Инструкция для NORD NRB 239 032, NRB 220 032, NRB 218 032, NRB 237 032

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

8

RUS

Колбасные

 

изделия

Пленка

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Яйца

Без

 

упаковки

до

 1 

месяца

Во

 

вкладыше

 

на

 

барьер

-

полке

Пироженые

торты

 

с

 

кремом

Сосуд

 

с

 

крышкой

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Грибы

 

свежие

Пленка

2-5 

дней

В

 

сосуде

 

для

 

овощей

Овощи

фрукты

Без

 

упаковки

 

или

 

пленка

до

 10 

дней

В

 

сосуде

 

для

 

овощей

6.6.2

 

Замораживание

  

и

  

хранение

 

продуктов

 

в

 

морозильной

 

камере

.

МК

 

предназначена

 

для

 

замораживания

 

и

 

длительного

 

хранения

 

замороженных

 

продуктов

а

 

также

 

для

 

приготовления

 

пищевого

 

льда

Максимальное

 

количество

 

продуктов

 (

мощность

 

за

-

мораживания

), 

которое

 

может

 

быть

 

заморожено

 

в

 

течение

 24 

час

 

при

 

температуре

 

окружающего

 

воздуха

 

плюс

     25

о

С

указано

 

в

 

таблице

  1. 

Превышение

 

указанной

 

нормы

 

ведет

 

к

 

увеличению

 

длительности

 

замораживания

 

и

 

к

 

снижению

 

качества

 

замороженных

 

продуктов

.

Для

 

хранения

 

замороженных

 

продуктов

 

в

 

МК

 

предусмотрены

  

выдвижные

   

корзины

 10 

и

 9 

(

рисунок

 

Б

.1) 

и

 

сосуд

 8 (

для

 

ягод

мелких

 

или

 

порезанных

 

овощей

  

и

 

фруктов

).

Продукты

предназначенные

 

для

   

замораживания

укладывайте

 

на

 

полку

 

МК

открыв

                          

шторку

  7.   

ВНИМАНИЕ

Во

  

избежание

  

поломки

 

не

 

прилагайте

 

больших

 

усилий

 

при

 

открывании

 

шторки

Шторка

  

легко

  

открывается

если

 

ее

 

потянуть

 

незначительным

 

усилием

 

сна

-

чала

  

вверх

,  

потом

  

на

  

себя

.

Следующую

  

порцию

  

продуктов

  

для

  

замораживания

  

рекомендуется

 

помещать

  

по

  

истече

-

нии

  24 

час

  

также

  

на

  

полку

  

МК

предварительно

 

распределив

 

ранее

 

замороженные

 

продукты

  

по

 

корзинам

 10, 9.  

Соблюдайте

   

сроки

   

хранения

  

для

  

купленных

  

в

  

магазине

  

готовых

   

замороженных

 

продуктов

  (

сроки

 

указаны

 

на

 

упаковке

).

Рекомендованные

  

сроки

  

хранения

  

в

  

МК

  

продуктов

замороженных

 

в

 

домашних

  

условиях

такие

:

для

  

жирных

  

и

  

соленых

 

продуктов

 - 

до

 

трех

 

месяцев

;

для

 

продуктов

 

после

 

кулинарной

 

обработки

 

и

 

продуктов

 

с

 

небольшим

 

содержанием

 

жира

 - 

до

 

полугода

;

для

  

постных

 

продуктов

 - 

до

 

одного

 

года

.

При

 

отключении

 

электроэнергии

 

в

 

сети

  

более

 

времени

указанного

 

в

 

таблице

 

технических

 

данных

размороженные

 

продукты

 

следует

 

быстро

 

употребить

 

в

 

пищу

 

или

 

немедленно

 

под

-

вергнуть

 

тепловой

 

обработке

 

и

после

 

остывания

повторно

  

заморозить

.

6.6.3

 

Для

 

приготовления

 

пищевого

 

льда

 

заполните

 

водой

 

форму

 

для

 

льда

 6 (

рисунок

 

Б

.1) 

и

 

установите

  

ее

  

в

  

МК

.

Мороженое

 

и

 

кубики

 

льда

 

не

 

следует

 

употреблять

 

сразу

 

после

 

извлечения

 

из

 

МК

т

.

к

это

 

мо

-

жет

 

вызвать

 

обморожение

 

полости

 

рта

.

6.7

 

При

  

размещении

  

продуктов

  

в

  

ХК

  

и

  

МК

  

соблюдайте

  

следующие

  

правила

:

горячие

 

продукты

  

перед

  

загрузкой

  

охладите

  

до

  

комнатной

  

температуры

;

для

  

предотвращения

 

передачи

 

запаха

 

от

 

одного

 

продукта

 

к

 

другому

 

и

 

высыхания

  

продук

-

тов

  

храните

  

их

  

в

  

упаковке

  (

жидкости

 -  

в

  

плотно

  

закрытой

 

посуде

);

не

 

допускайте

 

попадания

 

поваренной

 

соли

 

на

 

поверхность

 

полок

 

МК

;

растительные

  

масла

  

и

  

жиры

  

не

  

должны

  

попадать

  

на

  

пластмассовые

  

детали

 

холодиль

-

ного

 

прибора

 

и

 

на

 

уплотнитель

 

двери

 (

так

 

как

 

эти

 

детали

 

могут

 

стать

 

пористыми

);

во

  

избежание

 

примерзания

  

продуктов

  

к

  

задней

  

стенке

  

ХК

  

не

  

прислоняйте

  

их

  

к

  

ней

  

вплотную

;

запрещается

  

помещать

 

в

 

холодильный

 

прибор

 

щелочи

кислоты

лекарственные

 

препараты

 

без

 

герметичной

 

упаковки

горючие

 

и

 

взрывоопасные

 

жидкости

;

нельзя

  

хранить

 

в

 

МК

 

жидкие

 

продукты

 

в

 

стеклянной

 

таре

 

или

  

алюминиевых

  

банках

  (

осо

-

бенно

 

с

 

высоким

 

содержанием

 

углекислоты

), 

они

  

могут

  

лопнуть

.

!

i

i

!

ПРОДОЛЖЕНИЕ

 

ТАБЛИЦЫ

 3

 

53

Pazandalik qayta ishlovidan 
keyingi mahsulotlar 

Qopqoqli idish

3-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Sariyog’, margarin, pishloqlar

Zavodda qadoqlangan 
idish yoki plyonka

1 hafta

Istalgan to’siq- tokcha (polka)
da yoki ustki tokcha (polka)da

Kolbasa mahsulotlari

Plyonka 

2-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Tuxum 

Qadoqsiz 

1 oygacha

To’siq- tokcha (polka) 
ichqo’ymasida

Piroglar, kremli tortlar 

Qopqoqli idish

2-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Yangi uzilgan qo’ziqorinlar

Plyonka 

2-5 kun

Sabzavotlar uchun idishda

Meva-sabzavotlar

Qadoqsiz yoki plyonka

10 kungacha

Sabzavotlar uchun idishda

6.6.2 Mahsulotlarni muzlatish kamerasida muzlatish va saqlash

Muzlatish kamerasi mahsulotlarni muzlatish va muzlatilgan mahsulotlarni uzoq vaqt saqlash uchun, 

shuningdek  ovqatga  ishlatiladigan  muzni  tayyorlash  uchun  mo’ljallangan.  Atrof-muhit  havosi  plyus 

25°C harorat ostida 24 soat mobaynida muzlatilishi mumkin bo’lgan mahsulotlarning maksimal miqdori 

(muzlatish quvvati) 1-jadvalda ko’rsatib o’tilgan. Qayd etilgan me’yordan oshirish muzlatish davomiyligi 

oshishiga va muzlatilgan mahsulotlarning sifati pasayishiga olib keladi.

Foydalanish  qulayligi  uchun,  muzlatish  kamerasida  9  va  10-son  surilma  savatlar  (

В

.1-rasm)  va 

8-son idish (reza mevalar, mayda yoki kesilgan meva-sabzavotlar uchun) nazarda tutilgan.

Muzlatish  uchun  mo’ljallangan  mahsulotlarni  7-son  to’siqchani  ochib,  muzlatish  kamerasining 

tokchalari (polkalari)ga taxlang. 

To’siqcha biroz kuch ishlatish orqali oldin yuqoriga, so’ngra o’ziga 

tomon tortilsa, oson ochiladi.

!

Diqqat! To’siqchaning sinishi oldini olish uchun uni ochish vaqtida katta kuch ishlatmang. 

 

Navbatdagi  mahsulotlar  miqdorini  muzlatish  uchun,  ilgari  muzlatilgan  mahsulotlarni  quyi 

savatlar bo’yicha oldindan taqsimlab chiqib, muzlatish kamerasining tokchasi (polkasi) ga ham 24 

soat o’tgandan so’ng joylashtirish tavsiya qilinadi. 

i

Do’kondan xarid qilingan tayyor muzlatilgan mahsulotlar uchun saqlash muddatlariga rioya qiling 

(saqlash muddatlari qadoq idishda ko’rsatilgan).    

Uy  sharoitlarida  muzlatilgan mahsulotlarning  muzlatish kamerasida  tavsiya qilingan  saqlash 

muddatlari quyidagilardan iborat: 

- yog’li va tuzlangan mahsulotlar uchun – uch oygacha;

-  pazandalik  qayta  ishlovidan  keyingi  mahsulotlar  va  uncha  ko’p  bo’lmagan  yog’  tarkibiga  ega 

mahsulotlar uchun – yarim yilgacha;

- faqat sabzavot va baliqdan tayyorlangan yog’siz yovg’on mahsulotlar uchun – bir yilgacha. 

i

Tarmoqda elektr energiyasi texnik ma’lumotlar jadvalida qayd etilgandan ortiq vaqt mobaynida uzib 

qo’yilgan taqdirda,  muzdan  tushirilgan (eritilgan) mahsulotlarni tezda ovqatga  ishlatish yoki  shu 

zahoti issiqlik bilan ishlov berish va sovutilgandan keyin takroran muzlatish lozim.

6.6.3 Ovqatga ishlatiladigan muzni tayyorlash uchun 6-son muz uchun qolipni suv bilan to’ldiring 

(B.1-rasm) va uni muzlatish kamerasiga joylashtiring.

Muzqaymoqlar va muz kubikchalarini muzlatish kamerasidan chiqarib olgan zahoti iste’mol qilmaslik 

lozim, chunki bu og’iz bo’shlig’ining sovuq urishini yuzaga keltirishi mumkin.

!

6.7  Sovutish  kamerasiga  va  muzlatish  kamerasiga  mahsulotlarni  joylashtirishda  quyidagi 

qoidalarga rioya qiling:

- issiq (qaynoq) mahsulotlarni joylashtirishdan oldin, xona haroratiga qadar sovuting;

- bir mahsulot hidining boshqa mahsulotga o’tishi va mahsulotlarning qurib qolishi oldini olish uchun 

ularni qadoq idishida (suyuqliklarni – zich yopilgan idishda) saqlang;

- o’simlik moylari va yog’lar sovutgich uskunasining plastmassa detallariga va eshikni zichlagichlarga 

tushmasligi lozim (chunki ushbu detallar g’ovaklanishi mumkin);

-  mahsulotlarning  muzlab  yopishib  qolishiga  yo’l  qo’ymaslik  uchun  ularni  sovutish  kamerasining 

orqa devoriga zich taqab qo’ymang;

- sovutgich uskunasiga ishqorlarni, kislotalarni, germetik qadoq idishlarsiz dori-darmon preparatlarini, 

yonilg’i va portlash xav

 ga ega suyuqliklarni joylashtirish taqiqlanadi; 

- muzlatish kamerasida shisha idishlarda suyuq mahsulotlarni saqlash mumkin emas.

UZB

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Оглавление инструкции

Document Outline

  • NRÂ 218-249. íà 7ÿçûêàõ .pdf