Инструкция для NORD NRT 271 032, NRT 274 032, NRT 273 030, NRT 275 032

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

6

RUS

5.1

 

Снимите

 

упаковку

 

с

 

холодильного

 

прибора

 

и

 

комплектующих

 

изделий

Снимите

 

с

 

кромок

 

полок

  

полиэтиленовые

 

транспортировочные

 

лыжи

 (

при

 

наличии

). 

5.2

 

Вымойте

 

прибор

 

теплой

 

водой

наружную

 

часть

 - 

моющим

 

мыльным

 

средством

внутрен

-

ние

 

части

 - 

раствором

 

пищевой

 

соды

Насухо

 

вытрите

 

мягкой

 

тканью

 

и

 

тщательно

 

проветрите

Не

 

допускайте

 

использования

 

для

 

мойки

 

холодильного

 

прибора

 

абразивной

 

пасты

 

и

 

моющих

 

средств

содержащих

 

кислоты

 

и

 

растворители

.

5.3

 

На

 

заднюю

 

стенку

 

крышки

 

прикрепите

 

два

 

упора

 2, 

которые

 

обеспечат

 

необходимое

 

рас

-

стояние

 

от

 

холодильного

 

прибора

 

до

 

стены

 

помещения

 (

рисунок

 

Б

.2).

!

ВНИМАНИЕ

!

 

Расстояние

 

от

 

выступающих

 

частей

 

прибора

 

до

 

стены

 

должно

 

быть

        

не

 

менее

 

20 

мм

.

  

5.4

 

Определите

 

место

 

установки

 

холодильного

 

прибора

Не

 

располагайте

 

его

 

вблизи

 

источников

 

тепла

влаги

 

и

 

в

 

зоне

 

попадания

 

прямых

 

солнечных

 

лучей

.

При

 

встраивании

 

холодильного

 

прибора

 

в

 

шкаф

в

  

подготовленную

 

нишу

  

в

 

стене

 

или

  

подоб

-

ное

 

место

  

следует

 

учесть

внутренняя

 

глубина

 

должна

 

не

 

менее

 

чем

 

на

 50 

мм

 

превышать

 

габа

-

ритную

 

глубину

 

холодильного

 

прибора

внутренняя

 

ширина

 - 

не

 

менее

чем

 

на

 6 

мм

внутренняя

 

высота

 - 

не

 

менее

чем

 

на

 4 

мм

!

ВНИМАНИЕ

Необходимо

 

обеспечить

 

свободную

 

циркуляцию

 

воздуха

 

вокруг

 

прибо

-

ра

 (

рисунок

 

Б

.3). 

Не

 

закрывайте

 

отверстия

 

для

 

притока

 

и

 

оттока

 

воздуха

.

5.5

 

При

 

установке

 

прибора

 

его

 

следует

 

выровнять

 

по

 

горизонтали

.  

Это

а

  

также

 

надеж

-

ность

 

установки

 

холодильного

 

прибора

особенно

 

на

 

неровном

 

полу

достигается

 

при

 

помощи

 

двух

 

передних

 

регулировочных

  

опор

.

5.6

 

Установите

 

комплектующие

 

изделия

 

согласно

 

рисунку

 

Б

.1.

!

5.7 

Холодильный

 

прибор

находившийся

 

на

 

холоде

перед

 

включением

 

в

 

электросеть

 

необходимо

 

выдержать

 

при

 

комнатной

 

температуре

 

не

 

менее

 8 

час

.

5.8

 

Для

 

более

 

рационального

 

использования

 

пространства

 

холодильной

 

камеры

 

и

 

внутрен

-

ней

 

панели

 

двери

 

конструкцией

 

предусмотрена

 

перестановка

 

полок

 3 

и

 

барьер

-

полок

 8 

по

 

высоте

 

(

рисунок

 

Б

.1).

5.9

 

Ваш

 

прибор

 

имеет

 

правосторонее

 

открывание

 

дверей

С

 

целью

 

обеспечения

 

более

 

удоб

-

ного

 

размещения

 

его

 

в

 

интерьере

 

кухни

 

в

 

конструкции

 

предусмотрена

 

возможность

 

перенавески

 

дверей

 

для

 

левостороннего

 

открывания

При

 

необходимости

 

это

 

может

 

выполнить

 

механик

 

ма

-

стерской

 

по

 

ремонту

 

холодильных

 

приборов

 (

производится

 

за

 

счет

 

потребителя

).

6.1

 

Холодильный

 

прибор

 

разделен

 

на

 

две

 

камеры

морозильную

 (

МК

и

 

холодильную

 (

ХК

). 

На

 

боковой

 

внутренней

 

стенке

 

ХК

 

находится

 

плафон

 

освещения

  10  (

рисунок

 

Б

.1) 

с

 

ручкой

 

датчика

-

реле

 

температуры

,   

электрической

 

лампочкой

 

и

 

выключателем

Лампочка

 

включается

 

автоматически

 

при

 

открывании

 

двери

 

ХК

 

и

 

выключается

 

при

 

ее

 

закрывании

6.2

 

Включение

 

в

 

сеть

 

холодильного

 

прибора

 

производится

   

вилкой

   

шнура

 

питания

  (

ручка

 

датчика

-

реле

 

при

 

этом

 

должна

 

быть

 

в

 

положении

 “

выключено

”), 

включение

  

в

  

работу

 - 

поворотом

 

ручки

 

датчика

-

реле

 

по

 

часовой

 

стрелке

при

 

этом

 

должен

 

ощущаться

 

легкий

 

щелчок

В

 

момент

 

пуска

 

и

 

остановки

 

прибора

 

возможен

 

незначительный

 

шум

.

!

ВНИМАНИЕ

Повторное

  

включение

 

холодильного

 

прибора

 

в

 

электросеть

 

необходи

-

мо

 

производить

 

не

 

ранее

чем

 

через

 3 - 4 

мин

 

после

 

его

 

отключения

.

 

После

 

установки

 

и

 

включения

  

холодильного

 

прибора

 

подождите

 2-3 

часа

  

для

  

уста

-

новления

  

рабочей

  

температуры

  

в

  

камерах

прежде

 

чем

 

загружать

  

в

  

них

  

свежие

  

или

  

замороженные

  

продукты

.

6.3

   

Регулирование

 

температуры

 

в

 

холодильном

 

приборе

 

осуществляется

 

ручкой

 

датчика

-

реле

Понижение

 

температуры

 

задается

 

поворотом

 

ручки

 

по

 

часовой

 

стрелке

 

от

 

крайнего

 

левого

 

до

 

крайнего

 

правого

 

положения

После

 

этого

 

температура

 

в

 

камерах

 

поддерживается

 

автомати

-

чески

Температура

 

внутри

 

камер

 

также

 

зависит

 

от

 

температуры

 

окружающего

 

воздуха

частоты

 

открывания

 

дверей

 

и

 

количества

 

хранимых

 

продуктов

.

i

ПРИМЕЧАНИЕ

 - 

Между

 

ХК

 

и

 

МК

 

в

 

передней

 

части

 

холодильного

 

прибора

 

за

 

металлической

 

поперечиной

 

имеется

  

система

  

обогрева

которая

 

необходима

 

для

 

предотвращения

 

конден

-

сации

 

влаги

 

на

 

металлических

 

поверхностях

В

  

процессе

  

работы

  

холодильного

  

прибора

  

в

  

зависимости

 

от

 

температуры

 

окружающей

 

среды

 

эта

 

поверхность

 

нагревается

что

 

не

 

является

 

причиной

 

для

 

беспокойства

Прибор

 

может

 

работать

 

ненадлежащим

 

образом

 

в

 

случае

если

 

он

 

длительное

 

время

 

находился

 

при

 

температуре

выходящей

 

за

 

пределы

 

установленных

 

интерва

-

лов

 (

пункт

 1.2).

!

ВНИМАНИЕ

Жидкость

 

и

 

газы

циркулирующие

 

в

 

герметичной

 

системе

 

охлаждения

 

холо

-

дильного

 

прибора

могут

 

издавать

 

некоторые

 

шумы

 

как

 

при

 

работе

 

компрессора

так

  

и

 

по

-

сле

 

отключения

Также

 

могут

 

быть

 

слышны

 

легкие

 

потрескивания

 

материалов

 

под

 

воздей

-

ствием

 

температурных

 

деформаций

щелчки

   

срабатывания

 

датчика

-

реле

 

температуры

Не

 

волнуйтесь

это

 

совершенно

 

нормально

.

ПОРЯДОК

 

УСТАНОВКИ

 

И

 

ПОДГОТОВКА

 

К

 

РАБОТЕ

ПОРЯДОК

 

РАБОТЫ

47

me’yordan oshirish muzlatish davomiyligi  oshishiga  va muzlatilgan mahsulotlarning sifati  pasayishiga 

olib keladi.

6.6.3 Ovqatga ishlatiladigan muzni tayyorlash uchun  2-son muz  uchun qolipni  suv  bilan  to’ldiring 

(B.1-rasm) va uni muzlatish kamerasiga joylashtiring.

Muzqaymoqlar va muz kubikchalarini muzlatish kamerasidan chiqarib olgan zahoti iste’mol qilmaslik 

lozim, chunki bu og’iz bo’shlig’ining sovuq urishini yuzaga keltirishi mumkin.

i

6.6.4 Do’kondan xarid qilingan tayyor muzlatilgan mahsulotlar uchun saqlash muddatlariga rioya 

qiling (saqlash muddatlari qadoq idishda ko’rsatilgan).    

Uy  sharoitlarida  muzlatilgan  mahsulotlarning  muzlatish  kamerasida  tavsiya  qilingan  saqlash 

muddatlari quyidagilardan iborat: 

- yog’li va tuzlangan mahsulotlar uchun – uch oygacha;

-  pazandalik  qayta  ishlovidan  keyingi  mahsulotlar  va  uncha  ko’p  bo’lmagan  yog’  tarkibiga  ega 

mahsulotlar uchun – yarim yilgacha;

- faqat sabzavot va baliqdan tayyorlangan yog’siz yovg’on mahsulotlar uchun – bir yilgacha. 

i

Tarmoqda elektr energiyasi texnik ma’lumotlar jadvalida qayd etilgandan ortiq vaqt mobaynida uzib 

qo’yilgan  taqdirda,  muzdan  tushirilgan  (eritilgan)  mahsulotlarni  tezda  ovqatga  ishlatish  yoki  shu 

zahoti issiqlik bilan ishlov berish va sovutilgandan keyin takroran muzlatish lozim.

7  SOVUTGICH USKUNASIGA QARASH 

7.1  Siz  xarid qilgan  sovutgich uskunasida sovutish  kamerasining  orqa  devoridan  qor qatlamining 

avtomatik ravishda olib tashlanishi nazarda tutilgan. Bu shuni anglatadiki, har safar kompressor to’xtagan 

paytda  orqa  devor  suv  tomchilari  bilan  qoplanib,  4-son  tozalagich  ariqchalari  bo’yicha  (B.1-rasm) 

sovutish kamerasining orqa devoridagi qoliplangan moslama (suv chiqariladigan qurilma)ga oqib keladi 

va 1-son suvni chiqarib tashlaydigan moslama vtulkasi orqali (B.3-rasm) – 3-son kompressor korpusida 

joylashgan 2-son muz erishidan hosil bo’lgan suv idishga kelib tushadi, bu yerda u kompressor va atrof-

muhit issiqligi hisobiga bug’lanadi. Sovutish kamerasidagi qor qatlamining bunday davriy eritilib turishi 

majburiy hisoblanadi va sovutgich uskunasining me’yoriy darajada ishlayotganligidan dalolat beradi. 

i

Izoh:

 4-son tozalagich (B.1-rasm) har doim sovutish kamerasidan muz erishidan hosil bo’lgan suv 

oqib tushishi uchun mo’ljallangan tirqishda bo’lishi va tirqishning i

 oslanganligidan ogohlantirishi 

lozim.  Biroq,  i

 oslanish  yuz  bergan  va  tozalagichning  tirqishda  aylanishi  uni  bartaraf  etmagan 

taqdirda, tizimning yuvib tashlanishini amalga oshirish zarur (B.3-rasm). 1-son suvni chiqarib tashlaydigan 

moslama vtulkasi tirqishiga 200 g issiq suvni asta-sekinlik bilan quying (tibbiy “grusha”dan foydalanish 

mumkin), so’ngra 2-son muz erishidan hosil bo’lgan suv idishdagi suvni gubka yoki yumshoq salfetka 

yordamida  olib  tashlang.  Ushbu  operatsiyani  idishdagi  suv  toza  bo’lgunga  qadar  bir  necha  marta 

takrorlang.

Suvni  chiqarib  tashlash  tizimi  i

 oslanishiga  yo’l  qo’ymaslik  uchun  ushbu  tadbirni  yiliga  1-2  marta 

bajarish tavsiya qilinadi.

7.2    5  mm.dan  ortiq  qalinlikda  zich  qor  qatlami  hosil  bo’lgan  taqdirda  (bevosita  ko’rish  orqali 

aniqlanadi), uskunani muzdan tushirish (eritish) uchun o’chirib qo’yish lozim. 

!

Qor  qatlamini  olib  tashlash  uchun  o’tkir  uchli  metall  predmetlardan  foydalanish 

taqiqlanadi!

Muzlatish  kamerasini  muzdan  tushirish  (eritish)ni  sovutgichda  mahsulotlar  kam  bo’lgan  va 

uskunaning  umumiy  orastalanishi  (tozalanishi)  o’tkazilayotgan  vaqtda  amalga  oshirish  maqsadga 

muvo

 qdir.

Muzdan tushirish (eritish)ni quyidagi tartibda amalga oshiring:

- sovutgich uskunasini elektr tarmoqdan uzib qo’ying;

-  muzlatish  kamerasidan  mahsulotlarni  olib  tashlang,  ularni  bir  necha  qavat  qog’ozga  o’rang  va 

salqin joyga qo’ying, ularni bir necha qavat qog’ozga o’rang va salqin joyga qo’ying;

- muzlatish kamerasining eshigini ochiq holda qoldiring.  

Muzdan  tushirish  (eritish)  yakunlangandan  so’ng,  muzlatish  kamerasidan  suvni  gubka  yoki 

yumshoq salfetka yordamida olib tashlang va 5.2-bandga muvo

 q sovutgich uskunasining orastalanishi 

(tozalanishi)ni amalga oshiring.

Muzlatish  kamerasini  pro

 laktika  maqsadlarida  besh-olti  oyda  eng  kamida  bir  marta  muzdan 

tushirish (eritish), sovutish kamerasini esa – bir oyda eng kamida bir marta yuvish tavsiya qilinadi. 

7.3  Sovutgich  uskunasi  uzoq  vaqt  elektr  tarmog’idan  uzib  qo’yiladigan  taqdirda,  eritish,  tozalash 

ishlarini amalga oshirish va kameralarda noxush hid hosil bo’lmasligi uchun uskuna eshigini biroz ochiq 

holda qoldirish lozim.

8  SAQLASH VA TRANSPORT ORQALI TASHISH QOIDALARI

8.1 Sovutgich uskunasini qadoqlangan ko’rinishda tabiiy ventilyatsiyaga ega yopiq xonalarda, 70% 

dan yuqori bo’lmagan nisbiy namlik sharoitida saqlang. 

8.2  Uskunani  qadoqlangan  holda,  har  qanday  turdagi  yopiq  transport  orqali  tik  (vertikal)  ishchi 

holatida tashish zarur. Uskunani transport vositasi ichida ehtimoliy zarbalar va siljishlarni istisno qilish 

maqsadida ishonchli mahkamlab o’rnating.

8.3 Yuk ortish-tushirish ishlarida sovutgich uskunasining zarbli yuklanishlariga yo’l qo’yilmaydi.

UZB

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Оглавление инструкции

Document Outline

  • NRT 271,273,274,275 íà 7ÿçûêàõ .pdf