Инструкция для NORD ДХ 431 010, ДХ 428 010

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

40

Ko’rsatkichlar

ДХ

 428

ДХ

 431

ДХ

 416

Energetik samaradorlik darajasi

А

+

А

+

А

+

Mahsulotlarni saqlash uchun mo’ljallangan umumiy maydon, m

2

0,66

0,797

0,937

Tayyorlanadigan muz miqdori, kg/soat

0,06

0,06

0,06

Tashqi (gabarit) o’lchamlari, mm, eng ko’pi bilan: 

balandligi                                               

kengligi

chuqurligi

850

574

625

1085

574

625

1450

574

625

Sof (netto) og’irligi, kg, eng ko’pi bilan

32,0

36,5

46,5

Kumush tarkibi, g

A ilova bo’yicha

Izoh: 

Issiqlik-energetik  parametrlar  (sovutish  kameralaridagi  harorat  va 

РНВ

, elektr  energiyasining bir  sutkalik 

sar

 anishi)  atrof-muhit  harorati,  havoning  nisbiy  namligi  va  boshqa  ko’rsatkichlar  qat’iy  belgilangan  laboratoriya 

sharoitlarida standart uslub bo’yicha aniqlanadi.

3 ETKAZIB BERISH TO’PLAMI (KOMPLEKTI)

3.1  Qo’llanmaning  quyidagi  bandlarini  mutolaa  qilishdan  oldin  matn  qismidan  so’ng  keltirilgan 

rasmlarni ko’rib chiqing (B ilova). 

3.2 Yetkazib berish komplekti 2-jadvalga va B.1, 

В

.2 -rasmga muvo

 q butlovchi buyumlar to’plamiga 

ega maxsus joylashtirilgan (upakovkalangan) sovutgich uskunasini, foydalanish bo’yicha qo’llanmani, 

servis kitobchasini o’z ichiga oladi.

2-JADVAL: 

BUTLOVCHI BUYUMLAR 

Rasm

Belgilangan 

o’rni

Butlovchi buyumlar

ДХ

 428

ДХ

 431

ДХ

 416

В

.1

3

Muz uchun qolip

1

1

1

В

.1

4

Taglik (poddon)

3

2

3

В

.1

5

To’siq

1

1

1

В

.1

6

Tokcha (polka)-shisha

1

1

1

В

.1

7

Meva va sabzavotlar uchun idish

1

2

1

В

.1

8

Katta to’siq-tokcha (polka)

1

1

1

В

.1

9

To’siq-tokcha (polka)

3

2

3

В

.1

10

Ichqo’yma (vkladish)

1

1

1

В

.2

2

Tirgak *

2

2

2

*- yetkazib berish varianti (5.3-bandga qarang).

4  XAVFSIZLIK  TALABLARI

4.1  Sovutgichdan  foydalanishda,  elektr  asbob-uskunalaridan  foydalanish  jarayonidagi  elektr 

xavfsizlik umumiy qoidalariga rioya qiling.

4.2  Siz  xarid  qilgan  sovutgich  uskunasi 

1  darajali

  elektr  toki  urishidan  himoya  darajasi  bo’yicha 

ishlab chiqarilgan. Agar uning elektr ta’minot shnuri vilkasi Sizning rozetkangizga to’g’ri kelmasa, yerga 

ulash  kontaktiga  ega  rozetkani  o’rnatish  uchun  malakali  elektr  mutaxassisiga  murojaat  qilish  lozim 

(iste’molchi hisobidan amalga oshiriladi).

4.3 Sovutgich uskunasini elektr ta’minotiga ulashdan oldin, rozetka, vilka, shuningdek elektr ta’minot 

shnurining izolyatsiyasi buzilmaganligi yuzasidan butligini tekshirib ko’ring. 

4.4  Elektr  ta’minot  shnurining  shikastlanishiga  va  uning  vilkadagi  kontaktlari  buzilishiga 

yo’l 

qo’ymang. 

Elektr  ta’minot  shnuri  shikastlangan  taqdirda,  uni  ishlab  chiqaruvchidan  yoki  servis 

xizmatidan olingan maxsus shnur bilan almashtirish zarur.

Xavfsizlik nuqtai nazaridan, shnur almashtirilishi faqat servis xizmati (ixtisoslashtirilgan ustaxona)

ning malakali mutaxassislari tomonidan amalga oshirilishi lozim. 

Elektr asbob-uskunalar izolyatsiyasining yomonlashish alomatlari (metall qismlar bilan tutashganda 

tortib  (chimchilab)  qo’yish  holatlari)  paydo  bo’lgan  taqdirda, 

sovutgich  uskunasini  zudlik  bilan 

elektr  tarmog’idan  uzib  qo’ying

  hamda  shikastlanishlarni  aniqlash  va  bartaraf  qilish  uchun  xizmat 

ko’rsatuvchi tashkilot mexanigini chaqirtiring.

4.5 O’rnatish uchun mo’ljallangan tekislikka (sovutgich uskunasining yuqori qismiga) plastmassani 

UZB

13

Продукты

Упаковка

Срок

 

хранения

Место

 

размещения

Свежая

 

или

 

приготовленная

 

курица

гусь

утка

Пленка

 

или

 

сосуд

 

с

 

крышкой

3-5 

дней

На

 

нижней

 

полке

Молоко

кефир

йогурты

напитки

Заводская

 

упаковка

см

на

 

упаковке

На

 

одной

 

из

 

барьер

-

полок

Продукты

 

после

 

кулинарной

 

обработки

Сосуд

 

с

 

крышкой

3-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Масло

 

сливочное

маргарин

сыры

Заводская

 

упаковка

 

или

 

пленка

неделя

На

 

любой

 

барьер

-

полке

 

или

 

на

 

верхней

 

полке

Колбасные

 

изделия

Пленка

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Яйца

Без

 

упаковки

до

 1 

месяца

Во

 

вкладыше

 

на

 

барьер

-

полке

Пироженые

торты

 

с

 

кремом

Сосуд

 

с

 

крышкой

2-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Грибы

 

свежие

Пленка

2-5 

дней

В

 

сосуде

 

для

 

овощей

Овощи

фрукты

Без

 

упаковки

 

или

 

пленка

до

 10 

дней

В

 

сосуде

 

для

 

овощей

6.8   

НТО

  

предназначено

 

для

 

длительного

 

хранения

 

замороженных

 

продуктов

а

 

также

 

для

 

приготовления

 

пищевого

 

льда

.

6.8.1 

Соблюдайте

 

сроки

 

хранения

 

для

 

купленных

 

в

 

магазине

 

готовых

 

замороженных

 

продук

-

тов

 (

сроки

 

указаны

 

на

 

упаковке

).

6.8.2 

Для

 

приготовления

 

льда

 

заполните

 

водой

  

форму

 

для

 

льда

 3 (

рисунок

 

Б

.1) 

и

 

установите

 

ее

 

в

 

НТО

Мороженое

 

и

 

кубики

 

льда

 

не

 

следует

 

употреблять

 

сразу

 

после

 

извлечения

 

из

 

НТО

т

.

к

это

 

может

 

вызвать

 

обморожение

 

полости

 

рта

.

6.9 

При

 

размещении

 

продуктов

 

в

 

ХК

 

и

 

НТО

 

соблюдайте

 

следующие

 

правила

:

горячие

 

продукты

 

перед

 

загрузкой

 

охладите

 

до

 

комнатной

 

температуры

;

для

   

предотвращения

   

усыхания

   

продуктов

   

и

   

передачи

   

запаха

   

от

  

одного

  

продукта

 

к

 

другому

а

  

также

  

уменьшения

  

образования

  

конденсата

  

на

  

поддоне

  

храните

  

продукты

 

в

  

упа

-

кованном

  

виде

,  

жидкости

 - 

в

 

плотно

 

закрытой

 

посуде

;

не

 

допускайте

 

попадания

 

поваренной

 

соли

 

на

 

поверхность

 

испарителя

;

растительные

 

масла

 

и

 

жиры

 

не

 

должны

 

попадать

 

на

 

пластмассовые

 

детали

 

холодильного

  

прибора

  

и

  

на

  

уплотнитель

  

двери

,  

так

  

как

  

эти

  

детали

  

могут

 

стать

 

пористыми

;

запрещается

  

помещать

  

в

  

холодильный

  

прибор

  

щелочи

,  

кислоты

,  

лекарственные

 

пре

-

параты

 

без

 

герметичной

 

упаковки

горючие

 

и

 

взрывоопасные

 

жидкости

нельзя

 

хранить

 

в

 

НТО

 

жидкие

 

продукты

 

в

 

стекляной

 

таре

 

и

 

алюминиевых

 

банках

 (

особенно

 

напитки

 

с

 

высоким

 

содер

-

жанием

 

углекислоты

) - 

они

 

могут

 

лопнуть

.

УХОД

 

ЗА

 

ХОЛОДИЛЬНЫМ

 

ПРИБОРОМ

7.1  

При

  

эксплуатации

  

холодильника

  

на

  

стенках

 

низкотемпературного

 

отделения

  

образует

-

ся

  

снеговой

  

покров

,  

вследствие

  

чего

  

ухудшается

  

охлаждение

 

воздуха

 

холодильной

 

камеры

.

7.2 

При

  

образовании

  

незначительного

 

снегового

 

покрова

 

на

 

внутренних

 

стенках

  

НТО

  

его

  

следует

  

удалять

,  

не

  

приурочивая

  

это

  

к

  

моменту

 

оттаивания

 

НТО

.

Запрещается

 

использовать

 

для

 

удаления

 

снегового

 

покрова

 

острые

 

металлические

 

предметы

7.3 

Если

 

образовался

 

плотный

 

снеговой

 

покров

 

толщиной

 

более

 5 

мм

 (

определяется

 

визуаль

-

но

), 

холодильник

  

следует

 

отключить

 

для

 

оттаивания

.

Оттаивание

  

НТО

 

желательно

 

осуществлять

 

не

 

реже

чем

 1 

раз

 

в

 

месяц

  

во

 

время

когда

 

в

 

холодильнике

 

мало

 

продуктов

 

и

 

проводится

 

общая

 

уборка

 

холодильного

 

прибора

.

Оттаивание

 

производите

 

в

 

следующем

 

порядке

:

отключите

 

холодильный

 

прибор

 

от

 

электросети

;

удалите

  

из

  

НТО

  

продукты

,  

заверните

  

их

  

в

 

несколько

 

слоев

 

бумаги

 

и

 

положите

  

в

 

про

-

хладное

 

место

;

в

  

холодильнике

  

ДХ

 416 

закройте

 

шторкой

  

окна

  

поддона

 (

рисунок

 

Б

.3);

оставьте

  

дверь

  

НТО

  

открытой

.

Внимание

Для

 

сбора

 

талой

 

воды

 

необходимо

 

какой

-

либо

 

сосуд

 3 (

рисунок

 

Б

.4) 

емкостью

  

не

  

менее

  1 

л

  

поставить

 

на

 

верхнюю

 

полку

 

ХК

Вода

 

через

 

отверстие

  2 

в

 

поддоне

 1 

будет

 

стекать

 

в

 

сосуд

 3.

Продолжение

 

таблицы

 3

RUS

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Оглавление инструкции

Document Outline

  • Îáë ÄÕ 428,431, 416.pdf