Инструкция для NORD NRB 239 032, NRB 220 032, NRB 218 032, NRB 237 032

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

54

7  SOVUTGICH USKUNASIGA QARASH 

7.1 Siz xarid qilgan sovutgich uskunasida sovutish kamerasining orqa devoridan qor qatlamining 

avtomatik  ravishda  olib  tashlanishi  nazarda  tutilgan.  Bu  shuni  anglatadiki,  har  safar  kompressor 

to’xtagan  paytda  orqa  devor  suv  tomchilari  bilan  qoplanib,  u  sovutish  kamerasining  orqa  devoridagi 

qoliplangan moslama (suv chiqariladigan qurilma)ga oqib keladi va 1-son suvni chiqarib tashlaydigan 

moslama  bo’yicha  (

В

.3-rasm)  3-son  kompressor  korpusida  joylashgan  2-son  muz  erishidan  hosil 

bo’lgan suv idishga kelib tushadi, bu yerda u kompressor va atrof-muhit issiqligi hisobiga bug’lanadi. 

Sovutish kamerasidagi qor qatlamining bunday davriy eritilib turishi majburiy hisoblanadi va sovutgich 

uskunasining me’yoriy darajada ishlayotganligidan dalolat beradi. 

Izoh:

 Agar muz erishidan hosil bo’lgan suvni chiqarib tashlaydigan tizimning i

 oslanishi va uning 

sovutish kamerasida  paydo  bo’lishi  yuz  bersa, suv  chiqariladigan tizimning yuvib tashlanishi amalga 

oshirilishi  zarur.  2-son  muz  erishidan  hosil  bo’lgan  suv  idishidan  1-son  suvni  chiqarib  tashlaydigan 

moslamani (

В

.3-rasm) chiqarib oling, uning ostiga istalgan sig’imli idish qo’ying va sovutish kamerasining 

orqa devoridagi teshikdan 200 g issiq suvni asta-sekinlik bilan quying (tibbiy “grusha”dan foydalanish 

mumkin). Ushbu operatsiyani idishdagi suv toza bo’lgunga qadar bir necha marta takrorlang. 2-son muz 

erishidan hosil bo’lgan suv idishiga suvni chiqarib tashlaydigan moslamani qayta o’rnatib qo’ying.

Suvni  chiqarib tashlash tizimi i

 oslanishiga yo’l qo’ymaslik uchun ushbu tadbirni  yiliga 1-2  marta 

bajarish tavsiya qilinadi.   

7.2 Muzlatish kamerasining ichki devorlari va tokchasi (polkasi)da biroz qor qatlami hosil bo’lgan 

taqdirda, uni muzlatish kamerasini muzdan tushirish (eritish) payti bilan bir vaqtga to’g’rilamasdan olib 

tashlash tavsiya qilinadi.

!

Qor  qatlamini  olib  tashlash  uchun  o’tkir  uchli  metall  predmetlardan  foydalanish 

taqiqlanadi!

7.3 5 mm.dan ortiq qalinlikda zich qor qatlami hosil bo’lgan (bevosita ko’rish orqali aniqlanadi) 

va  uni  tozalab  tashlashning  imkoni  bo’lmagan  taqdirda,  uskunani  muzdan  tushirish  (eritish)  uchun 

o’chirib qo’yish lozim. 

Muzlatish kamerasini muzdan tushirish (eritish)ni sovutgichda mahsulotlar kam bo’lgan va sovutgich 

uskunasining  umumiy  orastalanishi  (tozalanishi)  o’tkazilayotgan  vaqtda  amalga  oshirish  maqsadga 

muvo

 qdir.

Muzdan tushirish (eritish)ni quyidagi tartibda amalga oshiring:

- sovutgich uskunasini elektr tarmoqdan uzib qo’ying;

-  muzlatish  kamerasidan  9,  10-son  savatlarni  (B.1-rasm),  muzlatish  kamerasining  tokchalari 

(polkalari)dan mahsulotlarni olib tashlang, ularni bir necha qavat qog’ozga o’rang va salqin joyga qo’ying, 

chunki muzlatilgan mahsulotlarning haroratini oshirish saqlanish muddatini qisqartirishi mumkin;

- muzlatish kamerasining eshigini ochiq holda qoldiring, 7-son to’siqchani gorizontal holatga ko’tarib 

qo’ying.  

Muzlatish  kamerasiga  issiq  suv  (60-70°C) solingan idish qo’yish  orqali  muzdan tushirish (eritish) 

vaqtini  qisqartirish  mumkin.  Idish  bug’lantirgichni  shikastlamaydigan  tarzda  ehtiyotkorlik  bilan 

joylashtirilishi lozim. 

i

Izoh: 

10 va 9-son savatlarni chiqarib olish uchun (

В

.1-rasm), ularni tiralib qolgunga qadar tortish va 

old qismini biroz ko’tarib, shkaf ichidan chiqarib olish zarur. Savatlarning tushib ketishi oldini olish 

uchun ularda qo’shimcha mahkamlab qo’yadigan moslamalar (

 ksatorlar) nazarda tutilgan.

7.4  Muzdan  tushirish  (eritish)  yakunlangandan  so’ng,  muzlatish  kamerasidan  suvni  gubka  yoki 

yumshoq salfetka yordamida olib tashlang va 5.2-bandga muvo

 q sovutgich uskunasining orastalanishi 

(tozalanishi)ni amalga oshiring.

Muzlatish  kamerasini  pro

 laktika  maqsadlarida  besh-olti  oyda  eng  kamida  bir  marta  muzdan 

tushirish (eritish), sovutish kamerasini esa – bir oyda eng kamida bir marta yuvish tavsiya qilinadi.

7.5  Sovutgich  uzoq  vaqt  elektr  tarmog’idan  uzib  qo’yiladigan  taqdirda,  eritish,  tozalash  ishlarini 

amalga oshirish va kameralarda noxush hid hosil bo’lmasligi uchun uskuna eshigini biroz ochiq holda 

qoldirish lozim.

UZB

RUS

7

6.1

  

Холодильник

-

морозильник

 

разделен

 

на

 

две

 

камеры

холодильную

 (

ХК

и

 

морозильную

 

(

МК

).  

ХК

  

освещается

  

электрической

  

лампочкой

,  

которая

  

находится

 

в

 

плафоне

 2 (

рисунок

 

Б

.1).  

При

  

открывании

  

двери

 

ХК

 

освещение

  

автоматически

 

включается

.

6.2

 

В

   

верхней

    

части

   

прибора

  

находятся

  

ручка

 

датчика

-

реле

 

температуры

 1 

и

 

выключа

-

тель

 

освещения

 

ХК

 13.

6.3

 

Включение

 

в

 

сеть

 

холодильного

 

прибора

 

производится

 

вилкой

 

шнура

 

питания

.   

Ручка

   

датчика

-

реле

   1  (

рисунок

 

Б

.1)   

при

   

этом

   

должна

   

быть

   

в

   

положении

 “

выключено

”. 

Включение

 

в

 

работу

 

осуществляется

 

поворотом

 

этой

 

ручки

 

по

 

часовой

 

стрелке

который

 

сопровождается

 

легким

 

щелчком

В

 

момент

 

пуска

 

и

 

остановки

  

прибора

  

возможен

  

незначительный

  

шум

.

ВНИМАНИЕ

Повторное

  

включение

 

холодильного

 

прибора

 

в

 

электросеть

 

необходи

-

мо

 

производить

 

не

 

ранее

чем

 

через

 3 - 4 

мин

 

после

 

его

 

отключения

.

 

После

 

установки

 

и

 

включения

  

холодильного

 

прибора

 

подождите

 2-3 

часа

  

для

  

уста

-

новления

  

рабочей

  

температуры

  

в

  

камерах

прежде

 

чем

 

загружать

  

в

  

них

  

свежие

  

или

  

замороженные

  

продукты

.

6.4

 

Регулирование

  

температуры

 

в

 

холодильнике

-

морозильнике

 

осуществляется

  

поворотом

  

ручки

 

датчика

-

реле

Понижение

 

температуры

 

задается

 

поворотом

 

ручки

 

по

 

часовой

 

стрелке

 

от

 

крайнего

 

левого

 

до

 

крайнего

 

правого

 

положения

.  

После

  

этого

  

температура

  

в

  

камерах

  

поддер

-

живается

  

автоматически

Температура

 

внутри

 

камер

 

также

 

зависит

 

от

 

температуры

 

окружающе

-

го

 

воздуха

частоты

 

открывания

 

дверей

 

и

 

количества

 

хранимых

 

продуктов

.

ПРИМЕЧАНИЕ

В

 

передней

  

части

   

холодильного

  

прибора

   

по

  

периметру

   

МК

  

имеется

  

система

 

обогрева

которая

 

служит

 

для

 

предотвращения

 

осаждения

 

влаги

  

на

 

металлических

 

поверхностях

В

  

процессе

  

работы

  

холодильного

  

прибора

  

в

  

зависимости

 

от

 

температуры

 

окружающей

 

среды

 

эта

 

поверхность

 

нагревается

что

 

не

 

является

 

причиной

 

для

 

беспокойства

Прибор

 

может

 

работать

 

ненадлежащим

 

образом

 

в

 

случае

если

 

он

 

длительное

 

время

 

находился

 

при

 

температуре

выходящей

 

за

 

пределы

 

установленных

 

интервалов

 (

пункт

 1.2).

6.5

 

Жидкость

 

и

 

газы

циркулирующие

 

в

 

герметичной

 

системе

 

охлаждения

  

холодильного

 

при

-

бора

могут

 

издавать

 

некоторые

 

шумы

 

как

 

при

 

работе

 

компрессора

так

 

и

 

после

 

отключения

Также

 

могут

 

быть

 

слышны

 

легкие

 

потрескивания

 

материалов

 

под

 

воздействием

 

темпера

-

турных

 

деформаций

щелчки

 

срабатывания

  

датчика

-

реле

 

температуры

Не

 

волнуйтесь

это

 

со

-

вершенно

 

нормально

.

Если

 

не

 

удается

 

открыть

 

только

 

что

 

закрытую

 

дверь

 

МК

 

или

 

ХК

следует

 

подождать

 2-3 

мину

-

ты

пока

 

давление

 

внутри

 

камеры

 

не

 

выровняется

 

с

 

наружным

и

 

открыть

 

дверь

.

6.6

 

Выбор

  

камеры

  

для

  

размещения

  

продуктов

  

необходимо

  

осуществлять

 

в

 

зависимости

 

от

 

предполагаемого

 

срока

 

хранения

.

6.6.1

 

ХК

  

предназначена

   

для

  

охлаждения

кратковременного

 

хранения

 

свежих

 

и

  

прошедших

  

кулинарную

 

обработку

 

продуктов

а

 

также

 

овощей

фруктов

 

и

 

напитков

.  

 

Основные

  

рекомендации

  

по

  

размещению

  

и

  

хранению

 

продуктов

 

в

 

ХК

 

приведены

 

в

 

таблице

 

3.

ТАБЛИЦА

 3

 - 

ОСНОВНЫЕ

 

РЕКОМЕНДАЦИИ

 

ПО

 

РАЗМЕЩЕНИЮ

 

И

 

ХРАНЕНИЮ

 

ПРОДУК

-

ТОВ

 

В

 

ХОЛОДИЛЬНОЙ

 

КАМЕРЕ

Продукты

Упаковка

Срок

 

хранения

Место

 

размещения

Сырое

 

мясо

рыба

Пленка

пакеты

емкости

1-2 

дня

На

 

нижней

 

полке

Сырой

 

мясной

 

фарш

Сосуд

 

с

 

крышкой

день

На

 

нижней

 

полке

Свежая

 

или

 

приготовленная

 

курица

гусь

утка

Пленка

 

или

 

сосуд

 

с

 

крышкой

3-5 

дней

На

 

нижней

 

полке

Молоко

кефир

йогурты

напитки

Заводская

 

упаковка

см

на

 

упаковке

На

 

одной

 

из

 

барьер

-

полок

Продукты

 

после

 

кулинарной

 

обработки

Сосуд

 

с

 

крышкой

3-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Масло

 

сливочное

маргарин

сыры

Заводская

 

упаковка

 

или

 

пленка

неделя

На

 

любой

 

барьер

-

полке

 

или

 

на

 

верхней

 

полке

5.8

 

Для

  

более

 

рационального

 

использования

 

пространства

 

холодильной

 

камеры

 

и

 

внутрен

-

ней

 

панели

 

двери

 

конструкцией

 

предусмотрена

 

перестановка

 

полок

 3 

и

 

барьер

-

полок

 12 

по

 

вы

-

соте

 (

рисунок

 

Б

.1).

5.9

 

Ваш

 

прибор

 

имеет

 

правосторонее

 

открывание

 

дверей

С

 

целью

 

обеспечения

 

более

 

удоб

-

ного

 

размещения

 

его

 

в

 

интерьере

 

кухни

 

в

 

конструкции

 

предусмотрена

 

возможность

 

перенавески

 

дверей

 

для

 

левостороннего

 

открывания

При

 

необходимости

 

это

 

может

 

выполнить

 

механик

 

ма

-

стерской

 

по

 

ремонту

 

холодильных

 

приборов

 (

производится

 

за

 

счет

 

потребителя

).

ПОРЯДОК

 

РАБОТЫ

!

i

i

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Оглавление инструкции

Document Outline

  • NRÂ 218-249. íà 7ÿçûêàõ .pdf