

P/4

180 - 200°Ñ 

Whole Chicken 

4.5 lbs. 

35 minutes 

180 - 200°Ñ 

Sliced Pork 

1 lb. 

7-8 minutes 

180 - 200°Ñ 

Drumsticks 

8 pcs 

15 minutes 

230 - 260°Ñ 

Fish 

10 pcs 

7-8 minutes 

180 - 200°Ñ 

Clams 

1 lb. 

5-7 minutes 

230 - 260°Ñ 

Shrimp 

1 lb. 

5 minutes 

230 - 260°Ñ 

Corn on the Cob 

4 pcs 

10 minutes 

230 - 260°Ñ 

Potatoes 

1 lb. 

25 minutes 

150 - 180°Ñ 

Cakes 

1 pan 

20 minutes 

230 - 260°Ñ 

Red Prawns 

4 pcs 

15 minutes 

230 - 260°Ñ 

Crab 

1 lb. 

10 minutes   

TEMPERATURE 

TIME 

QUANTITY 

FOOD 

COOKING REFERENCE TABLE:

SPECIAL FEATURES ..

 

 – The Turbo Oven cooks with circulating hot air which will 

No Burnt Residue

cook food evenly, but never produces any burnt residue.

 

 – No need to rotate food during cooking, the circulating hot 

Easy to Operate

air will roast, bake or steam food evenly.

 

  –  The  Turbo  Oven  is  equipped  with  a  timer  and  built-in 

Power  Saving

thermostat to minimize over-cooking and over usage of electric power.

 

 – The Turbo Oven is constructed entirely of heat-

Completely Transparent

resistant clear glass for easy viewing of cooking process.

 

  –  Moisture  and  flavor  is  always  sealed  in  due  to  the  hot 

Flavor  Seal

circulating cooking air.

 

 – All parts are easy to clean.  Simply use a damp cloth.

Easy to Clean

USING YOUR TURBO OVEN..

1)  Make  sure  the  power  cord  is  unplugged.    Clean  the  main  cooking  glass 

container.  

 

During the cooking process, the container gets very hot.  Make sure to 

NOTE: 

always place the Turbo Oven on a heat resistant surface.

2)  Place the cooking rack into the glass container.   Place food onto the rack in 

the center to receive the best air circulation.  

 

 Always allow 1/2” between the food and the bottom of the glass 

NOTE:

container. 

3)  Cover  the  glass  container  with  the  glass  cover,  making  sure  it  is  sitting 

correctly.

4)  Plug in the power cord to a wall outlet.
5)  Turn the automatic thermostat control to the desired temperature.
6)  Use the reference table as a guide to set the timer to the desired time.
 

 When the desired temperature is reached, the temperature indicator 

NOTE:

light will shut off automatically.

7)  The  Turbo  Oven  will  automatically  shut  off  when  the  cooking  time  has 

elapsed.  

8)  Let food sit for approximately 3-5 minutes covered.
9)  After lifting up the glass cover, the safety switch will automatically restore 

and the power will be completely disconnected.

10) Unplug the power cord from the wall outlet.
11) If cooking in the Turbo Oven for less than 10 minutes, always turn the timer to 

approximately 20 minutes first and then turn it back to the desired time.

www.vitesse.ru

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Оглавление инструкции
  • Страница 1 из 11
    NOUS VIVONS SAIN We live healthy CONVECTION OVEN ÊÎÍÂÅÊÖÈÎÍÍÀß ÏÅ×Ü “Vitesse France S.A.R.L” (Витессе, Франция) 91 Руе Де Фоборг Сант Хонор, Париж 75008, Франция Сделано в Китае www.vitesse.ru VS-400
  • Страница 2 из 11
    www.vitesse.ru IMPORTANT SAFEGUARDS .. DEAR CUSTOMER! You have made an excellent decision. Vitesse® “Nouveau” home range offers you an exclusive, high quality range of appliances for your ultimate home luxury and healthy living. INSTRUCTION MANUAL & RECIPES Before operating your oven toaster,
  • Страница 3 из 11
    www.vitesse.ru SPECIAL FEATURES .. • • • • • • COOKING REFERENCE TABLE: No Burnt Residue – The Turbo Oven cooks with circulating hot air which will cook food evenly, but never produces any burnt residue. Easy to Operate – No need to rotate food during cooking, the circulating hot air will roast,
  • Страница 4 из 11
    www.vitesse.ru ROASTING WHOLE CHICKENS: Rinse chicken thoroughly and clip away at any excess fats or unwanted parts. Add desired seasonings. Spices such as garlic, black pepper, and salt are suggested. Before roasting, allow seasonings or marinades to penetrate for a few hours. The bottom of the
  • Страница 5 из 11
    www.vitesse.ru MEATS CHICKEN ~ BEEF STEW ~ ~ CLASSIC ROAST CHICKEN ~ 26oz. stew beef, cut into 1” cubes • 2 or 3 potatoes, skinned and quartered • 2 or 3 carrots, quartered • 2 onions, quartered • 2 stalks celery, sliced • 1 bay leaf • 2 tbsp. salt • 1/4 tbsp. pepper • 2 to 3 cups water or beef
  • Страница 6 из 11
    www.vitesse.ru SEAFOOD ~ GRILLED HALIBUT WITH CAILANTRO & LIME ~ 2 halibut steaks • 1 tbsp. freshly chopped cilantro • 2 tbsp. lime juice • 1 clove garlic, chopped • 1 tsp. olive oil • pepper to taste Mix all the ingredients except the halibut in a bowl. Using a fork, pierce the fish a few times on
  • Страница 7 из 11
    www.vitesse.ru ÒÅÕÍÈÊÀ ÁÅÇÎÏÀÑÍÎÑÒÈ .. ÑÎÕÐÀÍÈÒÅ ÄÀÍÍÎÅ ÐÓÊÎÂÎÄÑÒÂÎ Â ÊÀ×ÅÑÒÂÅ ÑÏÐÀÂÎ×ÍÎÃÎ ÌÀÒÅÐÈÀËÀ. Ïðè èñïîëüçîâàíèè ëþáîãî ýëåêòðîïðèáîðà íåîáõîäèìî ñîáëþäàòü ïðàâèëà òåõíèêè áåçîïàñíîñòè. Áóäüòå îñîáåííî âíèìàòåëüíû ê íèæåóêàçàííûì ïóíêòàì: 1. Ïðåæäå ÷åì íà÷àòü ïîëüçîâàòüñÿ ïðèáîðîì,
  • Страница 8 из 11
    www.vitesse.ru ÒÀÁËÈÖÀ ÂÐÅÌÅÍÈ ÏÐÈÃÎÒÎÂËÅÍÈß ÏÐÎÄÓÊÒÎÂ: ÒÅÌÏÅÐÀÒÓÐÀ ÏÐÎÄÓÊÒ ÊÎËÈ×ÅÑÒÂÎ 180 - 200°Ñ 180 - 200°Ñ 180 - 200°Ñ 230 - 260°Ñ 180 - 200°Ñ 230 - 260°Ñ 230 - 260°Ñ 230 - 260°Ñ 150 - 180°Ñ 230 - 260°Ñ 230 - 260°Ñ Öåëàÿ êóðèöà Íàðåçàííàÿ ñâèíèíà Íîæêè ïòèöû Ðûáà Ìîëëþñêè Êðåâåòêà Îòâàðíàÿ
  • Страница 9 из 11
    www.vitesse.ru ÒÀÁËÈÖÀ ÂÐÅÌÅÍÈ È ÒÅÌÏÅÐÀÒÓÐÛ ÂÛÏÅÊÀÍÈß: ÏÐÎÄÓÊÒ Øîêîëàäíûé êåêñ (ïå÷åíüå) Ñäîáíàÿ áóëî÷êà Ñëîåíûé ïèðîã Áóëêà Êóêóðóçíûé õëåá Äîìàøíåå ïå÷åíüå Êåêñ Ïèðîã/âûïå÷êà: õðóñòÿùàÿ êîðî÷êà ïèðîãà ñ íà÷èíêîé (áåç âåðõíåé êîðî÷êè) ñ íà÷èíêîé (ñ âåðõíåé êîðî÷êîé) Õëåá/ Áóëî÷êà Áàòîí õëåáà
  • Страница 10 из 11
    www.vitesse.ru ÊÓÐßÒÈÍÀ ÌÎÐÅÏÐÎÄÓÊÒÛ ~ ÊËÀÑÑÈ×ÅÑÊÀß ÆÀÐÅÍÀß ÊÓÐÈÖÀ ~ ~ Ðûáà ÏÀËÒÓÑ ÍÀ ÃÐÈËÅ Ñ ËÀÉÌÎÌ (ÐÀÇÍÎÂÈÄÍÎÑÒÜ-Ëèìîíà) ~ Öåëàÿ êóðèöà âåñîì 1-1.5êã • ñîëü è ïåðåö • ñîåâûé ñîóñ • 1-2 ÷àøêè èçìåëü÷åííîé ìîðêîâêè, ëóêà è ñåëüäåðåÿ • òîïëåíîå ìàñëî 2 êóñêà ôèëå ðûáû ïàëòóñ • 1 ñò. ëîæêà ñâåæîé
  • Страница 11 из 11