Инструкция для NORD ПГ 110-4А, ПГ 210-7А

(скачивание инструкции бесплатно)
Формат файла: PDF
Доступность: Бесплатно как и все руководства на сайте. Без регистрации и SMS.
Дополнительно: Чтение инструкции онлайн
background image

22

ТАБЛИЦА

 1

 - 

ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

СОПЕЛ

Тип

горелки

Вид

 

газа

Номи

-

нальное

 

давление

 

газа

Па

Тепловая

 

мощ

-

ность

 

горелки

кВт

min*/ max**

Диаметр

 

отверстия

 

сопла

мм

Марки

-

ровка

сопла

Расход

 

сжиженно

-

го

 

газа

г

/

час

вспомога

-

тельная

 

горелка

 

стола

природный

 G20 

природный

 G20 

бутан

          G30  

пропан

       G31

1274

1960

2940

2940

0,65 / 0,75

0,65 / 0,75

0,65 / 0,75

0,55 / 0,65

0,75

0,68

0,45

0,45

75

68

45

45

54

46

полу

-

быстрая

 

горелка

 

стола

природный

 G20 

природный

 G20 

бутан

          G30  

пропан

       G31

1274

1960

2940

2940

1,50 / 1,70

1,50 / 1,70

1,50 /1,70

1,25 / 1,45

1,10

1,00

0,65

0,65

110

100

65

65

124

104

быстрая

 

горелка

 

стола

природный

 G20 

природный

 G20 

бутан

          G30  

пропан

       G31

1274

1960

2940

2940

2,40 / 2,65

2,40 / 2,65

2,40 / 2,75

2,05 / 2,35

1,40

1,35

0,85

0,85

140

135

85

85

200

168

горелка

 

духовки

природный

 G20 

природный

 G20 

бутан

          G30  

пропан

       G31

1274

1960

2940

2940

2,30 / 2,65

2,30 / 2,65

2,30 / 2,90

1,95 / 2,50

1,40

1,35

0,85

0,85

140

135

85

85

211

178

* - 

рассчитана

 

согласно

 

ДСТУ

 2204-93;

** - 

рассчитана

 

согласно

 

ГОСТ

 

Р

 50696-2006, 

СТБ

 

ЕН

 30-1-1-2005.

RUS

составлять

 

не

 

менее

 2

м

3

/

час

 

на

 

каждый

 

кВт

 

номинальной

 

установленной

 

мощности

.

5  

Присоединение

 

плиты

 

к

 

газовым

 

коммуникациям

 

или

 

баллону

  

осуществляется

 

через

 

резьбовое

 

соединение

 

трубы

 

коллектора

  

размером

 G 1/2”.

6  

Допускается

 

подключение

 

плиты

 

к

 

газовой

 

сети

 

с

 

помощью

 

гибкого

 

шланга

при

 

этом

:

необходимо

 

выяснить

 

в

 

газовой

 

службе

разрешен

 

ли

 

местными

 

стандартами

 

такой

 

вид

 

подключе

-

ния

;

гибкий

 

шланг

 

должен

 

иметь

 

сертификат

 

соответствия

 

и

 

документ

указывающий

 

дату

 

изготовления

 

и

 

срок

 

службы

;

шланг

 

должен

 

быть

 

не

 

длиннее

 1,5 

м

;

шланг

 

не

 

должен

 

быть

 

растянут

 

и

 

перекручен

не

 

должен

 

иметь

 

резких

 

изгибов

 

и

 

уступов

;

шланг

  

не

  

должен

  

проходить

  

в

  

зоне

  

горячего

  

воздуха

 

дымохода

 

и

 

касаться

 

горячих

 

поверхностей

 

плиты

;

шланг

 

должен

 

быть

 

доступен

 

для

 

осмотра

 

по

 

всей

 

длине

.

Внимание

!  

При

  

обнаружении

  

механических

  

повреждений

,  

шланг

  

должен

  

быть

  

немедленно

  

заменен

.  

Ремонт

  

шланга

  

не

  

допустим

!

7  

Во

  

время

  

установки

  

плиты

 

необходимо

 

учитывать

 

следующее

 (

рисунок

 

А

.3): 

расстояние

  

от

  

боковой

 

стенки

 

плиты

 

до

 

кухонной

 

мебели

 

и

 

от

 

задней

 

стенки

 

плиты

 

до

 

поверх

-

ностей

 

стены

 

должны

 

быть

 

не

 

менее

 15 

мм

 (

рисунок

 

А

.3); 

расстояние

 

от

 

стола

 

плиты

 

до

 

элементов

 

кухонной

 

мебели

расположенных

 

над

 

плитой

должно

 

быть

 

не

  

менее

 700 

мм

мебель

 

расположенная

 

выше

 

рабочей

 

поверхности

 

стола

должна

 

быть

 

установлена

 

не

 

ближе

 100 

мм

  

от

  

плоскости

  

боковой

  

стенки

  

плиты

.

8   

Регулируя

 

высоту

 

ножек

 

плиты

 13 (

рисунок

 

А

.1), 

выставить

 

стол

  

в

  

горизонтальное

  

положение

.

Внимание

Плиту

 

следует

 

устанавливать

 

непосредственно

 

на

 

пол

   

кухни

 

в

 

соответствии

 

с

 

предусмотренными

  

размерами

Не

 

следует

 

устанавливать

 

плиту

 

на

 

какой

-

либо

 

предмет

 (

под

-

ставку

). 

Не

  

сдвигайте

  

плиту

 

с

 

места

 

после

 

монтажа

.

9  

Перед

 

подключением

 

необходимо

 

проверить

 

соответствие

 

установленных

 

на

 

плите

 

сопел

 

услови

-

ям

 

подключения

  (

вид

 

и

 

давление

 

газа

 - 

см

пункты

  2.1, 2.2), 

и

 , 

в

 

случае

 

необходимости

произвести

 

их

 

замену

 

согласно

 

таблице

 1. 

Для

 

настройки

 

плиты

 

на

 

иной

 

тип

 

газа

 

необходимо

:

• 

Заменить

 

форсунки

 

горелок

 

на

 

поставляемые

 

в

 

комплекте

 

согласно

 

таблице

 1: 

осуществляется

 

с

 

помощью

 

торцового

 

ключа

 7 

мм

.;

• 

Отрегулировать

 

величины

 

малого

 

пламени

 

горелок

 

стола

 (

рисунок

 

А

.9):

зажгите

 

горелку

;

поверните

 

ручку

 

крана

 

горелки

 

в

 

положение

 “

малое

 

пламя

”;

снимите

 

ручку

 

и

 

поворачивайте

 

регулировочный

 

винт

расположенный

 

внутри

 

или

 

рядом

 

со

 

стерж

-

нем

 

крана

 (

возможно

при

 

этом

 

понадобится

 

снять

 

панель

 

управления

), 

пока

 

малое

 

пламя

 

не

 

станет

 

стабильным

 

(

в

 

случае

 

использования

 

сжиженного

 

газа

 

регулировочный

 

винт

  

должен

 

быть

 

за

-

винчен

 

до

 

упора

);

проверьте

чтобы

 

горелка

 

не

 

гасла

 

при

 

резком

 

повороте

 

крана

 

из

 

положения

 “

большое

 

пламя

” 

в

 

по

-

ложение

 “

малое

 

пламя

”. 

Если

 

происходит

 

погасание

 

пламени

проведите

 

дополнительную

 

настройку

поворачивая

 

регулировочный

 

винт

.

Внимание

После

 

перенастройки

 

плиты

 

ее

 

необходимо

 

проверить

 

на

 

отсутствие

 

утечки

 

газа

.

Внимание

Во

 

время

 

выполнения

 

всех

 

этих

 

операций

 

плита

 

должна

 

быть

 

отключена

 

от

 

сети

.

59

la a

 area cauzei de neaprindere a acestuia.

3) La aragazul dotat cu automat de  siguran

ţă

 (modele 

108,114, 208, 214

), 

ţ

in

î

nd  ap

ă

sat m

î

nerul 

robinetului, este necesar de a a

ş

tepta p

î

n

ă

 se aprinde 

 ac

ă

ra 

ş

i dup

ă

 aceasta de a 

ţ

ine 

î

n continuare 

ap

ă

sat m

î

nerul robinetului timp de 10 sec;

4) elibera

ţ

i m

î

nerul 

ş

i convinge

ţ

i-v

ă

 c

ă

 

 ac

ă

ra nu s-a stins.

7.2.2 Reglarea intensit

ă

ţ

ii de ardere se recomand

ă

 de a 

  efectuat

ă

 prin rotirea m

î

nerului 

î

n direc

ţ

ia 

opus

ă

  acelor  de  ceasornic.  La  rotirea  p

î

n

ă

  la  cap

ă

t  arz

ă

torul  va  func

ţ

iona 

î

n  regimul  „

 ac

ă

r

ă

  mic

ă

” 

(

 gura A.6). 

La  unele  modele  de  aragaz  este  prev

ă

zut

ă

 

 xarea  m

î

nerului  robinetului 

î

n  pozi

ţ

ia 

 ac

ă

r

ă

 

maxim

ă

. Pentru a scoate m

î

nerul din aceast

ă

 pozi

ţ

ie, trebuie s

ă

-l ap

ă

sa

ţ

ş

i apoi s

ă

-l roti

ţ

i.  

7.3 Aprinderea arz

ă

torului cuptorului

7.3.1 

Î

nainte de prima utilizare a cuptorului este necesar de a-l sp

ă

la cu solu

ţ

ie de s

ă

pun sau sod

ă

de a 

ş

terge p

î

n

ă

 la uscare, iar apoi de a-l 

î

nc

ă

lzi timp de o jum

ă

tate de or

ă

 pentru a elimina unsoarea de 

protec

ţ

ie de pe anumite detalii. Acest proces este 

î

nso

ţ

it de eliminarea unui miros nepl

ă

cut, de aceea, 

î

nainte de calcinare asigura

ţ

i-V

ă

 c

ă

 cuptorul este liber 

ş

î

nc

ă

perea este bine aerisit

ă

Î

n procesul de calcinare u

ş

a cuptorului trebuie s

ă

 

 e deschis

ă

!  

7.3.2. Pentru a aprinde arz

ă

torul cuptorului trebuie:

1) s

ă

 apropia

ţ

i de gaura de aprindere un chibrit aprins (

 gura  

А

.7);

2) s

ă

  ap

ă

sa

ţ

ş

i  s

ă

  roti

ţ

i m

î

nerul robinetului  cuptorului    la 90

0

 

î

mpotriva acelor  de  ceasornic  p

î

n

ă

 

la  alinierea p

ă

r

ţ

ii 

î

ngustate  a  m

î

nerului  cu simbolul de  pe  panou, care  indic

ă

 faptul  c

ă

 robinetul  este 

deschis la maxim  (

 ac

ă

r

ă

 mare, 

 gura 

А

.6) 

ş

i s

ă

 aprinde

ţ

i gazul.

3) s

ă

 a

ş

tepta

ţ

i apinderea 

 

ă

c

ă

rii 

ţ

in

î

nd ap

ă

sat m

î

nerul robinetului, iar dup

ă

 aceasta continua

ţ

i s

ă

 

ţ

ine

ţ

i m

î

nerul ap

ă

sat 

î

nc

ă

 10 sec.;

4) elibera

ţ

i m

î

nerul 

ş

i convinge

ţ

i-v

ă

 c

ă

 

 ac

ă

ra nu s-a stins.

Pentru a aprinde arz

ă

torul cuptorului cu dispozitivul de aprindere electric

ă

 (

î

n aragazurile de model 

114, 115, 214, 215

) este necesar:

1) de a deschide la maxim robinetul arz

ă

torului;

2) de a ap

ă

sa pentru c

î

teva secunde butonul de aprindere electric

ă

 (p

î

n

ă

 la aprinderea gazului).

Dac

ă

 arz

ă

torul nu s-a aprins, ap

ă

sa

ţ

ş

i elibera

ţ

i repetat butonul de aprindere electric

ă

.

Aten

ţ

ie! 

Î

n cazul 

î

n care, dup

ă

 ap

ă

sarea butonului de aprindere electric

ă

 de cinci ori sau timp 

de cinci secunde arz

ă

torul nu s-a aprins – este necesar de a 

î

nchide robinetul 

ş

i de a nu utiliza 

dispozitivul de aprindere electric

ă

 p

î

n

ă

 la identi

 carea cauzei de neaprindere a acestuia.

3) s

ă

 a

ş

tepta

ţ

i apinderea 

 

ă

c

ă

rii 

ţ

in

î

nd ap

ă

sat m

î

nerul robinetului, iar dup

ă

 aceasta continua

ţ

i s

ă

 

ţ

ine

ţ

i m

î

nerul ap

ă

sat 

î

nc

ă

 10 sec.;

4) elibera

ţ

i m

î

nerul 

ş

i convinge

ţ

i-v

ă

 c

ă

 

 ac

ă

ra nu s-a stins.

7.3.3 Reglarea intensit

ăţ

ii de ardere a cuptorului poate 

  efectuat

ă

 prin rotirea m

î

nerului robinetului 

corespunz

ă

tor 

î

mpotriva direc

ţ

iei acelor de ceasornic. Cu toate acestea, deschiz

î

nd u

ş

a cuptorului 

 

ţ

aten

ţ

i s

ă

 nu se sting

ă

 

 ac

ă

ra.

7.4 Utilizarea dispozitivului de iluminare 

7.4.1 Pentru examinarea vizual

ă

 a procesului de copt 

ş

i pr

ă

jit 

î

n cuptor, trebuie utilizat dispozitivul 

de iluminare.

Pornirea 

ş

i oprirea dispozitivului de iluminare a cuptorului se efectueaz

ă

 prin ap

ă

sarea comutatorului 

19  (

 gura 

А

.1),  situat  pe  panou  4.  Cu  toate  acestea,  trebuie  de  acordat  aten

ţ

ie  la  pozi

ţ

ia  butonului 

termostatului 6 – acesta trebuie s

ă

 se a

 e 

î

n pozi

ţ

ia „0” pentru a nu porni grilul.

7.5 Utilizarea cuptorului.

7.5.1 Coacerea produselor de patiserie se va efectua 

î

ntr-un vas instalat pe raftul-gril

ă

 al cuptorului 

ş

i care nu acoper

ă

 

î

n totalitate suprafa

ţ

a acestuia. Vasul pentru copt se a

ş

eaz

ă

 pe  raftul-gril

ă

, astfel 

î

nc

â

t spa

ţ

iile libere dintre vas 

ş

i pere

ţ

ii laterali ai cuptorului s

ă

 

 e egale.

 Nu se recomand

ă

 de a coace produse de patiserie pe tava emailat

ă

 destinat

ă

 frigerii.

7.5.2 

Î

nainte de coacere cuptorul se 

î

nc

ă

lze

ş

te timp de 10 -15 min.

7.5.3 Coacerea produselor din aluat se recomand

ă

 pe al treia raft din partea de sus:

 

- coc

ă

  - 20 - 25 min;

 

- biscuit  - 40 - 50 min;

 

- produse din aluat sf

ă

r

î

micios  - 30 - 40 min. 

7.5.4  Gradul  de 

î

nc

ă

lzire  al  cuptorului  este  indicat  de  indicatorul  de  temperatur

ă

  12,  situat  pe 

u

ş

a cuptorului 16 (

 gura 

А

.1). La cre

ş

terea temperaturii 

î

n cuptor, acul se mi

ş

c

ă

 

î

n direc

ţ

ia acelor de 

ceasornic.  Valoarea mai  mare a  indicatorului  corespunde  temperaturii  mai  ridicate 

î

n  cuptor. Trebuie 

remarcat faptul c

ă

 indicatorul nu este un echipament de m

ă

surare 

ș

i nu poate servi pentru m

ă

surarea 

temperaturii. Cu toate acestea, ob

ţ

in

î

nd o anumit

ă

 experien

ţă

 de lucru cu aragazul, proprietarul acestuia 

poate determina 

î

n ce pozi

ţ

ii ale acului indicatorului se ob

ţ

ine o calitate mai bun

ă

 a copturilor. 

7.6 Utilizarea grilului

7.6.1  Elementul  de 

î

nc

ă

lzire  al  grilului  creaz

ă

  radia

ţ

ii  infraro

ş

ii  la  fel  ca 

ş

i  c

ă

rbunele 

î

n  cuptor. 

Aceasta radia

ţ

ie 

î

nc

ă

lze

ş

te suprafa

ţ

a c

ă

rnii (aerul se 

î

nc

ă

lze

ş

te foarte pu

ţ

in). Pe carne se formeaz

ă

 o 

crust

ă

 rumen

ă

 care p

ă

strez

ă

 carnea suculent

ă

 

ş

i moale.

Grilul este ideal pentru preg

ă

tirea preparatelor care necesit

ă

 o temperatur

ă

 ridicat

ă

, cum ar 

  carnea 

de vit

ă

, de pui, fripturi din carne, 

 leu, etc. 

MOL

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Оглавление инструкции

Document Outline

  • ÏÃ4 108,110,111,114,114,208,210.pdf