Инструкция для ATLANT ХТ 2000

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

18

UZB

Информация для предварительного ознакомления. Официальной информацией изготовителя не является

Информация для предварительного ознакомления. Официальной информацией изготовителя не является

Информация для предварительного ознакомления. Официальной информацией изготовителя не является

Информация для предварительного ознакомления. Официальной информацией изготовителя не является

qisqarishi oldini olish uchun bir sutka davomida muzlatilayotgan yangi 
sarhal oziq-ovqatlar og‘irligi ilovasida ko‘rsatilgan sovutgichning nominal 
muzlatish quvvatidan oshib ketmasligi kerak.

2.7

.4

 Muzlatish uchun upakovka qilingan yangi sarhal oziq-ovqat-

larni muzlatish hududidagi savatga joylashtirish lozim bo‘ladi.

DIQQAT! Muzlatilgan oziq-ovqatlarning harorati ko‘tarilishi 

va ularni saqlash muddati qisqarishining oldini olish uchun muz-
latishga joylashtirilayotgan yangi sarhal oziq-ovqatlar va avval 
muzlatilganlari bir biriga tegmasligini ta’minlang.

2.7

.5 

Muzlatilgan oziq-ovqatlarni saqlash uchun “b” hududidagi 

savatlarga solish kerak bo‘ladi. 

MKdagi  savatlarni  oziq-ovqatlarni  joylashtirish  va  chiqarib  olish 

vaqtida oxirigacha tortish lozim, tozalash paytida esa ularni oldingi us-
hlagichi pastidan ushlagan xolda tepaga ko‘tarib MKdan chiqarib olish 
tavsiya etiladi.

DIQQAT! MKda havo aylanishini ta’minlash uchun oziq-ovq-

atlarni joylashtirish va chiqarib olish vaqtida savatlarni oxirigacha 
suring.

2.8 SK AVTOMATIK ERISH TIZIMI

2.8.1

 SKda avtomatik erish tizimi qo‘llaniladi. Kompressor o‘ch-

irilganidan so‘ng SKning orqa devorida paydo bo‘ladigan qirov erish 
davri davomida erib, suv tomchilariga aylanadi. Erigan suv tomchilari 
7 rasmiga muvofiq ariqchaga, undagi teshik orqali quvurcha bo‘ylab 
kompressordagi idishga tushadi va bug‘lanadi. 

Suv to‘kish tizimining tiqilib qolishi oldini olish uchun ariqcha 

teshigiga simcho‘tka o‘rnatilgan.

2.8.2

 Doimiy ravishda (kamida har 3 oyda 1 marta) ariqcha tozal-

igini va ariqchada suv to‘planib qolmaganligini tekshirib turish zarur.

Ariqchada suv to‘planib qolishi suv to‘kish tizimining tiqilib qo-

lganligidan darak berishi mumkin. Tiqilganlikni bartaraf etish va suv 
hech qanday to‘siqsiz idishga oqib tushishi uchun ariqcha teshigini 
simcho‘tka bilan tozalash, simcho‘tkani yuvish va 7 rasmiga muvofiq 
o‘rnatish lozim.

Sovutgichdan tiqilib qolgan suv to‘kish tizimi bilan foydalanish 

TA’QIQLANADI

. SK tagida paydo bo‘lgan yoki 7 rasmiga muvofiq, 

SK ichki shkafi va ko‘ndalang to‘sin tutashgan joyga tushib qolgan 
suv  sovutgich  tashqi  shkafining  va  sovutish  agregati  qismlarining 
chirishiga,  issiqlik  izolatsiyasini  buzilishiga,  ichki  shkafda  yoriqlar 
paydo  bo‘lishi  hamda  sovutgich  butunlay  ishdan  chiqishiga  olib 
kelishi mumkin.

2.9 SOVUTGICHNI TOZALASH

2.9.1 

Sovutgichni tozalash uchun quyidagilarni bajarish lozim:

—  sovutgich  elektr  tarmog‘idan  uzib  o‘chiriladi  va  sovutgich 

devordan suriladi;

— barcha oziq-ovqatlar sovutgichdan chiqarib olinadi;
— sovutgich yuviladi va quruq qilib artiladi.

DIQQAT!  Sovutgichda  yoqimsiz  hid  paydo  bo‘lishining 

oldini  olish  uchun  sovutgichni  ichini,  butlovchi  qismlarni  va 

eshik zichlagichini astoydil yuvish kerak.

DIQQAT! Bir yilda kamida ikki marta sovutgichni tozalash 

vaqtida chang yutgich bilan sovutgichning butun orqa dev-

orini va kondensatorlarni, avval sovutgichni devordan surib, 

6 rasmiga muvofiq tozalab turish lozim.

2.10 MKNI ERITISH VA TOZALASH

2.10.1

 Agar MK ishi jarayonida 3 mm dan ortiq qor qoplami 

hosil  bo‘lsa,  sovutgichni  eritish  va  tozalash  uchun  o‘chirish  kerak 
bo‘ladi.  Qor  qoplami  sovuqning  oziq-ovqatlarga  yetib  borishiga 
xalal beradi.

MK sathlaridan qor qoplamini uni eritish paytida olib tashlash 

uchun yetkazib berish to‘plami tarkibiga kiruvchi plastmassa kurak-
chadan foydalanish tavsiya etiladi.

Qor qoplamini olib tashlash uchun metall ashyolardan foydal-

anish 

TA’QIQLANADI

.

2.10.2

 MKni eritishdan keyin har safar tozalash tavsiya etiladi, 

lekin bir yilda ikki martadan kam emas.

2.10.3

  MKni  eritish  va  tozalash  uchun  quyidagilarni  bajarish 

lozim:

— sovutgich elektr tarmog‘idan uzib 

o‘chiriladi;

— oziq-ovqatlar MKdan chiqarib oli-

nadi va SK tokchalariga joylashtiriladi;

— MK eshigi ochiq qoldiriladi;
—  8  rasmiga  muvofiq  kurakcha  va 

erigan suvni yig‘ib olish uchun 2 litrdan 
kam  bo‘lmagan  istalgan  idish  o‘rnati-
ladi;

— agar erigan suv MKdan kurakch-

adan tashqarida oqib tushsa, u namlikni 

oson singdirib oluvchi mato bilan yig‘ib olinadi;

— kamera yuviladi va quruq qilib artiladi.

DIQQAT! MKda yoqimsiz hid paydo bo‘lishining oldini olish 

uchun kamerani, butlovchi qismlarni, zichlagichni hamda zich-

lagich eshikka tutashuvchi hududni astoydil yuvish kerak.

Kurakchadan foydalanmagan xolda MKni eritish 

TA’QIQLAN-

ADI

. Kurakchadan tashqarida MKdan oqib tushayotgan erigan suv 

7 rasmiga muvofiq MK ichki shkafi va old taraf plankasi tutashgan 
joyga tushib, sovutgich tashqi shkafining va sovutish agregati qis-
mlarining chirishiga, issiqlik izolatsiyasini buzilishiga, ichki shkafda 
yoriqlar paydo bo‘lishi hamda sovutgich ishdan chiqishiga olib kelishi 
mumkin.

2.11

 Sovutgich shkafi MK eshigi perimetri bo‘ylab qiziydi, bu esa 

kondensat paydo bo‘lishining oldini oladi. Qizish harorati atrof-muhit 
haroratiga, MKda saqlanayotgan oziq-ovqatlar miqdoriga, shunin-
gdek kondensatorning ifloslanish darajasiga bog‘liq. Sovutgich ishi 
jarayonida qizish haroratining o‘sishi nosozlikdan darak bermaydi.

3   T E X N I K   X U S U S I YAT L A R I

3.1 

Jadvaldagi  buyumlarning  texnik  xususiyatlari  rus  tilida 

ber-ilgan.  9  rasmidagi  xususiyatlar  nomlari  buyumning  jadvalida 
ko`rsatilgan belgilari bilan solishtirilishi kerak.

dekorativ qalqoncha

tutqich

niqob

tayanch

tutqich

7 rasmi 

kompressor

idish

ariqcha

naycha

6 rasmi 

 simcho‘tka

kondensator

kondensator

SK ichki shkafi

ko‘ndalang to‘sin

MK ichki shkafi

old taraf plankasi

8 rasmi 

idish

kurakcha

9 rasmi 

Nominal kuchlanish:

Nominal quvvati:

Nominal iste`molchilik quvvati:
Xladagenti: R134a / Sochuvchi: 

C-Pentane
Xladagent og‘irligi:

Model va buyum ishl-

ov berishi belgilanishi

Tartibga soluvchi 

hujjat

Buyumning iqlimiy turi

Sertifikatlash belgilari

Belarus Respublikasida ishlab chiqilgan
YoAJ «ATLANT», Pobediteli pr., 61, 

Minsk sh.

ATLANT

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Оглавление инструкции
  • Страница 1 из 25
    RUS Приложение ХОЛОДИЛЬНИКИ ТОРГОВЫЕ ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ 003 1 О П И СА Н И Е ХОЛ ОД И Л Ь Н И К А 1.1 Холодильник в соответствии с рисунком 1 предназначен для замораживания свежих продуктов, длительного хранения замороженных продуктов в морозильной камере I (далее — МК); для охлаждения,
  • Страница 2 из 25
    RUS Таблица 2 - Технические характеристики ТЕХНИЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ Внутренний объем холодильника, м3, не менее 0,348 0,335 Внутренний объем морозильной камеры, м3, не менее 0,080 0,115 Полезный объем холодильника, м , не менее 0,330 0,320 Полезный объем холодильной
  • Страница 3 из 25
    RUS 2.5.2 Включение режима «Замораживание» в МК производится при нажатии выключателя на метку «I» в соответствии с рисунком 5 — загорается индикатор режима, при нажатии на метку «0» — режим выключается и индикатор гаснет. 2.6 ВЫКЛЮЧЕНИЕ МК 2.6.1 При необходимости МК можно выключить поворотом ролика
  • Страница 4 из 25
    UKR Додаток ХОЛОДИЛЬНИКИ ТОРГОВІ ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ 003 1 О П И С ХОЛ ОД И Л Ь Н И К А 1.1 Холодильник відповідно з рисунком 1 призначений для заморожування свіжих продуктів, тривалого зберігання заморожених продуктів в морозильній камері І (далі — МК); для охолодження, зберігання та
  • Страница 5 из 25
    UKR Таблиця 2 – Технічні характеристики ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ Внутрішній об’єм холодильника, м3, не менше 0,348 0,335 Внутрішній об’єм морозильної камери, м3, не менше 0,080 0,115 Корисний об’єм холодильника, м , не менше 0,330 0,320 Корисний об’єм холодильної камери, м ,
  • Страница 6 из 25
    UKR “а” використовується як для заморожування, так і для зберігання заморожених продуктів, а зона «б» — тільки для зберігання заморожених продуктів. 2.7.2 Температура в МК залежить від кількості продуктів, таких що зберігаються та знову завантажуються, частоти відкривання дверей, місця установки
  • Страница 7 из 25
    KAZ Қосымша САУДАЛЫҚ ТОҢАЗЫТҚЫШТАР ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ 003 1 ТО Н А З Ы Т Қ Ы Ш Т Ы Ң С И П АТ ТА М АС Ы 1.1 Тоңазытқыш, 1 суретіне сəйкес, тағамдарды мұздатуға, мұздатылған тағамдарды мұздатқыш камерасында І (бұдан əрі — МК) ұзақ уақыт сақтауға, жас тағамдарды, сусындарды тоңазытқыш
  • Страница 8 из 25
    KAZ Кесте 2 – Техникалық мінездемелері ТЕХНИКАЛЫҚ МІНЕЗДЕМЕ ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ Тоңазытқыштың ішкі көлемі, м3, кем емес 0,348 0,335 Мұздатқыш камерасының ішкі көлемі, м3, кем емес 0,080 0,115 Тоңазытқыштың пайдалы көлемі, м , кем емес 0,330 0,320 Тоңазытқыш камерасының пайдалы көлемі, м , кем
  • Страница 9 из 25
    KAZ 2.7.2 МК ішіндегі температура сақталатын жəне жаңадан салынатын азық-түліктің мөлшеріне, есіктің ашылу жиілігіне, тоңазытқыштың бөлмедегі орнатылған жеріне жəне т.с.с. байланысты болады. 2.7.3 Азық-түліктің сапасының нашарлауына жəне оларды сақтау мерзімдерінің қысқаруына жол бермеу үшін, бір
  • Страница 10 из 25
    AZE Əlavə TİCARƏT SOYUDUCULARI ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ 003 1 SOYUDUCUNUN TƏSVİRİ 1.1 Soyuducu şəkil 1-ə uyğun olaraq II dondurucu kamerada (gələcəkdə DK) təzə məhsulların dondurulması, dondurulmuş məhsulların uzunmüddətli saxlanılması; II soyuducu kamerada (gələcəkdə SK) qida məhsullarının və
  • Страница 11 из 25
    AZE Cədvəl 2 — Texniki xarasteristikalar TEXNIKI XARASTERISTIKA ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ Soyuducunun daxili həcmi, m , ən azı 0,348 0,335 Dondurucu kameranın daxili həcmi, m3, ən azı 0,080 0,115 Soyuducunun faydalı həcmi, m , ən azı 0,330 0,320 Soyuducu kameranın faydalı həcmi, m3, ən azı 0,216
  • Страница 12 из 25
    AZE urulma zonasının səbətinə yığmaq. DİQQƏT! dondurulmuş məhsulların temperaturunun yüksəlməsi və onların saxlama müddətlərinin azalmasının qarşısını almaq üçün DK-ya dondurulma üçün yüklənən təzə məhsulların və əvvəl dondurulmuş məhsulların bir-birinə toxunmasına yol verməyin. 2.7.5 Saxlanılma
  • Страница 13 из 25
    RON Anexa FRIGIDERE COMERCIALE ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ 003 1 DESCRIEREA FRIGIDERULUI 1.1 Frigiderul, în conformitate cu figura 1 este destinat pentru congelarea produselor proaspete, păstrarea pe termen lung a alimentelor congelate în camera de congelare I (în continuare - CC); pentru refrigerarea,
  • Страница 14 из 25
    RON Tabelul 2 – Caracteristicile tehnice ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ Volumul interior al frigiderului, m3, nu mai puţin de 0,348 0,335 Volumul interior al camerei de congelare, m3, nu mai puţin de 0,080 0,115 Volumul util al frigiderului, m , nu mai puţin de 0,330 0,320 Volumul util al camerei
  • Страница 15 из 25
    RON 2.7.2 Temperatura în CC depinde de cantitatea produselor păstrate şi celor recent încărcate, frecvenţa de deschidere a uşii, locul de instalare a frigiderului în încăpere, etc. 2.7.3 Masa zilnică a produselor proaspete congelate nu trebuie să depăşească capacitatea nominală de congelare
  • Страница 16 из 25
    UZB Ilova SAVDO SOVUTGICHLARI ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ 003 1 S O V U T G I C H N I N G TAV S I F I 1.1 Sovutgich 1 rasmiga muvofiq yangi sarhal oziq-ovqatlarni muzlatish va muzlatilgan oziq-ovqatlarni I muzlatish kamerasida (bundan keyin - MK) uzoq muddatga saqlash; oziq-ovqat mahsulotlarini va
  • Страница 17 из 25
    UZB Jadvali 2 – Texnik xususiyatlar TEXNIK XUSUSIYAT ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ Sovutgichning ichki hajmi, m3, kamida 0,348 0,335 Muzlatish kamerasining ichki hajmi, m3, kamida 0,080 0,115 Sovutgichning foydali hajmi, m , kamida 0,330 0,320 Sovutish kamerasining foydali hajmi, m , kamida 0,216 0,216
  • Страница 18 из 25
    UZB qisqarishi oldini olish uchun bir sutka davomida muzlatilayotgan yangi sarhal oziq-ovqatlar og‘irligi ilovasida ko‘rsatilgan sovutgichning nominal muzlatish quvvatidan oshib ketmasligi kerak. 2.7.4 Muzlatish uchun upakovka qilingan yangi sarhal oziq-ovqatlarni muzlatish hududidagi savatga
  • Страница 19 из 25
    TGK Çàìèìàè ßÕÄÎͲÎÈ ÑÀÂÄÎÖ ÕÒ-2000-ÕÕÕ ÕÒ-2001-ÕÕÕ 003 1 ÒÀÂÑÈÔÈ ßÕÄÎÍ 1.1 ßõäîí ìóâîôèûè ðàñìè 1 áàðîè ÿõêóíîíèè îçóûà³îè òîçà, äàðîçìóääàò íèãî³äîðèè îçóûà³îè ÿõêóíîíèäàøóäà äàð êàìåðàè ñàðìîäîí I (äàð îÿíäà - ÊÑ); áàðîè õóíóêêóíö, íèãî³äîðö âà íàìîèøè ìà³ñóëîò³îè îçóûàâîðö âà í=øîêè³î äàð
  • Страница 20 из 25
    TGK Æàäâàëè 2 — Òàâñèôè òåõíèêö ÒÀÂÑÈÔÈ ÒÅÕÍÈÊÖ ÕÒ-2000-ÕÕÕ ÕÒ-2001-ÕÕÕ ²àæìè äîõèëèè ÿõäîí, ì3, íà êàìòàð 0,348 0,335 ²àæìè äîõèëèè ñàðìîäîí, ì , íà êàìòàð 0,080 0,115 3 ²àæìè ëîçèìàè ÿõäîí, ì , íà êàìòàð 0,330 0,320 ²àæìè ëîçèìàè êàìåðàè õóíóêêóíö, ì3, íà êàìòàð 0,216 0,216 Ìàñî³àòè ðàô³îè
  • Страница 21 из 25
    TGK ìà³ñóëîò³îè ÿõêóíîíèäàøóäà, òàûñèì êàðäà ìåøàâàä. 2.7.2 ²àðîðàò äàð ÊÑ àç ìèûäîðè ìà³ñóëîòè íèãî³äîøòàøóäàèñòîäà âà íàâ æîéãèðêàðäàøóäà, ñóðúàòè êóøîäàíè äàð, æîè ãóçîøòàíè ÿõäîí äàð áèíî âà ®. âîáàñòà àñò. 2.7.3 Âàçíè ìà³ñóëîòè ÿõøàâàíäà àç èûòèäîðè íîìèíàëèè ÿõêóíîíèè äàð çàìèìàè íèøîí äîäà
  • Страница 22 из 25
    KYR Тиркеме СООДА-САТЫКТА КОЛДОНУЛУУЧУ МУЗДАТКЫЧТАР ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ 003 1 М У З Д АТ К Ы Ч Б А Я Н Д А М А С Ы 1.1 1 суротко ылайык муздаткыч жаны азык-тулукторду, узак моонотко сакталуучу тондурулган продуктуларды тондуруучу камерада I (тондургуч мындан кийин) муздадтуу жана ошондой эле
  • Страница 23 из 25
    KYR Таблицасы 2 – Техникалык муноздомолор ТЕХНИКАЛЫК МУНОЗДОМО ХТ-2000-ХХХ ХТ-2001-ХХХ Муздаткычтын ички колому, м3, аз эмес 0,348 0,335 Тондуруучу камеранын ички колому, м , аз эмес 0,080 0,115 Муздаткычтын пайдалуу колому, м , аз эмес 0,330 0,320 Тондуруучу камеранын пайдалуу колому, м3, аз эмес
  • Страница 24 из 25
    KYR 2.7.3 Азык-заттардын сапаты жоголбоо жана алардын сактоо мооноту кыскарбоо учун, 24 саат бою тондурулуп жаткан жаны азыктардын массасы тиркемесинде корсотулгон номиналдуу кубатуулукту ашып отбош керек. 2.7.4 Упаковкаланган жаны азыктарды тондуруу учун аларды муздатуу зонасындагы корзинага
  • Страница 25 из 25