Инструкция для NORD ДХ 403 010, ДХ 507 010

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

12

ПОРЯДОК

 

РАБОТЫ

Внимание

!

 

Запрещается

 

подвергать

 

поверхности

 

холодильного

 

прибора

 

любым

 

механиче

-

ским

 

повреждениям

 

и

 

воздействиям

использовать

 

верхнюю

 

поверхность

 

холодильника

 

в

 

каче

-

стве

 

разделочной

 

доски

оставлять

 

на

 

ней

 

влажные

 

предметы

 

и

 

горячие

 

емкости

красящие

 

и

 

др

химические

 

вещества

!

6.1 

Холодильник

 

разделен

 

на

 

холодильную

 

камеру

  (

ХК

и

 

низкотемпературное

 

отделение

 

(

НТО

). 

6.2 

ХК

 

освещается

 

электрической

 

лампочкой

которая

   

расположена

 

в

 

плафоне

  6  (

рисунок

 

Б

.1) 

на

 

боковой

 

стенке

 

ХК

Лампочка

 

включается

  

автоматически

 

при

  

открывании

 

двери

 

и

 

выклю

-

чается

 

при

 

ее

 

закрывании

Также

 

на

 

плафоне

 

установлена

 

ручка

 

датчика

-

реле

 

температуры

.

6.3 

Включение

 

в

 

сеть

 

холодильного

 

прибора

 

производится

   

вилкой

 

шнура

 

питания

  (

ручка

 

датчика

-

реле

 

при

 

этом

 

должна

 

быть

 

в

 

положении

 “

выключено

”).

Включение

 

холодильника

 

в

 

работу

 

осуществляется

 

поворотом

 

ручки

 

датчика

-

реле

 

по

 

часовой

 

стрелке

при

 

этом

 

должен

 

ощущаться

 

легкий

 

щелчок

В

 

момент

 

пуска

 

и

 

остановки

 

прибора

 

воз

-

можен

 

незначительный

 

шум

.

Внимание

Повторное

 

включение

 

холодильного

 

прибора

 

в

 

электросеть

 

необходимо

 

производить

 

не

 

ранее

чем

 

через

 3 - 4 

мин

 

после

 

его

 

отключения

.

6.4 

Регулирование

 

температуры

 

в

 

холодильнике

 

осуществляется

 

ручкой

 

датчика

-

реле

Пони

-

жение

 

температуры

 

задается

 

при

 

повороте

 

ручки

 

по

 

часовой

 

стрелке

 

от

 

крайнего

 

левого

 

до

 

край

-

него

 

правого

  

положения

После

 

этого

 

температура

 

в

 

ХК

 

и

 

НТО

 

поддерживается

 

автоматически

.

Температура

 

внутри

 

камер

 

также

 

зависит

 

от

 

температуры

 

окружающего

 

воздуха

частоты

 

от

-

крывания

 

дверей

 

и

 

количества

 

хранимых

 

продуктов

.

Внимание

!

  

При

  

первом

  

включении

  

холодильного

  

прибора

   

или

  

же

  

после

  

его

  

длительного

 

отключения

  

перед

  

загрузкой

  

продуктов

  

необходимо

  

включить

 

прибор

 

не

 

менее

чем

 

на

 3 

час

при

 

этом

 

ручку

  

датчика

-

реле

  

температуры

  

установить

 

в

 

крайнее

  

правое

  

положение

  (

макси

-

мальный

 

холод

).

Внимание

!

 

Жидкость

 

и

 

газы

циркулирующие

 

в

 

герметичной

 

системе

 

охлаждения

 

холодиль

-

ного

 

прибора

могут

 

издавать

 

некоторые

 

шумы

 

как

 

при

 

работе

 

компрессора

так

 

и

 

после

 

отклю

-

чения

Также

 

могут

 

быть

 

слышны

 

легкие

 

потрескивания

 

материалов

 

под

 

воздействием

 

темпе

-

ратурных

 

деформаций

щелчки

   

срабатывания

 

датчика

-

реле

 

температуры

Не

 

волнуйтесь

это

 

совершенно

 

нормально

.

Если

 

не

 

удается

 

открыть

 

только

 

что

 

закрытую

 

дверь

 

ХК

следует

 

подождать

 2-3 

минуты

пока

 

давление

 

внутри

 

камеры

 

не

 

выровняется

 

с

 

наружным

и

 

открыть

 

дверь

.

6.5. 

При

 

размещении

 

продуктов

 

в

 

ХК

 

и

 

НТО

 

соблюдайте

 

следующие

 

правила

:

горячие

 

продукты

 

перед

 

загрузкой

 

охладите

 

до

 

комнатной

 

температуры

;

для

 

предотвращения

 

передачи

 

запаха

 

от

 

одного

 

продукта

 

к

 

другому

 

и

 

высыхания

 

продуктов

храните

 

их

 

в

 

упаковке

;

не

 

допускайте

 

попадания

 

поваренной

 

соли

 

на

 

поверхность

 

испарителя

;

растительные

 

масла

 

и

 

жиры

 

не

 

должны

 

попадать

 

на

 

пластмассовые

 

детали

 

холодильного

 

прибора

 

и

 

на

 

уплотнитель

 

двери

так

 

как

 

эти

 

детали

 

могут

 

стать

 

пористыми

;

запрещается

 

помещать

 

в

 

холодильный

 

прибор

 

щелочи

кислоты

лекарственные

 

препараты

 

без

 

герметичной

 

упаковки

горючие

 

и

 

взрывоопасные

 

жидкости

;

нельзя

 

хранить

 

в

 

НТО

 

жидкие

 

продукты

 

в

 

стеклянной

 

таре

.

6.6. 

Выбор

 

места

 

для

 

размещения

 

продуктов

 

в

 

холодильнике

 

необходимо

 

осуществлять

 

в

 

зависимости

 

от

 

предполагаемого

 

срока

 

хранения

.

6.6.1 

ХК

 

предназначена

 

для

 

охлаждения

кратковременного

 

хранения

 

свежих

 

и

 

прошедших

 

кулинарную

 

обработку

 

продуктов

а

 

также

 

овощей

фруктов

 

и

 

напитков

Основные

 

рекомендации

 

по

 

размещению

 

и

 

хранению

 

продуктов

 

в

 

ХК

 

приведены

 

в

 

таблице

 3.

ТАБЛИЦА

   3

 - 

ОСНОВНЫЕ

 

РЕКОМЕНДАЦИИ

 

ПО

 

РАЗМЕЩЕНИЮ

 

И

 

ХРАНЕНИЮ

 

ПРОДУК

-

ТОВ

 

В

 

ХОЛОДИЛЬНОЙ

 

КАМЕРЕ

Продукты

Упаковка

Срок

 

хранения

Место

 

размещения

Сырое

 

мясо

рыба

Пленка

пакеты

емкости

1-2 

дня

На

 

нижней

 

полке

Сырой

 

мясной

 

фарш

Сосуд

 

с

 

крышкой

день

На

 

нижней

 

полке

Свежая

 

или

 

приготовленная

 

курица

гусь

утка

Пленка

 

или

 

сосуд

 

с

 

крышкой

3-5 

дней

На

 

нижней

 

полке

Молоко

кефир

йогурты

напитки

Заводская

 

упаковка

см

на

 

упаковке

На

 

панели

 

двери

РУС

стерской

 

по

 

ремонту

 

холодильных

 

приборов

 (

производится

 

за

 

счет

 

потребителя

).

37

Unt, margarin

ă

, ca

ş

caval

Ambalajul produc

ă

torului 

sau pelicul

ă

1 s

ă

pt

ă

m

â

n

ă

Pe panoul u

ş

ii sau pe raftul 

de sus

Mezeluri

Pelicul

ă

2-4 zile

Pe orice raft

Ou

ă

F

ă

r

ă

 ambalaj

p

â

n

ă

 la 1 lun

ă

Pe panoul u

ş

ii

Pr

ă

jituri, 

torturi cu crem

ă

Vas cu capac

2-4 zile

Pe orice raft

Ciuperci proaspete

Pelicul

ă

2-5 zile

Î

n vasul pentru legume

Legume, fructe

F

ă

r

ă

 ambalaj sau pelicul

ă

p

â

n

ă

 la 10 zile

Î

n vasul pentru legume

6.6.2 STS este destinat

ă

 pentru p

ă

strarea 

î

ndelungat

ă

 a produselor congelate 

ş

i pentru preg

ă

tirea 

ghe

ţ

ii alimentare. Pentru preg

ă

tirea ghe

ţ

ii umple

ţ

i cu ap

ă

 forma 4 (

 gura B.1) 

ş

i plasa

ţ

i-o 

î

n STS. 

STS se deschide la aplicarea unui efort mic asupra storului dint

â

î

nspre sine, apoi 

î

n sus.

Î

nghe

ţ

ata 

ș

i  cuburile  de  ghea

ţă

  nu  trebuie  consumate  imediat  dup

ă

  ce  au  fost  scoase  din  CC, 

deoarece, aceasta poate provoca deger

ă

turi ale cavit

ăţ

ii bucale.

Not

ă

 – Respecta

ţ

i termenii de p

ă

strare a produselor 

 nite congelate procurate din magazin (termenii 

sunt indica

ţ

i pe ambalaj).

 7  

Î

NTRE

Ţ

INEREA APARATULUI FRIGORIFIC 

7.1  La  exploatarea frigiderului  pe pere

ţ

ii  sec

ţ

iei  cu  temperatura  sc

ă

zut

ă

 se formeaz

ă

  un strat  de 

z

ă

pad

ă

 

î

n urma c

ă

rui fapt degradeaz

ă

 r

ă

cirea aerului 

î

n camera frigori

 c

ă

.

Este  interzis

ă

  folosirea  obiectelor  ascu

ţ

ite  din  metal  pentru 

î

ndep

ă

rtarea  stratului  de 

z

ă

pad

ă

7.2 2 La formarea unui strat nesemni

 cativ pe pere

ţ

ii interiori ai STS acesta trebuie 

î

ndep

ă

rtat, f

ă

r

ă

 

a combina aceast

ă

 opera

ţ

ie cu momentul dezghe

ţă

rii STS.

Dac

ă

s-a  format  un strat  dens de  z

ă

pad

ă

  cu  grosimea mai mare  de 5  mm  (se determin

ă

 vizual), 

frigiderul trebuie deconectat pentru dezghe

ţ

are.

Dezghe

ţ

area STS de dorit s

ă

 

 e efectuat

ă

 nu mai rar de 1 dat

ă

 

î

n lun

ă

, atunci c

â

nd 

î

n frigider sunt 

pu

ţ

ine produse 

ş

i are loc cur

ăţ

area general

ă

 a aparatului frigori

 c.

Dezghe

ţ

area trebuie efectuat

ă

 

î

n urm

ă

toarea ordine:

- deconecta

ţ

i aparatul frigori

 c de la re

ţ

ea;

-  scoate

ţ

i  din  STS  produsele, 

î

nf

ăş

ura

ţ

i-le 

î

n  c

â

teva  straturi  de  h

â

rtie 

ş

i  pune

ţ

i-le 

î

ntr-un  loc 

r

ă

coros;

- l

ă

sa

ţ

i storul STS deschis. 

 

Apa dezghe

ţ

at

ă

 se va scurge 

î

n palet

ă

 5 (

 guraB.1).

Not

ă

 –Timpul dezghe

ţă

rii poate 

  redus, dac

ă

 pune

ţ

î

n STS un vas cu ap

ă

 

 erbinte (60 - 70

0

С

). 

Pentru a nu deteriora evaporatorul, vasul trebuie instalat cu aten

ţ

ie.

7.3 La sf

â

r

ş

itul procesului dezghe

ţă

rii scoate

ţ

i paleta, scurge

ţ

i apa, sp

ă

la

ţ

i paleta 

ş

i plasa

ţ

i-o 

î

n CF. 

Cur

ăţ

a

ţ

i frigiderul 

î

n conformitate cu punctul 5.2. Deschide

ţ

i ferestrele paletei sau ramei.

7.4 La oprirea frigiderului  pe termen 

î

ndelungat trebuie de efectuat dezghe

ţ

area, cur

ăţ

area 

ş

i de 

l

ă

sat u

ş

ile aparatului pu

ţ

in deschise, pentru ca s

ă

 nu s

ă

 se formeze miros nepl

ă

cut 

î

n camere.

 8  REGULI DE P

Ă

STRARE 

Ş

I TRANSPORTARE

8.1 Aparatul  frigori

 c 

î

l  p

ă

stra

ţ

î

n  ambalaj 

î

î

nc

ă

peri 

î

nchise cu ventilare natural

ă

,  la umiditatea 

relativ

ă

 nu mai sus de 70%. 

8.2 Transporta

ţ

i aparatul 

î

n ambalaj 

î

n pozi

ţ

ia vertical

ă

 de lucru cu orice fel de transport acoperit. 

Fixa

ţ

i bine aparatul pentru a exclude loviturile 

ş

i permut

ă

rile sale posibile 

î

n interiorul vehiculelor. 

8.3 La lucr

ă

ri de 

î

nc

ă

rcare 

ş

i desc

ă

rcare nu se admite expunerea aparatului la sarcini de 

ş

oc.

 9  DESERVIRE TEHNIC

Ă

9.1 Aparatele frigori

 ce se asigur

ă

 cu deservire de garan

ţ

ie 

ş

i tehnic

ă

9.2 La depistarea defect

ă

rilor pe care nu se reu

ş

e

ş

te s

ă

 le 

î

nl

ă

tura

ţ

î

n conformitate cu recomand

ă

rile 

expuse 

î

n capitolul 10 al prezentului manual de exploatare, este necesar de adresat la 

î

ntreprinderea 

comercial

ă

 care v-a v

â

ndut produsul sau la atelierul de repara

ţ

ie a frigiderelor.

9.3 

Î

n baza cerin

ţ

elor „Procedurii de eviden

ţă

 a cump

ă

r

ă

torilor care a primit schimbul de garan

ţ

ie 

a produselor sau  serviciilor  conform  repara

ţ

iei (deservirii)  de garan

ţ

ie” 

ş

i  art. 140  al Codului 

 scal  al 

Ucrainei,  consumatorul 

î

n  mod  obligatoriu  va  prezenta  informa

ţ

ia  despre  sine  indicat

ă

 

î

n  biletele  de 

garan

ţ

ie (forma 3- 

ş

i 4-garant) a c

ă

r

ţ

ii de service.

9.4 

Aten

ţ

ie! 

La executarea simultan

ă

 a lucr

ă

rilor de garan

ţ

ie 

ş

i deservire tehnic

ă

 se extrage numai 

un singur bilet.

MOL

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Оглавление инструкции

Document Outline