40
Ko’rsatkichlar
ДХ
428
ДХ
431
ДХ
416
Energetik samaradorlik darajasi
А
+
А
+
А
+
Mahsulotlarni saqlash uchun mo’ljallangan umumiy maydon, m
2
0,66
0,797
0,937
Tayyorlanadigan muz miqdori, kg/soat
0,06
0,06
0,06
Tashqi (gabarit) o’lchamlari, mm, eng ko’pi bilan:
balandligi
kengligi
chuqurligi
850
574
625
1085
574
625
1450
574
625
Sof (netto) og’irligi, kg, eng ko’pi bilan
32,0
36,5
46,5
Kumush tarkibi, g
A ilova bo’yicha
Izoh:
Issiqlik-energetik parametrlar (sovutish kameralaridagi harorat va
РНВ
, elektr energiyasining bir sutkalik
sar
anishi) atrof-muhit harorati, havoning nisbiy namligi va boshqa ko’rsatkichlar qat’iy belgilangan laboratoriya
sharoitlarida standart uslub bo’yicha aniqlanadi.
3 ETKAZIB BERISH TO’PLAMI (KOMPLEKTI)
3.1 Qo’llanmaning quyidagi bandlarini mutolaa qilishdan oldin matn qismidan so’ng keltirilgan
rasmlarni ko’rib chiqing (B ilova).
3.2 Yetkazib berish komplekti 2-jadvalga va B.1,
В
.2 -rasmga muvo
q butlovchi buyumlar to’plamiga
ega maxsus joylashtirilgan (upakovkalangan) sovutgich uskunasini, foydalanish bo’yicha qo’llanmani,
servis kitobchasini o’z ichiga oladi.
2-JADVAL:
BUTLOVCHI BUYUMLAR
Rasm
Belgilangan
o’rni
Butlovchi buyumlar
ДХ
428
ДХ
431
ДХ
416
В
.1
3
Muz uchun qolip
1
1
1
В
.1
4
Taglik (poddon)
3
2
3
В
.1
5
To’siq
1
1
1
В
.1
6
Tokcha (polka)-shisha
1
1
1
В
.1
7
Meva va sabzavotlar uchun idish
1
2
1
В
.1
8
Katta to’siq-tokcha (polka)
1
1
1
В
.1
9
To’siq-tokcha (polka)
3
2
3
В
.1
10
Ichqo’yma (vkladish)
1
1
1
В
.2
2
Tirgak *
2
2
2
*- yetkazib berish varianti (5.3-bandga qarang).
4 XAVFSIZLIK TALABLARI
4.1 Sovutgichdan foydalanishda, elektr asbob-uskunalaridan foydalanish jarayonidagi elektr
xavfsizlik umumiy qoidalariga rioya qiling.
4.2 Siz xarid qilgan sovutgich uskunasi
1 darajali
elektr toki urishidan himoya darajasi bo’yicha
ishlab chiqarilgan. Agar uning elektr ta’minot shnuri vilkasi Sizning rozetkangizga to’g’ri kelmasa, yerga
ulash kontaktiga ega rozetkani o’rnatish uchun malakali elektr mutaxassisiga murojaat qilish lozim
(iste’molchi hisobidan amalga oshiriladi).
4.3 Sovutgich uskunasini elektr ta’minotiga ulashdan oldin, rozetka, vilka, shuningdek elektr ta’minot
shnurining izolyatsiyasi buzilmaganligi yuzasidan butligini tekshirib ko’ring.
4.4 Elektr ta’minot shnurining shikastlanishiga va uning vilkadagi kontaktlari buzilishiga
yo’l
qo’ymang.
Elektr ta’minot shnuri shikastlangan taqdirda, uni ishlab chiqaruvchidan yoki servis
xizmatidan olingan maxsus shnur bilan almashtirish zarur.
Xavfsizlik nuqtai nazaridan, shnur almashtirilishi faqat servis xizmati (ixtisoslashtirilgan ustaxona)
ning malakali mutaxassislari tomonidan amalga oshirilishi lozim.
Elektr asbob-uskunalar izolyatsiyasining yomonlashish alomatlari (metall qismlar bilan tutashganda
tortib (chimchilab) qo’yish holatlari) paydo bo’lgan taqdirda,
sovutgich uskunasini zudlik bilan
elektr tarmog’idan uzib qo’ying
hamda shikastlanishlarni aniqlash va bartaraf qilish uchun xizmat
ko’rsatuvchi tashkilot mexanigini chaqirtiring.
4.5 O’rnatish uchun mo’ljallangan tekislikka (sovutgich uskunasining yuqori qismiga) plastmassani
UZB
13
Продукты
Упаковка
Срок
хранения
Место
размещения
Свежая
или
приготовленная
курица
,
гусь
,
утка
Пленка
или
сосуд
с
крышкой
3-5
дней
На
нижней
полке
Молоко
,
кефир
,
йогурты
,
напитки
Заводская
упаковка
см
.
на
упаковке
На
одной
из
барьер
-
полок
Продукты
после
кулинарной
обработки
Сосуд
с
крышкой
3-4
дня
На
любой
полке
Масло
сливочное
,
маргарин
,
сыры
Заводская
упаковка
или
пленка
неделя
На
любой
барьер
-
полке
или
на
верхней
полке
Колбасные
изделия
Пленка
2-4
дня
На
любой
полке
Яйца
Без
упаковки
до
1
месяца
Во
вкладыше
на
барьер
-
полке
Пироженые
,
торты
с
кремом
Сосуд
с
крышкой
2-4
дня
На
любой
полке
Грибы
свежие
Пленка
2-5
дней
В
сосуде
для
овощей
Овощи
,
фрукты
Без
упаковки
или
пленка
до
10
дней
В
сосуде
для
овощей
6.8
НТО
предназначено
для
длительного
хранения
замороженных
продуктов
,
а
также
для
приготовления
пищевого
льда
.
6.8.1
Соблюдайте
сроки
хранения
для
купленных
в
магазине
готовых
замороженных
продук
-
тов
(
сроки
указаны
на
упаковке
).
6.8.2
Для
приготовления
льда
заполните
водой
форму
для
льда
3 (
рисунок
Б
.1)
и
установите
ее
в
НТО
.
Мороженое
и
кубики
льда
не
следует
употреблять
сразу
после
извлечения
из
НТО
,
т
.
к
.
это
может
вызвать
обморожение
полости
рта
.
6.9
При
размещении
продуктов
в
ХК
и
НТО
соблюдайте
следующие
правила
:
-
горячие
продукты
перед
загрузкой
охладите
до
комнатной
температуры
;
-
для
предотвращения
усыхания
продуктов
и
передачи
запаха
от
одного
продукта
к
другому
,
а
также
уменьшения
образования
конденсата
на
поддоне
храните
продукты
в
упа
-
кованном
виде
,
жидкости
-
в
плотно
закрытой
посуде
;
-
не
допускайте
попадания
поваренной
соли
на
поверхность
испарителя
;
-
растительные
масла
и
жиры
не
должны
попадать
на
пластмассовые
детали
холодильного
прибора
и
на
уплотнитель
двери
,
так
как
эти
детали
могут
стать
пористыми
;
-
запрещается
помещать
в
холодильный
прибор
щелочи
,
кислоты
,
лекарственные
пре
-
параты
без
герметичной
упаковки
,
горючие
и
взрывоопасные
жидкости
,
нельзя
хранить
в
НТО
жидкие
продукты
в
стекляной
таре
и
алюминиевых
банках
(
особенно
напитки
с
высоким
содер
-
жанием
углекислоты
) -
они
могут
лопнуть
.
7
УХОД
ЗА
ХОЛОДИЛЬНЫМ
ПРИБОРОМ
7.1
При
эксплуатации
холодильника
на
стенках
низкотемпературного
отделения
образует
-
ся
снеговой
покров
,
вследствие
чего
ухудшается
охлаждение
воздуха
холодильной
камеры
.
7.2
При
образовании
незначительного
снегового
покрова
на
внутренних
стенках
НТО
его
следует
удалять
,
не
приурочивая
это
к
моменту
оттаивания
НТО
.
Запрещается
использовать
для
удаления
снегового
покрова
острые
металлические
предметы
!
7.3
Если
образовался
плотный
снеговой
покров
толщиной
более
5
мм
(
определяется
визуаль
-
но
),
холодильник
следует
отключить
для
оттаивания
.
Оттаивание
НТО
желательно
осуществлять
не
реже
,
чем
1
раз
в
месяц
во
время
,
когда
в
холодильнике
мало
продуктов
и
проводится
общая
уборка
холодильного
прибора
.
Оттаивание
производите
в
следующем
порядке
:
-
отключите
холодильный
прибор
от
электросети
;
-
удалите
из
НТО
продукты
,
заверните
их
в
несколько
слоев
бумаги
и
положите
в
про
-
хладное
место
;
-
в
холодильнике
ДХ
416
закройте
шторкой
окна
поддона
(
рисунок
Б
.3);
-
оставьте
дверь
НТО
открытой
.
Внимание
!
Для
сбора
талой
воды
необходимо
какой
-
либо
сосуд
3 (
рисунок
Б
.4)
емкостью
не
менее
1
л
поставить
на
верхнюю
полку
ХК
.
Вода
через
отверстие
2
в
поддоне
1
будет
стекать
в
сосуд
3.
Продолжение
таблицы
3
RUS