Инструкция для NORD NRT 271 032, NRT 274 032, NRT 273 030, NRT 275 032

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

46

uskunasining  ishlash  jarayonida,  atrof-muhitdagi  haroratga  qarab,  ushbu  yuza  qizib  ketadi,  bundan 

xavotirlanmaslik lozim. Atrof-muhit harorati sezilarli darajada (plyus 32oC darajadan yuqori) oshganda, 

sovutgich uskunasini o’rnatish  shartlari bajarilishiga  yanada  diqqat-e’tiborli  bo’ling (5.4-band) va orqa 

devorga sovutish uchun havoning erkin kirib-chiqishini ta’minlang. 

!

Diqqat! 

Sovutgich  uskunasining  germetik  sovutish  tizimida  aylanadigan  suyuqlik  va  gazlar 

kompressorning ishlash vaqtida ham, o’chirib qo’yilgandan keyin ham muayyan shovqin chiqarishi 

mumkin. Shuningdek, harorat o’zgarishlari ta’siri ostida materiallarning yengil silkinishlari, harorat 

datchik-relesi ishga tushirilishi bilan bog’liq “chiqillashlar” ham eshitilishi mumkin. Aslo xavotirlanmang, 

bu me’yordagi ishlash holatidir.

Muzlatish  kamerasi  yoki  sovutish  kamerasining  hozirgina  yopilgan  eshigini  ochishning  imkoni 

bo’lmagan taqdirda, kameralar ichidagi bosim tashqi bosim bilan tenglashmagunga qadar 2-3 daqiqa 

kutib turish va shundan keyingina eshikni ochish lozim. 

!

6.4  Sovutish  kamerasiga  va  muzlatish  kamerasiga  mahsulotlarni  joylashtirishda  quyidagi 

qoidalarga rioya qiling:

- issiq (qaynoq) mahsulotlarni joylashtirishdan oldin, xona haroratiga qadar sovuting;

- bir mahsulot hidining boshqa mahsulotga o’tishi va mahsulotlarning qurib qolishi oldini olish uchun 

ularni qadoq idishida (suyuqliklarni – zich yopilgan idishda) saqlang;

- o’simlik moylari va yog’lar sovutgich uskunasining plastmassa detallariga va eshikni zichlagichlarga 

tushmasligi lozim (chunki ushbu detallar g’ovaklanishi mumkin);

-  mahsulotlarning  muzlab  yopishib  qolishiga  yo’l  qo’ymaslik  uchun  ularni  sovutish  kamerasining 

orqa devoriga zich taqab qo’ymang;

- sovutgich uskunasiga ishqorlarni, kislotalarni, germetik qadoq idishlarsiz dori-darmon preparatlarini, 

yonilg’i va portlash xav

 ga ega suyuqliklarni joylashtirish taqiqlanadi; 

- muzlatish kamerasida shisha idishlarda suyuq mahsulotlarni saqlash mumkin emas.  

Saqlanadigan  mahsulotlarni  joylashtirish  uchun  kameralar  tanlanishini  mo’ljallangan  saqlash 

muddatiga qarab amalga oshirish zarur.   

6.5 Mahsulotlarni sovutish kamerasida saqlash 

6.5.1 Sovutish kamerasi yangi va pazandalik qayta ishlovidan o’tkazilgan mahsulotlarni, shuningdek 

meva-sabzavotlar  va  ichimliklarni  sovutish,  qisqa  vaqtli  saqlash  uchun  mo’ljallangan.  Mahsulotlarni 

sovutish kamerasida joylashtirish va saqlash bo’yicha asosiy tavsiyalar 3-jadvalda keltirilgan. 

3-JADVAL:

  MAHSULOTLARNI  SOVUTISH  KAMERASIDA  JOYLASHTIRISH  VA  SAQLASH 

BO’YICHA ASOSIY TAVSIYALAR 

Mahsulotlar

Qadoqlanishi

Saqlash 
muddati

Joylashtirish o’rni

Xom go’sht, baliq

Plyonka, paketlar, 
sig’imlar

1-2 kun

Quyi tokcha (polka)da 

Xom go’sht qiymasi

Qopqoqli idish

1 kun

Quyi tokcha (polka)da

Yangi yoki pishirilgan tovuq, 
g’oz, o’rdak go’shti

Plyonka yoki qopqoqli 
idish

3-5 kun

Quyi tokcha (polka)da

Sut, ke

 r, yogurt, ichimliklar

Zavodda qadoqlangan 
idish

Qadoq idishga 

qarang

To’siq-tokcha (polka)lardan 
birida

Pazandalik qayta ishlovidan 
keyingi mahsulotlar 

Qopqoqli idish

3-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Sariyog’, margarin, pishloqlar

Zavodda qadoqlangan 
idish yoki plyonka

1 hafta

Istalgan to’siq- tokcha (polka)
da yoki ustki tokcha (polka)da

Kolbasa mahsulotlari

Plyonka 

2-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Tuxum 

Qadoqsiz 

1 oygacha

To’siq- tokcha (polka) 
ichqo’ymasida

Piroglar, kremli tortlar 

Qopqoqli idish

2-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Yangi uzilgan qo’ziqorinlar

Plyonka 

2-5 kun

Sabzavotlar uchun idishda

Meva-sabzavotlar

Qadoqsiz yoki plyonka

10 kungacha

Sabzavotlar uchun idishda

6.6 Mahsulotlarni muzlatish kamerasida muzlatish va saqlash

6.6.1 Muzlatish kamerasi mahsulotlarni muzlatish va muzlatilgan mahsulotlarni uzoq vaqt saqlash 

uchun, shuningdek ovqatga ishlatiladigan muzni tayyorlash uchun mo’ljallangan. 

6.6.2 Atrof-muhit havosi plyus 25°C harorat ostida 24 soat mobaynida muzlatilishi mumkin bo’lgan 

mahsulotlarning  maksimal  miqdori  (muzlatish  quvvati)  1-jadvalda  ko’rsatib  o’tilgan.  Qayd  etilgan 

UZB

RUS

7

Если

 

не

 

удается

 

открыть

 

только

 

что

 

закрытую

 

дверь

 

МК

 

или

 

ХК

следует

 

подождать

 2-3 

мину

-

ты

пока

 

давление

 

внутри

 

камеры

 

не

 

выровняется

 

с

 

наружным

и

 

открыть

 

дверь

.

!

6.4

 

При

 

размещении

 

продуктов

 

в

 

ХК

 

и

 

МК

 

соблюдайте

 

следующие

 

правила

:

горячие

 

продукты

 

перед

 

загрузкой

 

охладите

 

до

 

комнатной

 

температуры

;

для

 

предотвращения

 

передачи

 

запаха

 

от

 

одного

 

продукта

 

к

 

другому

 

и

 

высыхания

 

продук

-

тов

 

храните

 

их

 

в

 

упаковке

 (

жидкости

 - 

в

 

плотно

 

закрытой

 

посуде

);

растительные

 

масла

 

и

 

жиры

 

не

 

должны

 

попадать

 

на

 

пластмассовые

 

детали

 

холодильного

 

прибора

 

и

 

на

 

уплотнитель

 

двери

 (

так

 

как

 

эти

 

детали

 

могут

 

стать

 

пористыми

);

во

 

избежание

 

примерзания

 

продуктов

 

не

 

прислоняйте

 

их

 

к

 

задней

 

стенке

 

ХК

 

вплотную

;

запрещается

 

помещать

 

в

 

холодильный

 

прибор

 

щелочи

кислоты

лекарственные

 

препараты

 

без

 

герметичной

 

упаковки

горючие

 

и

 

взрывоопасные

 

жидкости

нельзя

  

хранить

 

в

 

МК

 

жидкие

 

продукты

 

в

 

стеклянной

 

таре

 

или

  

алюминиевых

  

банках

  (

осо

-

бенно

 

с

 

высоким

 

содержанием

 

углекислоты

), 

они

  

могут

  

лопнуть

.

Выбор

 

камеры

 

для

 

размещения

 

сохраняемых

 

продуктов

 

необходимо

 

осуществлять

 

в

 

зависи

-

мости

 

от

 

предполагаемого

 

срока

 

хранения

.

6.5

 

Хранение

 

продуктов

 

в

 

холодильной

 

камере

6.5.1

 

ХК

  

предназначена

 

для

 

охлаждения

кратковременного

 

хранения

  

свежих

 

и

 

прошедших

 

кулинарную

 

обработку

 

продуктов

а

 

также

 

овощей

фруктов

 

и

 

напитков

Основные

 

рекомендации

 

по

 

размещению

 

и

 

хранению

 

продуктов

 

в

 

ХК

 

приведены

 

в

  

таблице

 3. 

ТАБЛИЦА

   3

 - 

ОСНОВНЫЕ

 

РЕКОМЕНДАЦИИ

 

ПО

 

РАЗМЕЩЕНИЮ

 

И

 

ХРАНЕНИЮ

 

ПРОДУК

-

ТОВ

 

В

 

ХОЛОДИЛЬНОЙ

 

КАМЕРЕ

Продукты

Упаковка

Срок

 

хранения

Место

 

размещения

Сырое

 

мясо

рыба

Пленка

пакеты

емкости

1-2 

дня

На

 

нижней

 

полке

Сырой

 

мясной

 

фарш

Сосуд

 

с

 

крышкой

день

На

 

нижней

 

полке

Свежая

 

или

 

приготовленная

 

курица

гусь

утка

Пленка

 

или

 

сосуд

 

с

 

крышкой

3-5 

дней

На

 

нижней

 

полке

Молоко

кефир

йогурты

напитки

Заводская

 

упаковка

см

на

 

упаковке

На

 

одной

 

из

 

барьер

-

полок

Продукты

 

после

 

кулинарной

 

обработки

Сосуд

 

с

 

крышкой

3-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Масло

 

сливочное

маргарин

сыры

Заводская

 

упаковка

 

или

 

пленка

неделя

На

 

любой

 

барьер

-

полке

 

или

 

на

 

верхней

 

полке

Колбасные

 

изделия

Пленка

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Яйца

Без

 

упаковки

до

 1 

месяца

Во

 

вкладыше

 

на

 

барьер

-

полке

Пироженые

торты

 

с

 

кремом

Сосуд

 

с

 

крышкой

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Грибы

 

свежие

Пленка

2-5 

дней

В

 

сосуде

 

для

 

овощей

Овощи

фрукты

Без

 

упаковки

 

или

 

пленка

до

 10 

дней

В

 

сосуде

 

для

 

овощей

6.6

 

Замораживание

 

и

 

хранение

 

продуктов

 

в

 

морозильной

 

камере

6.6.1

 

МК

 

предназначена

 

для

 

замораживания

 

и

 

длительного

 

хранения

 

замороженных

 

продук

-

тов

а

 

также

 

для

 

приготовления

 

пищевого

 

льда

.

6.6.2

 

Максимальное

 

количество

 

продуктов

 (

мощность

 

замораживания

), 

которое

 

может

 

быть

 

заморожено

 

в

 

течение

 24 

час

 

при

 

температуре

 

окружающего

 

воздуха

 

плюс

 25 

О

С

указано

 

в

 

та

-

блице

  1. 

Превышение

 

указанной

 

нормы

 

ведет

 

к

 

увеличению

 

длительности

 

замораживания

 

и

 

к

 

снижению

 

качества

 

замороженных

 

продуктов

.

6.6.3

 

Для

 

приготовления

 

пищевого

 

льда

 

заполните

 

водой

 

форму

 

для

 

льда

 2 (

рисунок

 

Б

.1) 

и

 

установите

 

ее

 

в

 

МК

.

Мороженое

 

и

 

кубики

 

льда

 

не

 

следует

 

употреблять

 

сразу

 

после

 

извлечения

 

из

 

МК

т

.

к

это

 

мо

-

жет

 

вызвать

 

обморожение

 

полости

 

рта

.

i

6.6.4

 

Соблюдайте

 

сроки

 

хранения

 

для

 

купленных

 

в

 

магазине

 

готовых

 

замороженных

 

продук

-

тов

 (

сроки

 

указаны

 

на

 

упаковке

).

Рекомендованные

 

сроки

 

хранения

 

в

 

МК

 

продуктов

замороженных

 

в

 

домашних

 

условиях

такие

:

для

 

жирных

 

и

 

соленых

 

продуктов

 - 

до

 

трех

 

месяцев

;

для

 

продуктов

 

после

 

кулинарной

 

обработки

 

и

 

продуктов

 

с

 

небольшим

 

содержанием

 

жира

 - 

до

 

полугода

;

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Оглавление инструкции

Document Outline

  • NRT 271,273,274,275 íà 7ÿçûêàõ .pdf