Инструкция для NORD ДХ 431 010, ДХ 428 010

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

10

КОМПЛЕКТ

 

ПОСТАВКИ

3.1 

Перед

 

дальнейшим

 

чтением

 

руководства

 

посмотрите

 

рисунки

 (

приложение

 

Б

), 

располо

-

женные

 

после

 

текстовой

 

части

.

3.2 

В

 

комплект

 

поставки

 

входят

 

упакованный

 

холодильный

 

прибор

 

с

 

набором

 

комплектующих

 

изделий

 

в

 

соответствии

 

с

 

таблицей

 2 

и

 

рисунками

 

Б

.1, 

Б

.2, 

руководство

 

по

 

эксплуатации

сервис

-

ная

 

книжка

.

Рис

.

Поз

.

Комплектующие

 

изделия

ДХ

 428

ДХ

 431

ДХ

 416

Количество

шт

Б

.1

3

Форма

 

для

 

льда

1

1

1

Б

.1

4

Поддон

1

1

1

Б

.1

5

Полка

1

2

3

Б

.1

6

Полка

1

1

1

Б

.1

7

Сосуд

 

для

 

овощей

 

и

 

фруктов

2

2

2

Б

.1

8

Барьер

-

полка

 

большая

1

1

1

Б

.1

9

Барьер

-

полка

2

3

3

Б

.1

10

Вкладыш

1

1

1

Б

.2

2

Упор

*

2

2

2

* - 

вариант

 

поставки

 (

см

пункт

 5.3)

ТАБЛИЦА

 2

 - 

КОМПЛЕКТУЮЩИЕ

 

ИЗДЕЛИЯ

ПОКАЗАТЕЛИ

ДХ

 428

ДХ

 431

ДХ

 416

Количество

 

производимого

 

льда

кг

/

час

0,06

0,06

0,06

Габаритные

 

размеры

мм

не

 

более

 

высота

 

 

 

 

 

ширина

 

 

 

 

 

глубина

850

574

625

1085

574

625

1450

574

625

Масса

 (

нетто

), 

кг

не

 

более

32,0

36,5

46,5

Содержание

 

серебра

г

по

 

приложению

 

А

Примечание

 - 

Теплоэнергетические

 

параметры

 (

температура

 

в

 

ХК

 

и

 

НТО

суточный

 

расход

 

электроэнер

-

гии

определяются

 

по

 

стандартной

 

методике

 

в

 

лабораторных

 

условиях

 

при

 

регламентированных

 

температуре

 

окружающей

 

среды

влажности

 

воздуха

 

и

 

др

.

Продолжение

 

таблицы

 1

ТРЕБОВАНИЯ

 

БЕЗОПАСНОСТИ

4.1 

При

 

эксплуатации

 

холодильника

   

соблюдайте

 

общие

 

правила

 

электробезопасности

 

при

 

пользовании

 

электроприборами

.

4.2 

Ваш

 

прибор

 

выполнен

 

по

 

степени

 

защиты

 

от

 

поражения

 

электрическим

 

током

 

класса

 1

Если

 

вилка

 

его

 

шнура

 

питания

 

не

 

подходит

 

к

 

Вашей

 

розетке

следует

 

обратиться

 

к

 

квалифици

-

рованному

 

электрику

 

для

 

установки

 

розетки

 

с

 

заземляющим

 

контактом

  (

производится

 

за

 

счет

 

потребителя

).

4.3 

Перед

 

включением

 

холодильного

 

прибора

 

проверьте

 

исправность

 

розетки

вилки

 

а

 

также

 

шнур

 

питания

 

на

 

отсутствие

 

нарушений

 

изоляции

.

4.4 

Не

 

допускайте

 

повреждения

 

шнура

 

питания

 

и

 

нарушения

 

его

 

контактов

 

в

 

вилке

При

 

по

-

вреждении

 

шнура

его

 

замену

 

необходимо

 

производить

 

на

 

специальный

полученный

 

у

 

изготови

-

теля

 

или

 

в

 

сервисной

 

службе

.

Во

 

избежание

 

опасности

замену

 

шнура

 

должны

 

производить

 

только

 

квалифицированные

 

специалисты

 

сервисной

 

службы

 (

специализированной

 

мастерской

).

При

 

появлении

 

признаков

 

ухудшения

 

изоляции

 

электрооборудования

 (

пощипывание

 

при

 

ка

-

сании

 

к

 

металлическим

 

частям

немедленно

 

отключите

 

холодильный

 

прибор

 

от

 

электросети

 

и

 

вызовите

 

механика

 

обслуживающей

 

организации

 

для

 

выявления

 

и

 

устранения

 

неисправности

.

4.5 

Не

 

кладите

 

на

 

плоскость

 

сервировочную

  (

установочную

)  2  (

рисунок

 

Б

.1) 

холодильного

 

прибора

 

электронагревательные

 

устройства

от

 

которых

 

может

 

загореться

 

пластмасса

.

RUS

43

6.6 Mahsulotlarni joylashtirish uchun joy tanlanishini mo’ljallangan saqlash muddatiga qarab amalga 

oshirish zarur.

6.7 Sovutish kamerasi yangi va pazandalik qayta ishlovidan o’tkazilgan mahsulotlarni, shuningdek 

meva-sabzavotlar  va  ichimliklarni  sovutish,  qisqa  vaqtli  saqlash  uchun  mo’ljallangan.  Mahsulotlarni 

sovutish kamerasida joylashtirish va saqlash bo’yicha asosiy tavsiyalar 3-jadvalda keltirilgan.

3-JADVAL:

  MAHSULOTLARNI  SOVUTISH  KAMERASIDA  JOYLASHTIRISH  VA  SAQLASH 

BO’YICHA ASOSIY TAVSIYALAR 

Mahsulotlar

Qadoqlanishi

Saqlash 
muddati

Joylashtirish o’rni

Xom go’sht, baliq

Plyonka, paketlar, 
sig’imlar

1-2 kun

Quyi tokcha (polka)da 

Xom go’sht qiymasi

Qopqoqli idish

1 kun

Quyi tokcha (polka)da

Yangi yoki pishirilgan tovuq, 
g’oz, o’rdak go’shti

Plyonka yoki qopqoqli 
idish

3-5 kun

Quyi tokcha (polka)da

Sut, ke

 r, yogurt, ichimliklar

Zavodda qadoqlangan 
idish

Qadoq idishga 

qarang

To’siq-tokcha (polka)lardan 
birida

Pazandalik qayta ishlovidan 
keyingi mahsulotlar 

Qopqoqli idish

3-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Sariyog’, margarin, pishloqlar

Zavodda qadoqlangan 
idish yoki plyonka

1 hafta

Istalgan to’siq- tokcha (polka)
da yoki ustki tokcha (polka)da

Kolbasa mahsulotlari

Plyonka 

2-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Tuxum 

Qadoqsiz 

1 oygacha

To’siq- tokcha (polka) 
ichqo’ymasida

Piroglar, kremli tortlar 

Qopqoqli idish

2-4 kun

Istalgan tokcha (polka)da

Yangi uzilgan qo’ziqorinlar

Plyonka 

2-5 kun

Sabzavotlar uchun idishda

Meva-sabzavotlar

Qadoqsiz yoki plyonka

10 kungacha

Sabzavotlar uchun idishda

6.8 Past haroratli bo’linma (PHB) muzlatilgan mahsulotlarni uzoq vaqt saqlash uchun, shuningdek 

ovqatga ishlatiladigan muzni tayyorlash uchun mo’ljallangan. 

6.8.1  Do’kondan  xarid  qilingan  tayyor  muzlatilgan  mahsulotlar  uchun  saqlash  muddatlariga  rioya 

qiling (saqlash muddatlari qadoq idishda ko’rsatilgan).

6.8.2 Muzni tayyorlash uchun 3-son muz uchun qolipni suv bilan to’ldiring (B.1-rasm) va uni past 

haroratli bo’linma (PHB)ga joylashtiring. 

Muzqaymoqlar va muz kubikchalarini muzlatish kamerasidan chiqarib olgan zahoti iste’mol qilmaslik 

lozim, chunki bu og’iz bo’shlig’ining sovuq urishini yuzaga keltirishi mumkin.

6.9 Sovutish kamerasiga va past haroratli bo’linma (PHB)ga mahsulotlarni joylashtirishda quyidagi 

qoidalarga rioya qiling:

- issiq (qaynoq) mahsulotlarni joylashtirishdan oldin, xona haroratiga qadar sovuting;

-  mahsulotlarning  qurib  qolishi  va  bir  mahsulot  hidining  boshqa  mahsulotga  o’tishi  oldini  olish, 

shuningdek  taglik  (poddon)da  suv  hosil  bo’lishini  kamaytirish  uchun  mahsulotlarni  qadoq  idishida, 

suyuqliklarni – zich yopilgan idishda saqlang;

- bug’latgich yuzasiga osh tuzi tushishiga yo’l qo’ymang; 

- o’simlik moylari va yog’lar sovutgich uskunasining plastmassa detallariga va eshikni zichlagichga 

tushmasligi lozim, chunki ushbu detallar g’ovaklanishi mumkin;

- sovutgich uskunasiga ishqorlarni, kislotalarni, germetik qadoq idishlarsiz dori-darmon preparatlarini, 

yonilg’i va portlash xav

 ga ega suyuqliklarni joylashtirish taqiqlanadi, past haroratli bo’linma (PHB)da 

suyuq  mahsulotlarni  shisha  idishlarda  va  alyuminli  bankalarda  (ayniqsa,  yuqori  tarkibli  uglekislotali 

ichimliklarni) saqlash mumkin emas – ular yorilib ketishi mumkin.

7  SOVUTGICH USKUNASIGA QARASH 

7.1  Sovutgichdan  foydalanish  jarayonida,  past  haroratli  bo’linma  devorlarida  qor  qatlami  hosil 

bo’ladi, buning oqibatida sovutish kamerasida havoning sovutilishi yomonlashadi.

7.2  Past  haroratli  bo’linma  (PHB)ning  ichki  devorlarida  biroz  qor  qatlami  hosil  bo’lgan  taqdirda, 

uni past haroratli bo’linma (PHB)ni muzdan tushirish (eritish) payti bilan bir vaqtga to’g’rilamasdan olib 

tashlash tavsiya qilinadi.

Qor qatlamini olib tashlash uchun o’tkir uchli metall predmetlardan foydalanish taqiqlanadi!

7.3  5  mm.dan  ortiq  qalinlikda  zich  qor  qatlami  hosil  bo’lgan  taqdirda  (bevosita  ko’rish  orqali 

UZB

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Оглавление инструкции

Document Outline

  • Îáë ÄÕ 428,431, 416.pdf